reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ciekawe jak zareaguje na mm🤔? A nie myślałaś, aby swoje zamrozić i potem dawać?
Nie ma opcji odciągnięcia. Po stabilizacji laktacji nie odciągnę więcej jak 60ml. Zawsze jak miałam zostawić młodą pod opieką i dać jej swoje mleko to był dramat. Podejrzewam ze dupny mam lejek, a nie opłaca mi się już zmieniać na nowy.

reklama
No ale jako jedyna byłaś w ostatnim czasie na forum w odcieniu" czerwonego" dlatego od razu nie patrząc kto pisze stwierdziłam że Ty😁
Oj tam czerwony, pomarańczowy🤣...tym bardziej , że ten pomarańczowy u mnie taki bardziej czerwony
😅

A jeszcze nie rozpoczęłam bo jak się okazało w domu mam jeszcze 11 puszek neocate i jak będę mieć około 6 to zacznę bardzo powoli przechodzić dlatego myślę, że w lutym rozpocznę chociaż boję się tego okrutnie😧
No tak, bo to byłam ja 😅 Ale pierwsza Twoja odpowiedź to była, że to Monini zapytała 🤣🙈

Jutro chyba zrobię placki ziemniaczane, dawno nie jadłam, jeszcze dynia mi zalega to mogę dodać 😁
Boże jak ja bym zjadła placki ziemniaczane 😫 Kocham i mogłabym jeść prawie codziennie 😁 Ale nigdy nie chce mi się trzeć tych ziemniaków na tarce, bo niestety maszynki do ziemniaków nie mam, która sama trze te ziemniaki, wtedy bym częściej robiła, a tak to robię 2-3 razy w roku. Za to z cukini robiłam ostatnio 2 razy i też pychotka, ale cukinię się szybciutko trze bo jest miękka i na grubych oczkach można 😁

Załączniki

• IMG_20220117_111053.jpg
    IMG_20220117_111053.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 57
Ja ostatnio się zastanawiałam też, jak mamy z dwójką lub trójka dzieci je ogarniają? Bo przecież trzeba im wszystkim poświęcać uwagę, a też trzeba coś zrobić w domu, jak to wszystko połączyć i wykonać? Bo teraz z takim jednym szkrabem jest zawrót głowy, bo domaga się atencji gdy trzeba coś zrobić np obiad, a przy większej ilości? 😱

Ja mam roznice dwa latka i powiem, ze jest ciężko. Na początku bylo bardzo trudno, bo jednak 2 latka to jeszcze maluszek, ktory potrzebuje mamy. Teraz jest trochę lepiej, wszystkie zakupy ogarniam ze starszą, z nią piekę bułeczki, ciasteczka. To jest czas spedzony razem i wykorzystany do zrobienia czegoś. Ale w tym czasie tatuś zajmuje się Bartkiem i zeby to funkcjonowało to tatus musi byc zaangazowany na 100%. No chyba, że jest babcia do pomocy 😁 bez babć ogarnęlibyśmy przeprowadzki jak Bartuś mial 3 miesiące. Kocham moją mame i wiem, ze to nie brzmi zbyt wiarygodnie ale kocham teściową 😂

Mój też uwielbia pieczywo ale kaszę wszelkie też wcina. Ja już nie kupuję tych specjalnych niemowlęcych, młody zjada głównie owsiankę, mannę i jaglankę. Ogólnie apetyt ma nie z tej ziemii ostatnio i wsuwa wszystko co mu podam 😆

U nas nigdy nie bylo niemowlecych, zawsze dorosłe tylko ciut bardziej rozgotowane. No i jedzenie tez mamy to samo, tylko zanim dodam sól i pieprz to odkładam dla Bartka. On serio porównuję nasze talerze i nie tknie niczego co jest na jego talerzu a nie ma na naszym. Chyba mi nie ufa w kwestii gotowania 🤔 😂

My dziś po wizycie u chirurga. Czeka nas wizyta u nefrologa i prawdopodobnie renoscyngrafia, chcą wiedzieć jak pracuje Anastazji prawa nerka, czy mocz nie cofa się do niej i czy nie będzie miała operacji. Zobaczymy jak to będzie.

Trzymam kciuki za Nastke! Niech ta prawa nerka pracuje poprawnie!

Ja też nie odpuszczam, a nawet idzie mi lepiej niż myslalam 😁 wczoraj tak jak pisałam koktajl owocowy był z banan i jabłka i mleka, obiad KFC więc niezdrowe, wieczorem N kupił jednego batonika, więc zgrzeszyłam ( ale jedne batonik na cały dzień to i tak jak dla mnie bomba 😝) a potem po kolacji mandarynki wcinałam, więc witaminki były 😁 Dzisiaj natomiast dużo lepiej, bo zero słodkiego 😁 na obiad zrobiłam racuszki z jabłkiem ( takie dla niemowląt), więc były słodzone tylko jednym bananem, wyszły bardzo dobre 😁 a na kolacje zrobiłam sobie ryż z warzywami 😄

Super, że wróciłaś 😄 Antek już duży fajny chłopak 🤗

Hahaha, no i elegancko 😅

Haha, i super 😄 Ja jutro rano będę piekła 😁 dzisiaj zrobiłam racuszki z jabłkami to mała nawet jadła, więcej wyrzucała i wypluwała ale coś tam zjadła 😉

Wszystko będzie dobrze, musi być 😉 trzymam kciuki za Was 😘

Dziewczyny, a co wy te słodycze tak hejtujecie? Ja bez tego nie wyobrazam sobie dnia 😏

Jak chcesz się wyrwać to śmiało jutro zapraszam do nas, mąż po południu będzie w pracy a my siedzimy w domu 😊
Dziękuję Kochana, jutro jeszcze nie skorzystam, ale niebawem chętnie, prace naprawcze potrwają nam ze 2 miesiące.

Oby wszystko z Wami było zdrowo, tak ładnie zawsze Nastka wychodzi z dolegliwości, aby tym razem było tak samo 🤗

Dziękuję Kochana, jutro jeszcze nie skorzystam, ale niebawem chętnie, prace naprawcze potrwają nam ze 2 miesiące.

Oby wszystko z Wami było zdrowo, tak ładnie zawsze Nastka wychodzi z dolegliwości, aby tym razem było tak samo 🤗
Jak byś potrzebowała się wyrwać z tego remontowego szału to wiesz gdzie nas szukać, zapraszamy 😊

reklama
Do góry