reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No tak, Świdwin niedaleko, w sumie Szczecin też, droga super więc rzut beretem 😆Średnio lubię Szczecin ale to jednak duże miasto i ma też wiele pięknych miejsc. Jakiś czas temu odkryłam Jezioro Szmaragdowe ( chyba tak się nazywa) i piękne miejsce ogólnie. Ehhh ja to nie wiem czy w ogóle bym się odnalazła w jakimkolwiek większym mieście. Ja taka chyba malomiasteczkowa jestem, chciałabym na wieś nawet 😁
to jednak bliżej ci do karoo :) a droga faktycznie teraz super. Jezioro Szmaragdowe piękne jest i dużo mamy parków, ale ja też wolę mniejsze miasto, nie lubię zgiełku, spalin, ciągłego ruchu (teraz mam to na co dzień jeżdżąc do pracy). od 2 lat mieszkam co prawda na wiosce, 10km od Szczecina ale to jest tak blisko, że za niedługo zostaniemy dzielnicą Szczecina

My meningokoki mamy za sobą. Jeszcze przypominająca została. Dobrusia już po komplecie. Po roczku rzeczywiście dwie dawki. Warto zrobić Nimenrix i Bexsero. Drogie, zwłaszcza Bexsero, ale poczytaj sobie o meningokokach, co mogą spowodować. Mi została najstarsza do zaszczepienia, ale na razie po prostu kasy nie mam.

Oj tam oj tam. Wyjdź z ukrycia i zostań z nami 😁
My też już po dwóch dawkach i została tylko przypominająca. Preszlismy to bez żadnej gorączki itp.

Kilka dni przerwy bo gości mieliśmy i czasu nie było na czytanie a tu tyle stron 🤪u nad po oskrzelach ani śladu i dzięki temu przesypiamy ładnie nocki ale córka mi się przestawiła i teraz ma drzemki w ciągu dnia o 10 tak że 2 godziny i potem o 15 z 1,5 do 2 godzin. Dzięki temu wszystko mam na bieżąco ogarnięte potem o 21a nawet i po zasypia i nauczyliśmy ją że kładziemy się z nią do łóżka i ona kręci się wierci a potem kładzie się i sama.zasypia trwa to do 40 minut nawet ale warto bo oduczamy ją usypiania na rękach. Zauważyłam na tylko u niej że policzki ma jakieś zaróżowione coś to może znaczyć?! I mam pytanie bo byliśmy na bilansie na 9 miesięcy I pani zaproponowała nam szczepienie na meningokoki i nie wiem czy szczepić są to 3 szczepienie płatne po 360 zł. Pani powiedziała tylko trzeba ale.nie jest obowiązkowe i nic więcej
My też po dwóch bexero i jednej nimenrix...Za pierwszym razem był tylko mały stan podgorączkowy...37,6 a za drugim nie odnotowałam żadnych objawów...no chyba, że nieprzespaną noc w to zaliczamy:)

Jestem! Ja Was czytam w ukryciu 🥺 kiedyś na początku, jeszcze w ciąży się coś tam wypowiadałam ale później narobiłam sobie zaległości i wypadłam na chwilę 🥴 jesteście moją kopalnią wiedzy i rozrywka na trudne noce ☺️
O i chyba nawet nie umiem w „odpowiedz” 😅 bo mialam odpisać na „dziewczyny wyjdźcie z ukrycia” 😅
Akurat dobrze odpowiedziałaś na moje wezwanie do "ukrytych " czytelniczek:)
Fajnie, że odważyłaś się napisać....teraz czekamy aż pochwalisz się swoim bobasem i w skrócie albo i nie w skrócie opowiesz o Was:)
Hehe może ten plan zorganizowania imprezy Cię zachęcił do "odtajnienia" się:)
co kupujecie teściom na prezent zawsze mam problem 🤔
Teściowie dostaną foto książkę ze zdjęciami z sesji świątecznej i ramkę z 2 zdjęciami:)
I tyle:)
Nie będziemy się widzieć tylko pocztą im wyślę:)
Gdybyśmy mieli się spotkać to bym myślała nad czymś większym a tak to problem z głowy:)

reklama
Ja byłam po 10 na spacerze takim godzinnym i chyba już też nie wyjdę bo na zewnątrz jeden wielki swąd...:oops:
U mag to bym chyba w nocy musiała iść cały czas zła jakość powietrza a dla takich maluszków mega niebezpieczne to jest ☹️
zawsze sprawdzam jakość w apce no i polecam artykuł
najgorzej mieszkać wśród domów jednorodzinnych o dziwo przy ulicy tak źle nie jest 😱

Do góry