reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ciekawe jak zareaguje na mm🤔? A nie myślałaś, aby swoje zamrozić i potem dawać?
Nie ma opcji odciągnięcia. Po stabilizacji laktacji nie odciągnę więcej jak 60ml. Zawsze jak miałam zostawić młodą pod opieką i dać jej swoje mleko to był dramat. Podejrzewam ze dupny mam lejek, a nie opłaca mi się już zmieniać na nowy.

reklama
No ale jako jedyna byłaś w ostatnim czasie na forum w odcieniu" czerwonego" dlatego od razu nie patrząc kto pisze stwierdziłam że Ty😁
Oj tam czerwony, pomarańczowy🤣...tym bardziej , że ten pomarańczowy u mnie taki bardziej czerwony
😅

A jeszcze nie rozpoczęłam bo jak się okazało w domu mam jeszcze 11 puszek neocate i jak będę mieć około 6 to zacznę bardzo powoli przechodzić dlatego myślę, że w lutym rozpocznę chociaż boję się tego okrutnie😧
No tak, bo to byłam ja 😅 Ale pierwsza Twoja odpowiedź to była, że to Monini zapytała 🤣🙈

Jutro chyba zrobię placki ziemniaczane, dawno nie jadłam, jeszcze dynia mi zalega to mogę dodać 😁
Boże jak ja bym zjadła placki ziemniaczane 😫 Kocham i mogłabym jeść prawie codziennie 😁 Ale nigdy nie chce mi się trzeć tych ziemniaków na tarce, bo niestety maszynki do ziemniaków nie mam, która sama trze te ziemniaki, wtedy bym częściej robiła, a tak to robię 2-3 razy w roku. Za to z cukini robiłam ostatnio 2 razy i też pychotka, ale cukinię się szybciutko trze bo jest miękka i na grubych oczkach można 😁

Załączniki

• IMG_20220117_111053.jpg
    IMG_20220117_111053.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 60
Ja ostatnio się zastanawiałam też, jak mamy z dwójką lub trójka dzieci je ogarniają? Bo przecież trzeba im wszystkim poświęcać uwagę, a też trzeba coś zrobić w domu, jak to wszystko połączyć i wykonać? Bo teraz z takim jednym szkrabem jest zawrót głowy, bo domaga się atencji gdy trzeba coś zrobić np obiad, a przy większej ilości? 😱

Ja mam roznice dwa latka i powiem, ze jest ciężko. Na początku bylo bardzo trudno, bo jednak 2 latka to jeszcze maluszek, ktory potrzebuje mamy. Teraz jest trochę lepiej, wszystkie zakupy ogarniam ze starszą, z nią piekę bułeczki, ciasteczka. To jest czas spedzony razem i wykorzystany do zrobienia czegoś. Ale w tym czasie tatuś zajmuje się Bartkiem i zeby to funkcjonowało to tatus musi byc zaangazowany na 100%. No chyba, że jest babcia do pomocy 😁 bez babć ogarnęlibyśmy przeprowadzki jak Bartuś mial 3 miesiące. Kocham moją mame i wiem, ze to nie brzmi zbyt wiarygodnie ale kocham teściową 😂

Mój też uwielbia pieczywo ale kaszę wszelkie też wcina. Ja już nie kupuję tych specjalnych niemowlęcych, młody zjada głównie owsiankę, mannę i jaglankę. Ogólnie apetyt ma nie z tej ziemii ostatnio i wsuwa wszystko co mu podam 😆

U nas nigdy nie bylo niemowlecych, zawsze dorosłe tylko ciut bardziej rozgotowane. No i jedzenie tez mamy to samo, tylko zanim dodam sól i pieprz to odkładam dla Bartka. On serio porównuję nasze talerze i nie tknie niczego co jest na jego talerzu a nie ma na naszym. Chyba mi nie ufa w kwestii gotowania 🤔 😂

My dziś po wizycie u chirurga. Czeka nas wizyta u nefrologa i prawdopodobnie renoscyngrafia, chcą wiedzieć jak pracuje Anastazji prawa nerka, czy mocz nie cofa się do niej i czy nie będzie miała operacji. Zobaczymy jak to będzie.

Trzymam kciuki za Nastke! Niech ta prawa nerka pracuje poprawnie!

Ja też nie odpuszczam, a nawet idzie mi lepiej niż myslalam 😁 wczoraj tak jak pisałam koktajl owocowy był z banan i jabłka i mleka, obiad KFC więc niezdrowe, wieczorem N kupił jednego batonika, więc zgrzeszyłam ( ale jedne batonik na cały dzień to i tak jak dla mnie bomba 😝) a potem po kolacji mandarynki wcinałam, więc witaminki były 😁 Dzisiaj natomiast dużo lepiej, bo zero słodkiego 😁 na obiad zrobiłam racuszki z jabłkiem ( takie dla niemowląt), więc były słodzone tylko jednym bananem, wyszły bardzo dobre 😁 a na kolacje zrobiłam sobie ryż z warzywami 😄

Super, że wróciłaś 😄 Antek już duży fajny chłopak 🤗

Hahaha, no i elegancko 😅

Haha, i super 😄 Ja jutro rano będę piekła 😁 dzisiaj zrobiłam racuszki z jabłkami to mała nawet jadła, więcej wyrzucała i wypluwała ale coś tam zjadła 😉

Wszystko będzie dobrze, musi być 😉 trzymam kciuki za Was 😘

Dziewczyny, a co wy te słodycze tak hejtujecie? Ja bez tego nie wyobrazam sobie dnia 😏

Jak chcesz się wyrwać to śmiało jutro zapraszam do nas, mąż po południu będzie w pracy a my siedzimy w domu 😊
Dziękuję Kochana, jutro jeszcze nie skorzystam, ale niebawem chętnie, prace naprawcze potrwają nam ze 2 miesiące.

Oby wszystko z Wami było zdrowo, tak ładnie zawsze Nastka wychodzi z dolegliwości, aby tym razem było tak samo 🤗

Dziękuję Kochana, jutro jeszcze nie skorzystam, ale niebawem chętnie, prace naprawcze potrwają nam ze 2 miesiące.

Oby wszystko z Wami było zdrowo, tak ładnie zawsze Nastka wychodzi z dolegliwości, aby tym razem było tak samo 🤗
Jak byś potrzebowała się wyrwać z tego remontowego szału to wiesz gdzie nas szukać, zapraszamy 😊

reklama
Do góry