U nas też dziadek fajniejszy niestety mam z tym dylemat i to mocny np w święta jak go brała na ręce to go całowała i też po cichu syneczku pamiętaj babcia Cię kochaoczywiście musiałam w jej zwrócić uwagę.Jak czytam o Twojej teściowej to jakbyś o mojej pisała. Wiek ten sam i też ma syna jedynaka.
A tknęło mnie jak kiedyś pisałaś, że mówi do Staszka synku. W święta nagle wypaliła: -Ja go tak kocham, zawsze mówię na niego synek, taki mój drugi synek
Nie zwróciłam na to uwagi wcześniej, choć dominującą zawsze była.
Dobre z tego to, że Medi nie przepada za babcią szczególnie ( Dziadek jest fajniejszy ) I nie traktuje jej jako matki absolutnie.
Teraz mam Melanię babci czasem zawozić i też obawy mam takie jak Ty
Ale to jeszcze można dziecku jakoś tłumaczyć jak starsze wiadomo dziadkowie wiecznie nie żyją ale metody też mnie wk... A dlaczego on jeszcze na nocnik nie siada, albo po jak płacze bo się uderzy to zaraz oj no co ty taki duży chłopiec i płacze jaki kuźwa duży i tak płacze bo przywalił głową hello no nie wiem męczy mnie to masakrycznie jak nie znajdę żlobka odpowiedniego to chyba niania a niech się babcie obrażają trudno moje dziecko i dziadków się ma po to żeby byli dziadkami a nie wczuwali się w rolę rodziców
Wiesz też ciekawe jak brzuszek z zachwaniem po kilku razach albo pieluchach moja koleżanka powiedziała że miała taka teściowa i po roku szukała żlobka bo się teściowej odwidziło