reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U nas Jasiek śpi najlepiej odrazu po kąpieli.. Jak zasnie ok. 20 to pośpi ciągiem 4-5 godzina później to jest takie dosypianie... Budzi się co 2-3 godziny na jedzenie.. A jak ma gorszą noc to dużo częściej.. Najgorsze właśnie jest to jak nie chce zasnąć.
No właśnie a u nas zawsze tak było...że spała jak suseł zaraz po kąpieli a teraz jest pewne , że pierwsze przebudzenie jest do 30 min od zaśnięcia....w ogóle śpi jak na szpilkach...wszystko słyszy...pojękuję....popłakuje...ryczy...wszystko co najgorsze,,,
Nie pozostaje nic innego jak to przeżyć...szkoda tylko , że nie da się wyspać na "zaś" to lepiej bym funkcjonowała:)

reklama
No właśnie a u nas zawsze tak było...że spała jak suseł zaraz po kąpieli a teraz jest pewne , że pierwsze przebudzenie jest do 30 min od zaśnięcia....w ogóle śpi jak na szpilkach...wszystko słyszy...pojękuję....popłakuje...ryczy...wszystko co najgorsze,,,
Nie pozostaje nic innego jak to przeżyć...szkoda tylko , że nie da się wyspać na "zaś" to lepiej bym funkcjonowała:)
Dlatego ja chodzę spać razem z dzieckiem, tzn.nie zasypiam odrazu ale leżę w łóżku. Inaczej bym nie funkcjonowała. Musze mieć chociaż 3 godz.nieprzerwanego snu.

U mnie od początku listopada są pobudki non stop...wtedy ok wychodziły zęby rozumiem ale teraz chyba nic się tam nie kluje a pobudki zostały...i to budzi się z takim płaczem , że szok....🥺
Już kombinowałam z różna temp w sypialni...poduszka pod głowę...kocyk na prześcieradło...i nic nie zmienia w jej sposobie spania:oops:
Codziennie jest prawie przerwa w spaniu min 2 godz max 5...o co chodzi nie wiem🤔
Ale jak wspomnę sobie jak pięknie kiedyś spała....
A próbowałaś z gołymi stopami? Moje dzieci od początku nie lubiły spac w zakrytych, wszystkie obcinałam śpiochy 😂ja też w skarpetach nie zasnę 😂

A próbowałaś z gołymi stopami? Moje dzieci od początku nie lubiły spac w zakrytych, wszystkie obcinałam śpiochy 😂ja też w skarpetach nie zasnę 😂
Tego nie próbowałam ale obawiam się , że ona z odkrytymi by nie umiała🤣 bo nawet jak były upały to musiała spać w pajacu:oops: bo nóżki musiały być na sen nocny ubrane...więc szukałam wszędzie jak najcieńszego pajaca i klima włączona i jakoś przeżyłyśmy:)
W ciągu dnia mogła spać w samych bodach ale na noc musiał być pajac...

Bardzo bym chciała taką osobę w swoim życiu 😃 coś by się upichciło, trochę wina wypiło. Brakuje mi mojej przyjaciółki tutaj blisko, bo pewnie tak by było 😂
No właśnie u mnie to samo, przez to, że przeprowadziłam się 4 lata temu do Cieszyna, rodzinnego miasta mojego narzeczonego to cała rodzina i wszyscy znajomi są 100 km stąd, bo ja z Piekar Śląskich jestem. I brakuje mi mojej przyjaciółki, ona ma córkę pół roku starszą od Neli, byśmy razem chodziły na spacery, spotykały się 😍

yyy u nas też w pierwszy dzień świąt prezenty zostawia się pod choinką 😜 no to my spędzamy u teściów wigilie a pierwszy dzień u moich ale moi to nie są wymagający bo nigdy nic nie chcą a zawsze to ja wracam z siatami
U nas prezenty daje się w Wigilię po kolacji i po kolędach 😁 My też Wigilia u teściów a pierwszy i drugi dzień Świąt jesteśmy u mojej rodzinki, pierwszy u mamy, drugi u babci cała rodzinka się spotyka 😊

reklama
A u nas na odwrót, mała ma wilczy apetyt, plus jak je łyżeczką to jeszcze ją przygryza. Fajnie by było jakby to się na wagę przekładało 😂
Haha, to u nas tak samo, idą zęby a małą ma mega apetyt 😅 I też przygryza łyżkę dolnymi jedynkami 😂 Ale to nie zawsze, czasami jak się wygłupia to gryzie 😜

Do góry