reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Kilka dni przerwy bo gości mieliśmy i czasu nie było na czytanie a tu tyle stron 🤪u nad po oskrzelach ani śladu i dzięki temu przesypiamy ładnie nocki ale córka mi się przestawiła i teraz ma drzemki w ciągu dnia o 10 tak że 2 godziny i potem o 15 z 1,5 do 2 godzin. Dzięki temu wszystko mam na bieżąco ogarnięte potem o 21a nawet i po zasypia i nauczyliśmy ją że kładziemy się z nią do łóżka i ona kręci się wierci a potem kładzie się i sama.zasypia trwa to do 40 minut nawet ale warto bo oduczamy ją usypiania na rękach. Zauważyłam na tylko u niej że policzki ma jakieś zaróżowione coś to może znaczyć?! I mam pytanie bo byliśmy na bilansie na 9 miesięcy I pani zaproponowała nam szczepienie na meningokoki i nie wiem czy szczepić są to 3 szczepienie płatne po 360 zł. Pani powiedziała tylko trzeba ale.nie jest obowiązkowe i nic więcej
My szczepiliśmy się już pierwsza dawką. Jest to bardzo ważne szczepionka, bo przeciwko zapalenia opon mózgowych, także u nas jak najbardziej. Mała po pierwszej dawce miała gorączkę dwa dni.

Kilka dni przerwy bo gości mieliśmy i czasu nie było na czytanie a tu tyle stron 🤪u nad po oskrzelach ani śladu i dzięki temu przesypiamy ładnie nocki ale córka mi się przestawiła i teraz ma drzemki w ciągu dnia o 10 tak że 2 godziny i potem o 15 z 1,5 do 2 godzin. Dzięki temu wszystko mam na bieżąco ogarnięte potem o 21a nawet i po zasypia i nauczyliśmy ją że kładziemy się z nią do łóżka i ona kręci się wierci a potem kładzie się i sama.zasypia trwa to do 40 minut nawet ale warto bo oduczamy ją usypiania na rękach. Zauważyłam na tylko u niej że policzki ma jakieś zaróżowione coś to może znaczyć?! I mam pytanie bo byliśmy na bilansie na 9 miesięcy I pani zaproponowała nam szczepienie na meningokoki i nie wiem czy szczepić są to 3 szczepienie płatne po 360 zł. Pani powiedziała tylko trzeba ale.nie jest obowiązkowe i nic więcej
My meningokoki mamy za sobą. Jeszcze przypominająca została. Dobrusia już po komplecie. Po roczku rzeczywiście dwie dawki. Warto zrobić Nimenrix i Bexsero. Drogie, zwłaszcza Bexsero, ale poczytaj sobie o meningokokach, co mogą spowodować. Mi została najstarsza do zaszczepienia, ale na razie po prostu kasy nie mam.
O i chyba nawet nie umiem w „odpowiedz” 😅 bo mialam odpisać na „dziewczyny wyjdźcie z ukrycia” 😅
Oj tam oj tam. Wyjdź z ukrycia i zostań z nami 😁

My meningokoki mamy za sobą. Jeszcze przypominająca została. Dobrusia już po komplecie. Po roczku rzeczywiście dwie dawki. Warto zrobić Nimenrix i Bexsero. Drogie, zwłaszcza Bexsero, ale poczytaj sobie o meningokokach, co mogą spowodować. Mi została najstarsza do zaszczepienia, ale na razie po prostu kasy nie mam.
my też po bexsero ale mam powiedziała że w 14 msż chce go zaszczepić nimerix także nie odrazu 🙄 nie pytałam nawet czemu. jego pediatra jest taka że sama proponuję szczepienia nie muszę o nic wypytywać 😂😜 raczej ona przepytuje nas 🤪u zawsze życzy sobie nas oboje, wyznaje zasadę że jedno musi zająć się dzieckiem żeby spokojnie porozmawiać 😂

reklama
Do góry