reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Współczuję i mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie!

Te z ciąży po około pół roku znikają, niezależnie od karmienia piersią. Ale podczas karmienia i tak są przeciwciała, ale takie trochę"bierne". W sensie są i działają o ile dziecko je regularnie chociaż co 4h (pi raz oko).

U nas przy śpiworku to samo, dopóki nie zakładam to jest ok, jak tylko zaczynamy to drze się wniebogłosy, wie, że to spanie, kładę ją na jej miejscu w wyrku, dostaje cyca i w 5 minut śpi 🤭🤭

Ja robię w termomixie albo blenduję w czym innym, wrzucam mocno dojrzałego banana, jajko (albo dwa jeśli malutkie albo wielki banan) i płatki owsiane na oko. Miksuję i z tego robię nasze "klasyczne" placuszki bananowe. Fajne są też z płatkami jaglanymi, ale trzeba dać niedużo i odstawić na 15 minut.

Ja nadal team pieluchy, zmiana z kupą pantsów jest dla mnie nie do przejścia 🥴🥴

Moja tak śpi od momentu jak się nauczyła obracać, moja mama nie może tego zakumać jak jej mówię, żeby nie dawała jej poduszki bo i tak nie używamy, a mała śpi na twarzy 🤣🤣

Jednoroczniak 🤭🤭🤭
Ja zrobię klasycznie tort z małą ilością cukru, chyba zrobię marchewkowy z kremem mascarpone. Nie mam siły i chęci wyszukiwać i robić

Miałam przy Dobrusi, a teraz nie chciałam i mam bo dostałam. Ale młoda bawi się panelem z przodu, więc nie całkiem stracone. Nie planuję uczyć jej chodzić przy tym

Moja piła już kakao, ale staram się mieszkać kakao z karobem na pół.

Ej, ale kaszak też jest bez pieczenia i cukru 🙈🙈🙈🤭

Naprawdę czujesz, że podobny? Dla mnie karob w niczym kakao nie przypomina 🤣🤣
Lubię, ale nie uważam za ekwiwalent, bo kompletnie nie smakuje jak kakao 😂
No mi w naleśnikach smakuje dość podobnie 😃 i pachnie dla mnie mega apetycznie

reklama
Mogę się zapisać? Nie moje dziecko, tylko ja. Chcę chodzić do takiego żłobka 😂😍
ok powiem Ci że jak zobaczyłam tą kuchnie, w salonie taką małą sofę (yy siedziałam na niej tylko tv brakowalo😂) i wgl jak dom tylko micro no i rybki akwarium duże i kilka mniejszych kosmos 😱 u mnie by zdechły nie mam kiedy karmić 😂 ahh zakochałam się i wszystkie dzieci które wchodziły to z uśmiechem oczywiście nie się wstydziły i przyglądały co to za baba😂
i tutaj hit nie mówią na siebie ciocie tylko Pani ze żłobka to mi się akurat podoba 😜

Wow dużo, ale jak was stać to warto, przynajmniej będziesz spokojna na swój sposób 😁. Co to są gordonki?
Też nie ciekawiło bo w nie wiedziałem i Też właśnie wpis o rany polecam sama chyba pójdę trochę takie wychowywanie w muzyce przez zabawę taką kreatywną zabawę 🤪

kurde w innych to widziałam tylko magnetofon i na maksa muza straszne to było a tutaj wczoraj np były i Pani grała na wiolonczeli (wstyd się przyznać ale nigdy na żywo nie widziałam i nie słyszałam)🤭😶‍🌫️

co do tortów planuje zrobić ten niby od 10 ms jest zobaczymy co wyjdzie🤪

reklama
Moja też nie jest zwolenniczką wszelakich podróży i nie ważne czy wózek, auto!
Jest dzień , że wysiedzi z 30 min w wózku...a jest że po 2 min robi aferę i ze wzg na to że mamy pogodę jaką mamy obecnie to nie raz się zastanawiam czy jest sens w ogóle wychodzić żeby nie było że na tym wietrze i mrozie cała zaryczana:oops:
Też odczuwam zmęczenie ale to chyba czasami bardziej psychiczne bo cały dzień tylko z nią...pogadać można tylko z nią a wiadomo jak wyglądają teraz pogaduszki z maluchem🤣 więc czasami po prostu brakuje mi kontaktu z innymi...
Jak ona zacznie chodzić to już wózek chyba nie będzie mi w ogóle potrzebny...:oops:
A ja z Nelą chodzę teraz codziennie na spacerki w porze jej drzemki i za każdym razem zasypia, a ja mam relaks, bo wolny czas dla siebie, by posłuchać sobie muzyki podczas spacerku czy poczytać forum 🤗

Do góry