reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mam to samo, rozważam kupienie jakiegoś ciężkiego stopera do drzwi. Dzisiaj mój geniusz wsadził paluszki pod drzwi i chuśtał nimi w przód i w tył, żeby dłoń uwolnić. W efekcie wsadziły się jeszcze mocniej 😑
nie polecam kupowania czegoś takiego
Zrzut ekranu 2021-12-3 o 21.46.48.png

mały zaczął podnosić i parę razy upuścił dobrze, że Tatusiowi na stopę a nie sobie

zmieniliśmy na zwykłe piankowe a jak klamka obija ścianę to polecam nakleić kawałek filia

reklama
Mam to samo, rozważam kupienie jakiegoś ciężkiego stopera do drzwi. Dzisiaj mój geniusz wsadził paluszki pod drzwi i chuśtał nimi w przód i w tył, żeby dłoń uwolnić. W efekcie wsadziły się jeszcze mocniej 😑
Też muszę pomyśleć o jakimś stoperze..tylko że z szufladami jest to samo.. Musi przy nich kombinować😩już raz sobie przytrzasnął palce aż mu krwią podeszło i siniak mu się zrobił 😟 chciałam pozakładać zabezpieczenia ale żeby uniknąć takich sytuacji to całe mieszkanie musiałabym zabezpieczyć a tak się nie da bo interesuje go wszystko.. Jedyne co zabezpieczyłam to kontakty.

Taaa mój też ma takie sprytne paluszki i każdy najmniejszy okruszek wynajdzie... A ostatnio miała miejsce dziwna sytuacja. Wypełzł bez pieluchy na dywan i jak go chciałam ubrać to zauważyłam, że na siusiaku ma mój włos przyklejony, chciałam zdjąć i okazało się, że się ten włos się zacisnął na końcówce siurka 😲 Trochę się wystraszyłam ale po nasmarowaniu oliwką włos udało się zdjąć a już myślałam, że młodego trzeba będzie obrzezać 😆
Czytałam o tym jak w ciąży bylam! 😮 jako matka-amatorka, wiedząca, że będzie syn i zastraszona dobrymi radami na temat higieny intymnej chłopców (od kobiet nieposiadających żadnego chłopca) chciałam poczytać mądre artykuły jak to się właściwie te siusiaki myje. W jednym było napisane, że jak dziecko płacze bez powodu to można sprawdzić pampersa, czy włos mamy nie zawiązał się na sprzęcie. Wtedy pomyślałam, że autor tej genialnej tezy chyba sci-fi pisze po godzinach 🙈

nie polecam kupowania czegoś takiego
Zobacz załącznik 1343248
mały zaczął podnosić i parę razy upuścił dobrze, że Tatusiowi na stopę a nie sobie

zmieniliśmy na zwykłe piankowe a jak klamka obija ścianę to polecam nakleić kawałek filia
Myślałam bardziej o jakimś miękkim piesku, krówce, czy innym krasnalu z obciążnikiem w zadzie 😁

Czytałam o tym jak w ciąży bylam! 😮 jako matka-amatorka, wiedząca, że będzie syn i zastraszona dobrymi radami na temat higieny intymnej chłopców (od kobiet nieposiadających żadnego chłopca) chciałam poczytać mądre artykuły jak to się właściwie te siusiaki myje. W jednym było napisane, że jak dziecko płacze bez powodu to można sprawdzić pampersa, czy włos mamy nie zawiązał się na sprzęcie. Wtedy pomyślałam, że autor tej genialnej tezy chyba sci-fi pisze po godzinach 🙈
No mam drugiego syna i pierwszy raz coś takiego się nam przytrafiło..... Jak byłam z małym w szpitalu to był chłopczyk, któremu włos zacisnął się na paluszku u stopy i mało palca nie stracił, musiał mieć operację. W życiu bym w takie historie nie uwierzyła 😱

No mam drugiego syna i pierwszy raz coś takiego się nam przytrafiło..... Jak byłam z małym w szpitalu to był chłopczyk, któremu włos zacisnął się na paluszku u stopy i mało palca nie stracił, musiał mieć operację. W życiu bym w takie historie nie uwierzyła 😱
to nie spotyka tylko chłopców ale również dziewczynki a takich przypadków na necie jest multum niestety mamy z długimi włosami muszą uważać dlatego ja mam cały czas związane, rozpuszczam jak wychodzę i ciągle tylko chodzę i zbieram niestety swoje kłaczki 🤷‍♀️

Ja zawsze zwracam uwagę czy jakiś włos się nie zawieruszył w pieluszce bo położna mi mówiła że takie sytuacje się naprawdę zdarzają

to nie spotyka tylko chłopców ale również dziewczynki a takich przypadków na necie jest multum niestety mamy z długimi włosami muszą uważać dlatego ja mam cały czas związane, rozpuszczam jak wychodzę i ciągle tylko chodzę i zbieram niestety swoje kłaczki 🤷‍♀️
Też zawsze związuje ale akurat umyłam i coś tam poleciało na dywan. Ogólnie już go nie puszczę poza matę bez pieluchy......

reklama
Też zawsze związuje ale akurat umyłam i coś tam poleciało na dywan. Ogólnie już go nie puszczę poza matę bez pieluchy......
niestety zawsze się może trafić dlatego u Ciebie super reakcja że szybko zauważyłaś 👍 bo mogłoby dojść do niedokrwienia i amputacja

ja oglądałam na tik toku dziewczynka płakała całą noc okazało się, że zawinął się na palcu u stopy także to nie tylko na penisie

Do góry