reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Teraz się nie chce a jak będziesz wyciągać z zamrażalnika to będziesz zadowolona że masz:)🤣
No wiem. Ja generalnie często cos małemu gotuję i rzeczywiście później jest wygoda bo wystarczy wyjąć i gotowe😁 Ale dziś jest akurat sobota i miałam w planach romantyczny wieczór z mężem czy coś w tym stylu 😂 No najwyżej zupa się trochę rozgotuje 🤣

Kurde, ja butelki nadal tak. Jakoś nie ma dla mnie problemu aby po szybkim przemyciu włożyć je do sterylizatora ale zdaje sobie sprawę, że już mogę tego nie robić 😆
kurde ja właśnie też i mi zwróciła uwagę siostra że jaki to ma cel jako on już śmietnik liże a przecież go nie sterylizuje od jutra przestaje mój ma 10 ms chyba wystarczy 🤪

Boszeee ale mnie wlasnam matka załatwiła. Zakupiła pół kg wołowiny i teraz zamiast relaksu to gotuję zapas zupy do mrożenia. Tak się przejęła tą zaniżoną hemoglobiną u małego. Ale o soczkach mi przynajmniej przestała truć 🥴
nie bierz tego do siebie ale mój też miał niskie żelazo jednak nie rozumiem co wszyscy z tą wołowiną?? mój ojciec, teściowa odrazu że mięcha mu dać to chyba jakaś stara szkoła🤔 i brak wiedzy bo w wołowinie to jest mało żelaza na 100 g ok 3 mg zależy z której części
no jeśli chodzi o mięso to najlepiej gęsina bo nawet 30 mg/100g i najlepsze wątróbki. Podanie wołowina ugotowanej to jak podanie schabowego🙄

ja wyprowadziłam małego na żelazie niehemowym z roślin i ma bardzo dobrą już hemo i fe😜
powodzenia dla Was, a gotowani współczuję 🥴

Czy o wchodzeniu pod kanapy, łóżka itd. to o czymś takim było ???
I skubanica nie chciała dać się wyciągnąć 😅
U nas waga ni drgnie w dół 😐
10,9 kg wczoraj na szczepieniu 🙄
A nie powiem ruszać się zaczęła.
Jak podawałam pedicetamol to tam taka tabelka 11 kg - 2-3 lata 😲
Wzrost: zmierzone 80 cm.

Starczy Melania, starczy....
Sie skubana wpasowała jak w tetrisie 🙈

A jak dziewczyny przygotowania na święta?
Ja dzisiaj nastawiłam zakwas na barszcz, naobierałam ziemniaków na farsz do ruskich, namoczyłam grzyby, pokroiłam i suszę pomarańcze na stroiki i gotuję zupę ogórkową 🤣🤣 ale ogórkowa nie jest na święta.
Z kumpelą się na jutro umówiłyśmy na robienie uszek z grzybami, pierogów z kapustą i grzybami i ruskich. Zrobimy i będzie z głowy na święta 🙈🙈 ale podejrzewam, że cały dzień jutro nam zejdzie. O ile za świętami średnio przepadam, o tyle mogłabym jeść tylko pierogi, od rana do nocy.
Ten obrazek to o mnie 🤣🤣

Zobacz załącznik 1345866
U nas narazie tylko dom ubrany w lampki 🙂mam w planach po niedzieli ogarnąć pierogi i prezent popakować a tak to reszta przed świętami na bieżąco

nie bierz tego do siebie ale mój też miał niskie żelazo jednak nie rozumiem co wszyscy z tą wołowiną?? mój ojciec, teściowa odrazu że mięcha mu dać to chyba jakaś stara szkoła🤔 i brak wiedzy bo w wołowinie to jest mało żelaza na 100 g ok 3 mg zależy z której części
no jeśli chodzi o mięso to najlepiej gęsina bo nawet 30 mg/100g i najlepsze wątróbki. Podanie wołowina ugotowanej to jak podanie schabowego🙄

ja wyprowadziłam małego na żelazie niehemowym z roślin i ma bardzo dobrą już hemo i fe😜
O kurcze, nawet nie wiedziałam że w gęsinie jest tyle żelaza 🤔 A moje dziecko bardzo lubi i jemy dość często. Dobrze wiedziec 🙂

Wpełni się zgadzam z Tobą. Nie mięsem wyprowadzać a produktami roślinnymi, i nie szpinakiem bo szpinak aż tyle żelaza nie posiada a jest źródłem szczawianów (My mało kiedy podajemy młodej szpinak bo u nas szczawiany nie są pożądane przy problemach z nerką).

reklama
A na co ten czopek?Bo u mnie czopki przeciwbólowe powodowały biegunkę...
Na takie sprawy to zalecono mi enterol 250 saszetki do rozpuszczenia a fajne bo w małej ilości wody i o dziwo moja niepijąca prawie nic córka oprócz mleka wypijała to chętnie...bo wody to ona mało pije w ciągu dnia...
Ja jeszcze choinki nie mam..kupię wersję mini jak wróci mąż:)
Czopek na zatrzymanie wymiotów.
Jakbym była w pl od razu kupiłabym to, co polecasz.
Obudzila się pół godziny temu i zapełniła pampersa totalnie 😖
Przez tą noc cały nasz rytm się rozregulował 😬

Do góry