reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja studiowałam psychopedagogike więc miałam praktyki w żłobku najpierw ale musiałam zmienić na przedszkole bo mi serce pękało. To jak te dzieci żebrały o uwagę, o trochę czułości..... nie dawałam tam rady 🥺 Tak więc mam również nadzieję, że uda mi się z nianią.
Dlatego nie chce dawać Neli do żłobka. To za wcześnie na takie rozstanie dla takiego maluszka. Nowa sytuacja, nowe twarze, mnóstwo dzieci, harmider i to bez mamy u boku. Jakbym widziała jak płacze to serce by mi pękło, płakałabym bardziej niż ona i chyba zabrała od razu.

Ja to bym chciała jedną taką dużą książkę z bajkami może ktoś kupował?
Ja mam tą, bardzo ją lubię, ma piękne obrazki. Jedyna wada to taka, że strony są miekkie, ale z twardymi nie ma. Serio, jeśli któraś z Was chce kupić zbiór wierszy Brzechwy to bierzcie w ciemno ten, tylko poszukajcie czy gdzieś można taniej kupić, bo wzięłam pierwszy z brzegu link.

Zazdroszczę takiego talentu. Coś pięknego.
Ja jedynie mogę grać ale na nerwach 😃
oj, ja też mu zazdroszczę :) zawsze ciekawiło mnie dlaczego tak jest, że inni ot tak po prostu potrafią coś - grać, śpiewać, malować itp. i takie osoby mają dusze i zmysł artystyczny, trochę są pokręcone, wrażliwe na piękno, po prostu ciekawe osobowości 8-)

Te 18 stron od razu skojarzyło mi się z jednym, z kultową sceną z przyjaciół 😂 Kiedy Rachel daje do przeczytania o 5.30 list o ich powrocie do związku który ma 18 stron 😂
Możesz się poczuć jak Ross 😂😂
omg...tam każda scena jest kultowa :D w sylwestra zaczęliśmy oglądać od początku Przyjaciół - ponadczasowy serial, bawi kolejne pokolenia

Ja to daję do oglądania ale tylko u mnie na kolanach😅 , nie ma przyzwolenia na niszczenie bo ja od małego kocham książki a wiem że jak dam to albo by były obdarte albo nadgryzione🤭. Zabawkami może tłuc ile wlezie ale książek nie niszczyć. Mam jeszcze takie z naszego dzieciństwa ale jednak teraz ilustracje ciekawsze przynajmniej w w wiekszosci😉
ja też kocham książki na zabój i też nie pozwalam niszczyć. jak dla mnie to Domi mogłaby nie mieć zabawek tylko książki :p ale to niemożliwe;)

Ja mam tą, bardzo ją lubię, ma piękne obrazki. Jedyna wada to taka, że strony są miekkie, ale z twardymi nie ma. Serio, jeśli któraś z Was chce kupić zbiór wierszy Brzechwy to bierzcie w ciemno ten, tylko poszukajcie czy gdzieś można taniej kupić, bo wzięłam pierwszy z brzegu link.
potwierdzam, jest świetna ta książka. mała dostała ją od moich koleżanek z pracy

Spoko, mam juz organizer na leki, taki piękny, tęczowy, tabletki już poukładane, już drugi dzień biorę jak trzeba. Już nie krzycz na mnie no 😜
Ja tak samo ostatni miesiąc brałam letrox w kratkę.. Tu zapomniałam, tu wzięłam dopiero jak mi się przypomniało 2h po śniadaniu a potem mi się skończyły i czekając na receptę nie brałam tabletek chyba z 3-4 dni. Nie ukrywam, hormony skakały i humorki były jak diabli. Też choruje na niedoczynność tarczycy.
@karoo-kp ja tak samo od porodu jeszcze nie robiłam kontrolnie badań krwi i moczu... I muszę się za to wziąć. Byłabym już 3 miesiące po badaniach, bo umówiłam się z moją lekarka na teleporade ale zapomniała zadzwonić 🤦‍♀️ I ja znów odkładałam dzwonienie do przychodni i się umawianie na nowo, bo tam dodzwonić się to graniczy z cudem.

reklama
Początek roku a u mnie kulminacja. Mój mąż ledwo dycha, pulmonolog i kardiolog na cito mu potrzebny (umówiłam).
Wczoraj wróciłam od mamy i dostałam pismo, że uszkodziliśmy przewód na działce gminy i musimy oddać za naprawę 7,5 tysiąca, a dzisiaj poszłam na test, bo od kilku dni jestem przeziębiona, tymczasem w piątek mieli przyjechać znajomi, i test był pozytywny. Nawet mnie nie tknęło, że straciłam smak i węch, bo co mam czuć, skoro mam nos zawalony, a czuję smaki główne - słone, słodkie, gorzkie, kwaśne, dokładnie tak samo miałam przy zapaleniu zatok.
Ojeee, współczuję 😢 Zdrówka dla Ciebie i oby nikt się nie zaraził 😘

Do góry