reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Kilka dni przerwy bo gości mieliśmy i czasu nie było na czytanie a tu tyle stron 🤪u nad po oskrzelach ani śladu i dzięki temu przesypiamy ładnie nocki ale córka mi się przestawiła i teraz ma drzemki w ciągu dnia o 10 tak że 2 godziny i potem o 15 z 1,5 do 2 godzin. Dzięki temu wszystko mam na bieżąco ogarnięte potem o 21a nawet i po zasypia i nauczyliśmy ją że kładziemy się z nią do łóżka i ona kręci się wierci a potem kładzie się i sama.zasypia trwa to do 40 minut nawet ale warto bo oduczamy ją usypiania na rękach. Zauważyłam na tylko u niej że policzki ma jakieś zaróżowione coś to może znaczyć?! I mam pytanie bo byliśmy na bilansie na 9 miesięcy I pani zaproponowała nam szczepienie na meningokoki i nie wiem czy szczepić są to 3 szczepienie płatne po 360 zł. Pani powiedziała tylko trzeba ale.nie jest obowiązkowe i nic więcej
My szczepiliśmy się już pierwsza dawką. Jest to bardzo ważne szczepionka, bo przeciwko zapalenia opon mózgowych, także u nas jak najbardziej. Mała po pierwszej dawce miała gorączkę dwa dni.

Kilka dni przerwy bo gości mieliśmy i czasu nie było na czytanie a tu tyle stron 🤪u nad po oskrzelach ani śladu i dzięki temu przesypiamy ładnie nocki ale córka mi się przestawiła i teraz ma drzemki w ciągu dnia o 10 tak że 2 godziny i potem o 15 z 1,5 do 2 godzin. Dzięki temu wszystko mam na bieżąco ogarnięte potem o 21a nawet i po zasypia i nauczyliśmy ją że kładziemy się z nią do łóżka i ona kręci się wierci a potem kładzie się i sama.zasypia trwa to do 40 minut nawet ale warto bo oduczamy ją usypiania na rękach. Zauważyłam na tylko u niej że policzki ma jakieś zaróżowione coś to może znaczyć?! I mam pytanie bo byliśmy na bilansie na 9 miesięcy I pani zaproponowała nam szczepienie na meningokoki i nie wiem czy szczepić są to 3 szczepienie płatne po 360 zł. Pani powiedziała tylko trzeba ale.nie jest obowiązkowe i nic więcej
My meningokoki mamy za sobą. Jeszcze przypominająca została. Dobrusia już po komplecie. Po roczku rzeczywiście dwie dawki. Warto zrobić Nimenrix i Bexsero. Drogie, zwłaszcza Bexsero, ale poczytaj sobie o meningokokach, co mogą spowodować. Mi została najstarsza do zaszczepienia, ale na razie po prostu kasy nie mam.
O i chyba nawet nie umiem w „odpowiedz” 😅 bo mialam odpisać na „dziewczyny wyjdźcie z ukrycia” 😅
Oj tam oj tam. Wyjdź z ukrycia i zostań z nami 😁

My meningokoki mamy za sobą. Jeszcze przypominająca została. Dobrusia już po komplecie. Po roczku rzeczywiście dwie dawki. Warto zrobić Nimenrix i Bexsero. Drogie, zwłaszcza Bexsero, ale poczytaj sobie o meningokokach, co mogą spowodować. Mi została najstarsza do zaszczepienia, ale na razie po prostu kasy nie mam.
my też po bexsero ale mam powiedziała że w 14 msż chce go zaszczepić nimerix także nie odrazu 🙄 nie pytałam nawet czemu. jego pediatra jest taka że sama proponuję szczepienia nie muszę o nic wypytywać 😂😜 raczej ona przepytuje nas 🤪u zawsze życzy sobie nas oboje, wyznaje zasadę że jedno musi zająć się dzieckiem żeby spokojnie porozmawiać 😂

reklama
Do góry