reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

My mieszkamy na odludziu mamy tylko jednego sąsiada więc nie mamy z tym problemu na szczęście 🙂
o rany zazdro 😭potrzebuje głuszy bo zwariuje cały tydz wiercenie od pn-ndz dzisiaj o 18 mam dosyć łeb mi zaraz rozwali🤯 i tak jak myślałam M nie rozmawiał z właścicielem tylko robolami poszłam tam tuż po 17🤬 i co kuźwa hit okazało się że to Wietnamczycy będą mieszkać rodzina z dzieckiem maleńkim przyjechali właśnie zobaczyć mieszkanie oczywiście ni w ząb po polsku więc pięknie po angielsku wytłumaczyłam im co to jest regulamin wspólnoty i miałam ochotę na maksa mord.... wydrzeć na nich ale zobaczyłam malutkie w foteliku śpiące🤗
masakra i gówn... z mojego mordobicia poszłam w cholerę a oni przeprosili bo nie wiedzieli że to uciążliwe było aha ta fu... 🤬

reklama
Narzeczony wczoraj szedł z Nelką na spacer o 16:30 na ostatnią drzemkę, a ja sobie robiłam ciasto 😁 Dzisiaj nie byliśmy na spacerze, bo teraz jedziemy do Auchan i do galerii w Bielsku, więc będzie mieć spacer po świątecznych działach 😅
Bielsko ❤ praktycznie 10 lat tam mieszkalam. Bajpierw studia a pozniej praca. Ktora galeria? Bardzo lubilam sfere 😁

Nie robimy prezentów na święta. Prezenty tylko każdy sobie w ramach rodziny. Zresztą i tak tradycją u mojego męża w rodzinie (która zresztą bardzo mi się podoba) są prezenty dopiero w 1 dzień świąt rano. Chyba teściowie dostaną tylko jeden wspólny prezent od wszystkich swoich dzieci ale ja już w to nie wnikam 😁
yyy u nas też w pierwszy dzień świąt prezenty zostawia się pod choinką 😜 no to my spędzamy u teściów wigilie a pierwszy dzień u moich ale moi to nie są wymagający bo nigdy nic nie chcą a zawsze to ja wracam z siatami

My również wybieramy miejsca gdzie jest możliwość spokojnego przebrania i nakarmienia. Anastazja ma tak samo jak Twoja Nelka. Mogę ją brać na zakupy, bo jest obserwatorem, pogada sobie z nami, nie marudzi, jak się zmęczy to nawet nie wiadomo kiedy zaśnie. Od małego ją wszędzie zabierałam bo od święta mam ją z kim zostawić.

U nas nie wiadomo kiedy przebiła się górna lewą dwójka, druga zaraz chyba też wyjdzie 🤷‍♀️
A u nas przebija się górna chyba dwójka i zaraz za nią będzie druga dwójka. Bo jedynki to raczej nie są, bo za bardzo oddalone są od siebie plamki.

A mój to taki pieszczoch uwielbiany przez wszystkich i jak gdzieś pojedziemy to mija chwila A on już króluje noszony albo zabawiany w szczególności przez kuzynki córki, ostatnio musiałam wyjść to był taki zabawiony że nawet nie zauważył jak wróciłam aż mi się przykro zrobiło ,że nawet nie zatęsknił😉 na szczęście po chwili jak mnie zauważył to zrobił awanturę, że go na ręce nie wzięłam , ulżyło mi że jednak mamusia najważniejsza 🤭haha😉😉

Aaa I też jest małym zakupowiczem co prawda po galeriach rzadko jeździmy ale do spożywczych często ostatnio był z nami w Lidlu to cały czas mówił" da da" i do wszystkich robił akuku😅
Czajo za Twoim poleceniem zakupiłam dzisiaj enterol chociaż pani w aptece chciała mi wcisnąć co innego ,że niby na to za mały , zamilkła dopiero jak jej powiedziałam że lekarz pozwolił 😅 a chciała wcisnąć co innego co miało dokładnie tyle samo substancji czynnej 😬na szczęście nie musiałam dawać bo dzisiaj tylko jedna kupa i już nie taka luźna. Ugotowałam mu zupke z marchewki i ryżu ale nie chciał jeść to pił tylko mleko i zastanawiam się kiedy u was pojawiły się żeby od takich objawów 🤔
Oj no u nas odmawianie posiłków trwało chwilę...nawet jak już wyszły to dalej odmawiała...ale to dlatego , że szły następne bo u nas wyszło 5 w niecałe dwa tygodnie a łącznie odmawiała pokarmów jedzonych łyżeczką z dobre 3 tygodnie...Pisałam Wam wtedy , że kaszki 2 łyżeczki...zupki 3...itd...ale zaraz sprawdzę dokładniej:)po swoich wpisach oczywiście:)
Super , że kupy się wyregulowały...ale jak to przy zębach jutro może być znowu luźniejsza...
:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oj no u nas odmawianie posiłków trwało chwilę...nawet jak już wyszły to dalej odmawiała...ale to dlatego , że szły następne bo u nas wyszło 5 w niecałe dwa tygodnie a łącznie odmawiała pokarmów jedzonych łyżeczką z dobre 3 tygodnie...Pisałam Wam wtedy , że kaszki 2 łyżeczki...zupki 3...itd...ale zaraz sprawdzę dokładnie:)po swoich wpisach oczywiście:)
No to tak wychodzi , że 3 tygodnie nie chciała jeść łyżeczką...a ile dni przed wyjściem zębów odmawiała posiłków?Nie pamiętam....bo u nas i choroba wtedy wskoczyła a na forum aż tak dokładnie też nie prowadziłam zapisków🤣
Obserwuj obserwuj...mówię Ci pod koniec przyszłego tyg będziecie mieć nowe zęby:)

No to tak wychodzi , że 3 tygodnie nie chciała jeść łyżeczką...a ile dni przed wyjściem zębów odmawiała posiłków?Nie pamiętam....bo u nas i choroba wtedy wskoczyła a na forum aż tak dokładnie też nie prowadziłam zapisków🤣
Obserwuj obserwuj...mówię Ci pod koniec przyszłego tyg będziecie mieć nowe zęby:)
Właśnie u nas dokładnie objawy jak u Was, choroba teraz biegunka brak apetytu a każdy lekarz u którego się pojawimy mówi "ooooo tutaj idą zęby"😅

reklama
A u nas przebija się górna chyba dwójka i zaraz za nią będzie druga dwójka. Bo jedynki to raczej nie są, bo za bardzo oddalone są od siebie plamki.
A możliwe, są takie przypadki że wybijają najpierw dwójki a potem jedynki górne. Mnie przeraża że te zęby nabrały takiego rozpędu że co rusz widzę kolejne 🥲 już na dziąsłach mamy zarys górnych trójek, na dole dziąsła zobaczyłam opuchnięte więc pewnie zaraz jeszcze zaczną się dolne pojawiać. Ocipieje.

Do góry