reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No ale jako jedyna byłaś w ostatnim czasie na forum w odcieniu" czerwonego" dlatego od razu nie patrząc kto pisze stwierdziłam że Ty😁
Oj tam czerwony, pomarańczowy🤣...tym bardziej , że ten pomarańczowy u mnie taki bardziej czerwony
😅

A jeszcze nie rozpoczęłam bo jak się okazało w domu mam jeszcze 11 puszek neocate i jak będę mieć około 6 to zacznę bardzo powoli przechodzić dlatego myślę, że w lutym rozpocznę chociaż boję się tego okrutnie😧

A ja kupiłam nan optipro plus i chce jutro zobaczyć czy młodzież będzie chciała wypić to mleko. 🤯 powoli już chciałabym odchodzić od cyca, ale widzę że moje dziecko na słowo "cycuś" dostaje aż spazmów i biegnie do tej piersi jak do jakiegoś dobrego kąska.🤦‍♀️

Ps. Potrzebuję ciekawych przepisów na np śniadanie lub obiad. Kilka stron przejrzałam w necie i nic mnie nie zaciekawiło. Może macie jakieś pomysły?

A ja kupiłam nan optipro plus i chce jutro zobaczyć czy młodzież będzie chciała wypić to mleko. 🤯 powoli już chciałabym odchodzić od cyca, ale widzę że moje dziecko na słowo "cycuś" dostaje aż spazmów i biegnie do tej piersi jak do jakiegoś dobrego kąska.🤦‍♀️

Ps. Potrzebuję ciekawych przepisów na np śniadanie lub obiad. Kilka stron przejrzałam w necie i nic mnie nie zaciekawiło. Może macie jakieś pomysły?
Też chętnie skorzystam z waszych przepisów 😊

No ale jako jedyna byłaś w ostatnim czasie na forum w odcieniu" czerwonego" dlatego od razu nie patrząc kto pisze stwierdziłam że Ty😁
Oj tam czerwony, pomarańczowy🤣...tym bardziej , że ten pomarańczowy u mnie taki bardziej czerwony
😅

A jeszcze nie rozpoczęłam bo jak się okazało w domu mam jeszcze 11 puszek neocate i jak będę mieć około 6 to zacznę bardzo powoli przechodzić dlatego myślę, że w lutym rozpocznę chociaż boję się tego okrutnie😧
O rany ale zapas😅

Ja lubie zrobić gofry na śniadanie, bo robie je wieczorem i rano są juz odpowiednio gumowate dla niemowlaka. Ostatnio robiłam jabłkowo marchewkowe i szpinakowe. Robie tez czasem dyniowo bananowe. Albo pasty kanapkowe, np. domowy hummus, albo jajkowo awokadowe. Albo jajeczno rybne.

Nie wiem czy to ciekawe, ale ja daję jajko, piekę indyka i ma na kanapki, pasty bio humus lub inne, kotleciki z kaszy lub pęczaku, jakiś twarożek, naleśniki (do nich dodaję płatki owsiane), ryby i do tego zawsze warzywa: brokuły, fasolka, awokado
Drugie śniadanie to często banan, jabłka
Obiad je to co my tylko bez soli. Jak gotuję zupę to odlewam i dodaję np klopsiki, makaron etc. I dużo warzyw.
Ostatnio byliśmy na stekach i też jadł, dostal nawet 2 frytki stekowe.
Kolacja jogurt, kasza manna, kasza jaglana.

Mój pije to mleczko i dobrze mu służy 🙂 Na śniadania to mój głównie kaszki, na obiady raczej zupy na bogato-. Mięsko i dużo warzyw, podwieczorki to np placki bananowe, z cukinii, krem z awokado i banana.... Ale na obiady też chętnie przyjmę fajne przepisy 😁

Mój pije to mleczko i dobrze mu służy 🙂 Na śniadania to mój głównie kaszki, na obiady raczej zupy na bogato-. Mięsko i dużo warzyw, podwieczorki to np placki bananowe, z cukinii, krem z awokado i banana.... Ale na obiady też chętnie przyjmę fajne przepisy 😁
Jutro chyba zrobię placki ziemniaczane, dawno nie jadłam, jeszcze dynia mi zalega to mogę dodać 😁

Ciekawe jak zareaguje na mm🤔? A nie myślałaś, aby swoje zamrozić i potem dawać?

reklama
Ja lubie zrobić gofry na śniadanie, bo robie je wieczorem i rano są juz odpowiednio gumowate dla niemowlaka. Ostatnio robiłam jabłkowo marchewkowe i szpinakowe. Robie tez czasem dyniowo bananowe. Albo pasty kanapkowe, np. domowy hummus, albo jajkowo awokadowe. Albo jajeczno rybne.
Gdyby nie wysiadła Mi gofrownica to też bym zrobiła 😂 blender też mi wysiadł więc obecnie jestem na etapie oczekiwania za gotówką aby zakupić 😂

Do góry