reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Jak to zrobiłaś że tylko 2 razy karmisz? Bo moje dziecko się ciągle domaga tej piersi, koszulkę mi podciąga, albo ma jeden gest- wkłada palca do ust i kręci sobie włosy, to znak że chce teraz piersi. Już myślę też żeby zacząć ją to drzemek bujać aż zaśnie, ale jak ja jestem to obecnie nie zdaje to egzaminu.. Już nie wiem co robić.
jak chcesz już całkowicie odstawić a ciężko to idzie to może farmakologia pomoże? pamiętam, że z synem nie było problemów z odstawieniem, natomiast z córką nie dało się i lekarka przepisała mi tabletki na zatrzymanie karmienia

reklama
No te chrupki ją zajmą i książeczki czasami na dłużej...czyli mówię tutaj o około 10 min...a tak to robi jak Anastazja...idzie do czegoś z radością...po czym popatrzy...przewróci i już szuka czegoś innego...i też kiedyś myślałam o adhd....ale już na ten moment nie wymyślam jej chorób bo zdiagnozowałam chyba wszystkie możliwe u niej wieku niemowlęcego🤣
nie ma to jak diagnoza u wujka google i cioci wikipedii 8-) wszyscy mieliby już nowotwory

W żłobku pani mi powiedziała, że ten mój to też taki hej do przodu i ma problem ze skupieniem na jednej rzeczy, nazwała to jakoś, ale nie pamiętam jak. Poradziła mi abym zastosowała huśtawki, tunele, aby się wybiegał. Chodzi o dobodźcowanie. Dodała też, że do opieki to najtrudniejsze egzemplarze, bo niby fajne, kontaktowe, ale i absorbujące. Też ma takiego synka (2lata)
No właśnie też mam wrażenie że potrzebuję się dobodzcowac, że ma czegoś mało, chociaż chodzi za mną krok w krok i tam się bawi czym popadnie. Ale szybko się wszystkim nudzi. Myśleliśmy o huśtawce, ale to już nie wiem gdzie bym rozłożyła, bo w futrynie nie ma tu dziur na haki.

jak chcesz już całkowicie odstawić a ciężko to idzie to może farmakologia pomoże? pamiętam, że z synem nie było problemów z odstawieniem, natomiast z córką nie dało się i lekarka przepisała mi tabletki na zatrzymanie karmienia
No właśnie chciałam po dobroci to zakończyć wszystko. Jeszcze będę próbować jakoś ograniczyć te karmienia żeby zejść do zera. Ostatecznie myślę właśnie o tych tabletkach na zatrzymanie laktacji.
hehheheh nie, no na tym etapie nie da się stwierdzić czy ma adhd;)
I juz wiem że zawsze będzie taka energiczna i wszędobylska. Zresztą już zaczynam widzieć że ma mój charakterek, aż się boję co to będzie 😂

No nawet kiedyś mąż się ze mnie śmiał , że chyba mam za dużo czasu jak co chwilę coś diagnozuję dlatego przestałam...ale tak to jest przy pierwszym dziecku😆
Przy 5 będę mądrzejsza...żarcik🤣
Ale tak serio to dlatego dołączyłam w czerwcu na to forum...tu się można dowiedzieć wszystkiegoo_O
😁
Planujesz mieć 5-ke ? 😂😂 odważnie 😂

reklama
Podajecie swoim maluchom coś na kolacje? U nas jest po prostu butla mleka przed snem, ale zastanawiam się już nad kolacją stałą+mleko. Jeśli u Was juz weszly stale kolacje to co podajecie? Mam opory zrobic Tomkowi cos smazonego na noc, czy cos rownie ciezkiego a nie wiem co mu dac 😬

Do góry