reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Wszystko zależy od tego ile kosztowały oprawki ( są oprawki od 50 zł do nawet 600 zł). Ja akurat kupiłam za 50 zł, bo akurat takie mi pasowały do twarzy, cienkie oprawy i złote. Szkła do nich kupiłam te lepsze Gold za 349 zł, plus 55 zł chyba za ubezpieczenie. Generalnie wyszło mnie jakoś ponad 500 zł, ale u nich jest zawsze zniżka tyle ile masz lat ( 26) plus 100 zł, czyli ja miałam zniżki 126 zł. Wszystko wyszło mnie 430 zł. Jakoś tak. Nie pamiętam dokładnie, bo nie wiem gdzie dałam dokumenty 😅 Generalnie się opłaca 😁
To takie same ceny wychodzą jak u optyka 😃 ja za swoje obecne oksy podobnie ostatnio płaciłam.
Chociaż nie powiem, moim marzeniem są soczewki. Lecz przy moich suchych oczach to bym miliony wydała na krople 😂

Jeszcze muszę oddzwonić do szwagierki i znowu usłyszę: no mój to przesypiał całe noce, no nie wiem mój to nie jadł w nocy, zawsze zasypiał o 19, a zęby no po prostu wyszły😨. A co on ma takie krótkie drzemki? Mój to po 3 godziny spał. O płacze, a co się stało, mój to prawie nie płakał🙈. Oddajesz do żłobka? No ja bym w życiu nie oddała. (Siedzi już 4 rok z dzieckiem). KPI? Każdy może karmić, wystarczy chcieć. Mój na spacerach zawsze smacznie spał i samochodzie też.
I po takiej rozmowie mam ochotę ją udusić.
omg najlepiej nie dzwoń do niej w ogóle;)

To tylko liczba. Głowa się liczy. Niektórzy ludzie są starzy mając 20 lat a inni w wieku 70 potrafią podbić świat. Dbajmy o siebie fizycznie i psychicznie to żadne urodziny nie będą nam straszne. Ja w tym roku 40, a jeszcze mam w planach wbiegnięcie na Kasprowy. 😉
u mnie też 40 w tym roku i jeszcze mam tyle planów, że chyba życia mi nie wystarczy:p

Patii, moja zachowuje się tak samo. I też dużo z nią siedzę na macie właśnie w takim siadzie klęcznym. I wiesz co? Twarda skóra mi się robi na podbiciu stopy, bo ciągle je uciskam i mój organizm myśli, że to pięty i obrasta twardą tkanką 🤣
Nie mam pojęcia czy wiecie o co mi chodziło 😝
O kurde, to nie ciekawie... No ja wiem o co Ci chodzi. Dlatego lepiej siadać prosto albo brać poduszkę i się położyć. Siedzieć oparta o ścianę też za długo nie mogę, bo potem mnie strasznie kość ogonowa boli.

Ja polecam owsiankę z jakimś owocem i z masłem orzechowym. Zawsze tak robię by się oszukać ze słodyczami. I zawsze działa. No chyba że jest chęć na czekoladę, to już nie ma zmiłuj.
dobre są też suszone owoce. i polecam też po prostu nie kupować słodyczy, zawziąć się i nie kupować, albo ewentualnie ustawić sobie cel co drugi dzień coś słodkiego i potem z tego zejść całkowicie.
3mam kciuki dziewczyny
wiem, że ciężko zmiany przychodzą, ale na pewno się uda ☺️
a wczoraj koleżanka z pracy miała urodziny i przyniosła sernik z białą czekoladą omg dawno nie jadłam tak pysznego sernika, nawet mój nie jest taki dobry😅 zamierzam go zrobić w sobotę, bo wzięłam przepis od niej

Ja ile razy się natnę na odwrót - odkładam w łóżeczku, wychodzę z pokoju by coś zrobić, wracam na paluszkach, a moje dziecko się w tym momencie budzi, jakby po zapachu chyba wyczuła że mama jest 😂
Moja Nela niestety ma bardzo czujny sen 😒 Lekkie skrzypnięcie podłogi, ciche otworzenie drzwi a ona już się wierci (nie zawsze). Także jak w nocy mi się chcę siusiu np o 4 rano to walczę ze sobą i nie idę, bo wiem, że jak wstanę to ona się przebudzi i może być problem by zasnela z powrotem, potem może mnie czekać noszenie itp.
Dzisiaj obudziła się o 4 nad ranem, wierciła się i musiałam ją nosić, potem cycek, zasnela na 3 minuty i znów zaczęła po mnie wchodzić i znów na ręce, usypianie i zasnela dopiero o 5, także godzina z głowy była 😵

Mary, fotelik i wózek już do mnie jadą. dzięki za rekomendacje :) fotelik wzięłam ten co ty masz babysafe rhodesian a wózek wybrałam model Look Gel. ty masz chyba Look Air jak dobrze pamiętam. już się nie mogę doczekać użytkowania, a od lutego Domi do niani będziemy wozić to akurat od razu się przyda:yes::yes::yes:

reklama
Czajo, bo Ty pisałaś, że słodyczami się przejadasz.
Ja też tak robię, mogę powiedzieć, że 80% mojej diety teraz to węglowodany.
Bo szybo , bo humor poprawia, bo lubię.
A jakbyśmy tak sobie trochę ograniczenia slodyczowego wprowadziły?
I Ty i ja nie gotujemy dzieciom frykasów , bo ich dieta uboga, mamy podobny punkt wyjściowy.
Chodź coś w tej sprawie podziałamy???
Ja lubię się motywować z kimś...

Kontynuować??
Laski, ja chce dołączyć!!
Ja już w grudniu powiedziałam sobie, że od stycznia zero słodyczy i mniejsze porcję jedzenia. Hmm... Nie wychodzi, progres tylko taki, że od kilku dni faktycznie z N nie kupujemy słodyczy i wieczorem nam ciężko 🙈 No ale tu u teściów ciasto było, a to wczoraj teściowie u nas byli, więc musieliśmy coś kupić na przekąskę, więc skoro zostało to zjedliśmy wieczorne orzy filmie i tak to wychodzi potem.

Do góry