reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
co do tortów planuje zrobić ten niby od 10 ms jest zobaczymy co wyjdzie🤪
Przyznam że nigdy nie robiłam tortu, podejrzewam że przy moich zdolnościach jeżeli chodzi o pieczenie ciast - kuchnia do remontu. Albo łapy bym miała poucinane jakbym biszkopt miała kroić na warstwy 😂

A ja sobie wykrakałam tą nockę...niby już tak pięknie śpi:oops:...no to nie spała od 1:50 do 4🤣
O jezu, ja bym bym chyba oszalała 😱 Nela wczoraj w nocy nie spała od 4:20 do 5:50, 1,5h 🤦‍♀️ wierciła się w łóżku ciągle, widać, że niby chciała spać ale coś ja drażniło. No to wizelam ją na ręce i tak bujałam ją pół h a ta oczy otwarte i nie śpi, w końcu zasnela, ale gdy tylko odłożyłam to się przebudziła, cycek od razu wjechał, ale przy cycku też nie zasnela i miotała się po łóżku, po łóżeczku, ja UW dawałam, że śpię, bo wtedy położy się na brzuchu i nie raz zaśnie. Ale nie umiała zasnąć i tu mnie zaczepiała, po twarzy rękami jeździła, tu książeczki przeglądała, a ja kątem oka oglądałam co robi, aż w końcu z nudów zaczęła marudzić. Wzięłam ją na ręce i usypialam. No i w końcu zasnela, ale pospala tylko do 6:45 🤦‍♀️ także ja byłam tak padnięta, że nie umiałam się dobudzić. Dobrze, że N miał na 10 do pracy to wziął ją o 7:15 i przyniósł mi ją o 8:30 bo mu zasnela na rękach 🙈 też była padnięta 😅 Więc znów razem poszłyśmy w kime 😁

A teraz właśnie już śpi, bo nie miała ostatniej drzemki, więc od 13:30 nie spała. Będę miała wieczór dla siebie 🤩 Wczoraj niestety go nie miałam, bo mała wstała po ostatniej drzemce o 17:30, więc zasnela dopiero po 21, zanim się ogarnęłam była 22 a o 22:30 zasypiałam już przy tv, więc poszłam spać 🙈

Własnie też ostatnio czytałam o tej szczepionce. Co prawda mój nie idzie do żłobka ale przed świętami mój 16miesięczny siostrzeniec zaraził się od swojej siostry i strasznie przechodził tą chorobę. Ona miała z 5 krostek a on wysypany na całym ciele..strasznie go swędziało, noce nieprzespane a jak już mu pozasychaly te strupki to jak zahaczył o jakiś strupek to straszny płacz😥 Myślę że warto zaszczepić
Kurde a nie wiem czemu mi się kojarzyło, że szczepionka na ospę jest darmowa, w pakiecie 🤷‍♀️ A spojrzałam w necie i faktycznie płatna. No ja na pewno będę szczepiła.

Gdzie tam przytyjesz 😃 ja obecnie to ginę w oczach (podejrzewam że karmienie mnie rozpuszcza). Przed ciążą nawet tyle nie ważyłam, ostatni raz jak miałam równo 20 lat 😂
Bo karmisz piersią a ja na diecie cały czas za mną 22 kg ale do czasów 20l to jeszcze 10kg mniej nie schudnę tyle bo stoje już w miejscu 😭 ale też nie tyje więc jest nieźle 😂

reklama
Do góry