reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Co do kąpieli....to teraz są szybciutkie...ale jak wraca zawsze tatuś to woda się leje...leje..i leje....😁
To u mnie na odwrót. Bo ja małą kąpie tylko jak mąż ma na popołudnie do pracy, tak wieczorem kąpie Nastke on, a ja później ją smaruje, ubieram do spania. I zawsze jak ja ją kąpie to impreza, wszystkie gumowe zabawki w wannie, że mąż mnie później wyzywa że młoda jest niczym dzik 😂

reklama
@MamM a jak tam zadanie słodyczowe?
Udaje się zamienić na coś zielonego?
Bo ja do dzisiaj się nawet trzymałam...ale na ten wqurw dzisiejszy to niestety zamiast zielonego były wafelki😶
Ale i tak super bo tylko dzisiaj a tak to już w nawyk wchodzi mi coś zjeść zdrowego a nie tylko słodycze:)
A ja trochę poległam z tymi słodyczami kurde... Ostatnio bombonierke zjedliśmy na pół, ale w dwa dni. Przedwczoraj była u mnie koleżanka to kupiła ciasto więc dwa kawałki zjadłam 😜 natomiast wczoraj było zero słodkiego i dzisiaj też będzie zero 😜
Ale na weekend jedziemy do mojej mamy a tam pewnie znów słodkie będzie i ciasta, bo moja mama miała kilka dni temu urodziny 😁 Postaram się tylko poczęstować 😅

Moja mama do mnie przychodzi około 18 zawsze pomóc mi ją ogarnąć do snu bo niestety od tej godz moja córka jest mistrzynią w marudzeniu, darciu się:oops: Zawsze wtedy mogę podskoczyć do sklepu po większe zakupy itp...
Ale o 19:30 zazwyczaj znowu jestem z nią sama do następnego dnia do 18:oops:
Już się przyzwyczaiłam do takiego dnia..gdyby ona tylko tak nie zachowywała się wieczorem to byłoby nawet ok...bo to że w dzień marudzi to już się przyzwyczaiłam...
No i najbardziej jednak odczuwalne jest to , że jedynym kompanem do dyskusji jest ta mała niewiasta która niestety jeszcze nie potrafi wdać się w dyskusję...chociaż tatuś dzwoni na whatsapp parę razy dziennie więc chociaż wtedy mogę sobie z kimś pobojcyć😁
Czekam na wiosnę...wtedy spacery...kontakt z ludźmi...to jest to co lubię:)

A tak w ogóle to powoli tracę nadzieję, że ona kiedykolwiek przestanie marudzić...😬
Dobrze, że mama Ci pomaga. Nawet ta godzina to już coś. Jak ja zostaję sama to jest ciężko, bo jeszcze pies dochodzi, ale z drugiej strony mam wszystko lepiej poukładane.

A ja tęsknię za normalną pogodą, chociaż jeden plus tego że źle się czuję że nie mam czego żałować, bo jest urwanie głowy. Tak bym wzięła oby dwie Panie pod pachę i na spacer 😊
U nas też jest okropna pogoda. Już któryś dzień siedzimy w domu, bo nie da się wyjść, wózek nie jedzie przez złogi topniejącego śniegu, do tego śnieg z deszczem i wiatr. Tylko wietrzę i czekam na lepsze czasy, choć nie jestem optymistycznie nastawiona do tego roku, te ceny, kredyty, prąd, paliwo przerażają mnie.

U nas też jest okropna pogoda. Już któryś dzień siedzimy w domu, bo nie da się wyjść, wózek nie jedzie przez złogi topniejącego śniegu, do tego śnieg z deszczem i wiatr. Tylko wietrzę i czekam na lepsze czasy, choć nie jestem optymistycznie nastawiona do tego roku, te ceny, kredyty, prąd, paliwo przerażają mnie.
My też kilka dni w domu bo pogoda porażka ale dziś świeci piękne słońce i wybieram się z małym na dluuuugi spacerek. Ceny i koszty życia rzeczywiście dobijają i lepiej w ogóle nie myśleć o tym 😤

No do psa u mnie rano tata przychodzi...bierze go na spacer... więc w tym temacie też mam luz ale gdyby nawet nie mógł to jestem w tej sytuacji , że mam ogród i zawsze mogę go wypuścić...a wieczorem to idę ja z nim aby przewietrzyć głowę i odetchnąć w ciszy i spokoju😁
No samej z dzieckiem i psem kiedy trzeba wyprowadzić to przekichane, współczuję bardzo bo organizacja musi być na tip-top...
Nie jest najgorzej, bo pies jest mądry, a Remo nawet się dostosowuje, tylko to ubieranie i pogoda🤕

Mamy podobnie bo wieje tak że głowę chce urwać, teraz słońce wyszło, a zarazem będzie znów lać. Wózek to by był totalnie zgnojony w taką pogodę.

Ostatnia edycja:
@MamM a jak tam zadanie słodyczowe?
Udaje się zamienić na coś zielonego?
Bo ja do dzisiaj się nawet trzymałam...ale na ten wqurw dzisiejszy to niestety zamiast zielonego były wafelki😶
Ale i tak super bo tylko dzisiaj a tak to już w nawyk wchodzi mi coś zjeść zdrowego a nie tylko słodycze:)
Hej, hej 😄
U mnie słodyczki dalej wchodzą, ale duuużo mniej, np. Jedna kosteczka gorzkiej do kawki
I dzięki Twojemu zadaniu mój tależ teraz kwitnie, nie tylko zielone , ale jakieś pomidorki wlecą, awokado, ogórki, cukinię, kiełki różne
Jestem już zadowolona, że taki powrót do dawnego jedzenia.
Oczywiście w gościach u mamy to jem jej wypieki w skromnej ilości, byłoby jej przykro po prostu,... a ja w sumie na radykalnej diecie nie muszę być.
Także fajnie mi się z Tobą działa, bo ta myśl przy sięganiu po cukierka, że czajo przecież nie je, jest prześmieszna i skuteczna 😄

reklama
My też nie byłyśmy kilka dni na spacerze, niestety pada śnieg z deszczem, pochmurno, wieje, ciapa na drogach, masakra... Ja już chce wiosnę i słoneczko, to wtedy aż miło się na dwór wychodzi 🤗
Mnie tak dało przerażają te ceny, jak tylko myślę o tych podwyżkach to mi niedobrze... I nas czynsz wzrósł o 30 zł a prąd o 40 zł. Plus gaz teraz tak poszedł do góry, że kurwuś maciuś..

Do góry