reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A u mnie kobiety ciąg dalszy przykrych zdarzeń tym razem ze mną ☹️ pamiętacie jak Wam mówiłam, że zaaplikowałam sobie wkładkę anty potem wypadła potem jeszcze raz i znowu wypadła i jeszcze raz 🙄 moja gin stwierdziła że jest nienormalne organizm odrzuca i nie wie czemu 🤷🏻‍♀️a producent, że więcej nie da za free i kasę mi oddali.
No i właśnie mam komplet badań i nie potrzebne mi żadne wkładki estrogen dryfuje na dnie oceanu okresu już malutko lekko podbarwiony, badania amh, fsh i pozostałe dno ☹️, usg jajników wynik przedwczesna niewydolność ☹️
dostałam Climare50☹️
No wiem powiecie, że przecież i tak nie chciałam mieć więcej dzieci ale jednak smutek jest, że już taka stara jestem 😭biologicznie 😭
Miałam w cytatach i zapomniałam odpisać.
Vaness, bardzo mi przykro. Podejrzewam jak się musisz czuć. Ale terasz najważniejsze jest tylko to, że masz już Stasia i patrząc na niego możesz mówić, że jest to Twój / Wasz cud, który się pojawił ❤️Będąc dziś na spacerze z Nelką i narzeczonym rozmawialiśmy o przyszłości, życiu itp i zjechał temat dzieci. Oczywiście chcemy mieć drugie dziecko. Ale powiedziałam mu, że gdyby kiedykolwiek coś poszło nie tak, dla mnie najważniejsze jest to, że jedno dziecko już mamy i, że jest ona moją wymarzoną córeczką, której nie mogłam sobie bardziej idealnej wymarzyć 🥰 I za nią jestem wdzięczna najbardziej ❤️
I wiem, że Ty też jesteś wdzięczna za Stasia, bo długo się o niego staraliście. Masz swój cud i to jest najważniejsze 😊

reklama
Ja soczewki nosiłam od gimnazjum do ubiegłego września codziennie i to jest najwygodniejsza forma. Wygodne, nic nie czujesz na oku, wieczorem ściągasz, rano zakładasz i gotowe. Ja mam wadę - 2,25 plus astygmatyzm, w gimnazjum zaczynałam od - 0,5, nie widziałam z ostatniej ławki do tablicy, musiałam mrużyć oczy. Teraz to ja bez soczewek czy okularów mam wszystko zamazane, nawet z pierwszej ławki bym nie widziała 😜
No ale do sedna, nosząc soczewki też są minusy. Jeśli masz bardzo wcześnie rano do pracy np. Na 5-6 i wstaje się w wcześnie gdzie jeszcze jest ciemno i oczy nie są przyzwyczajone do światła, to zakładając soczewki szczypały mnie oczy, bo nie były jeszcze "obudzone". Wieczorem jak chciałam iść się najpierw umyć, zmyć makijaż to nie mogłam, bo musiałabym do zmycia makijażu ściągać soczewki a potem znów zakładać do oglądania tv, a to był kiepski pomysł bo oczy szczypały, więc zawsze myłam makijaż dopiero po oglądnięciu. Kolejny minus to taki, że wieczorem po całym dniu noszenia soczewek czuć już, że oczy są suche i pragnie się je ściągnąć. I ja bym nosiła dalej soczewki, ale odkąd mała się urodziła i wstawałam wcześnie rano, bo o 6 i tak wcześnie zakładałam soczewki i ściągałam dopiero późnym wieczorem ok. 23 to miałam bardzo suche oczy i w ciągu dnia czułam suchość, musiałam ciągle kroplami nawilżać, oczy mnie juz szczypały i bolały. I postanowiłam kupić okulary, bo i tak chciałam kupić tylko takie do noszenia po domu. Ale w sumie dobrze w nich wyglądam, ładne są więc chodzę w nich na co dzień 😜 Wygoda taka, że zakładasz i ściągasz kiedy chcesz i zajmuje Ci to sekundę. Minusy też są, leżąc czy przytulając się do kogoś musisz je ściągnąć, bo się wykrzywiają, trzeba je poprawiać jak zsuną się z nosa, łatwo może je dziecko chwycić itp 😜 także wszystko ma swoje plusy i minusy. Ale soczewki uwielbiałam.
W kwestii przytulania sie do kogoś mając okulary na twarzy-doszłam do takiej sprawy, że dam radę i nie przeszkadzają mi, tak samo często nawet w nich sypiam, bo zapominam zdjąć i są całe, niepogięte 😂

reklama
Do góry