reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
co do tortów planuje zrobić ten niby od 10 ms jest zobaczymy co wyjdzie🤪
Przyznam że nigdy nie robiłam tortu, podejrzewam że przy moich zdolnościach jeżeli chodzi o pieczenie ciast - kuchnia do remontu. Albo łapy bym miała poucinane jakbym biszkopt miała kroić na warstwy 😂

A ja sobie wykrakałam tą nockę...niby już tak pięknie śpi:oops:...no to nie spała od 1:50 do 4🤣
O jezu, ja bym bym chyba oszalała 😱 Nela wczoraj w nocy nie spała od 4:20 do 5:50, 1,5h 🤦‍♀️ wierciła się w łóżku ciągle, widać, że niby chciała spać ale coś ja drażniło. No to wizelam ją na ręce i tak bujałam ją pół h a ta oczy otwarte i nie śpi, w końcu zasnela, ale gdy tylko odłożyłam to się przebudziła, cycek od razu wjechał, ale przy cycku też nie zasnela i miotała się po łóżku, po łóżeczku, ja UW dawałam, że śpię, bo wtedy położy się na brzuchu i nie raz zaśnie. Ale nie umiała zasnąć i tu mnie zaczepiała, po twarzy rękami jeździła, tu książeczki przeglądała, a ja kątem oka oglądałam co robi, aż w końcu z nudów zaczęła marudzić. Wzięłam ją na ręce i usypialam. No i w końcu zasnela, ale pospala tylko do 6:45 🤦‍♀️ także ja byłam tak padnięta, że nie umiałam się dobudzić. Dobrze, że N miał na 10 do pracy to wziął ją o 7:15 i przyniósł mi ją o 8:30 bo mu zasnela na rękach 🙈 też była padnięta 😅 Więc znów razem poszłyśmy w kime 😁

A teraz właśnie już śpi, bo nie miała ostatniej drzemki, więc od 13:30 nie spała. Będę miała wieczór dla siebie 🤩 Wczoraj niestety go nie miałam, bo mała wstała po ostatniej drzemce o 17:30, więc zasnela dopiero po 21, zanim się ogarnęłam była 22 a o 22:30 zasypiałam już przy tv, więc poszłam spać 🙈

Własnie też ostatnio czytałam o tej szczepionce. Co prawda mój nie idzie do żłobka ale przed świętami mój 16miesięczny siostrzeniec zaraził się od swojej siostry i strasznie przechodził tą chorobę. Ona miała z 5 krostek a on wysypany na całym ciele..strasznie go swędziało, noce nieprzespane a jak już mu pozasychaly te strupki to jak zahaczył o jakiś strupek to straszny płacz😥 Myślę że warto zaszczepić
Kurde a nie wiem czemu mi się kojarzyło, że szczepionka na ospę jest darmowa, w pakiecie 🤷‍♀️ A spojrzałam w necie i faktycznie płatna. No ja na pewno będę szczepiła.

Gdzie tam przytyjesz 😃 ja obecnie to ginę w oczach (podejrzewam że karmienie mnie rozpuszcza). Przed ciążą nawet tyle nie ważyłam, ostatni raz jak miałam równo 20 lat 😂
Bo karmisz piersią a ja na diecie cały czas za mną 22 kg ale do czasów 20l to jeszcze 10kg mniej nie schudnę tyle bo stoje już w miejscu 😭 ale też nie tyje więc jest nieźle 😂

reklama
Do góry