reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Mam to samo, rozważam kupienie jakiegoś ciężkiego stopera do drzwi. Dzisiaj mój geniusz wsadził paluszki pod drzwi i chuśtał nimi w przód i w tył, żeby dłoń uwolnić. W efekcie wsadziły się jeszcze mocniej 😑
nie polecam kupowania czegoś takiego
Zrzut ekranu 2021-12-3 o 21.46.48.png

mały zaczął podnosić i parę razy upuścił dobrze, że Tatusiowi na stopę a nie sobie

zmieniliśmy na zwykłe piankowe a jak klamka obija ścianę to polecam nakleić kawałek filia

reklama
Mam to samo, rozważam kupienie jakiegoś ciężkiego stopera do drzwi. Dzisiaj mój geniusz wsadził paluszki pod drzwi i chuśtał nimi w przód i w tył, żeby dłoń uwolnić. W efekcie wsadziły się jeszcze mocniej 😑
Też muszę pomyśleć o jakimś stoperze..tylko że z szufladami jest to samo.. Musi przy nich kombinować😩już raz sobie przytrzasnął palce aż mu krwią podeszło i siniak mu się zrobił 😟 chciałam pozakładać zabezpieczenia ale żeby uniknąć takich sytuacji to całe mieszkanie musiałabym zabezpieczyć a tak się nie da bo interesuje go wszystko.. Jedyne co zabezpieczyłam to kontakty.

Taaa mój też ma takie sprytne paluszki i każdy najmniejszy okruszek wynajdzie... A ostatnio miała miejsce dziwna sytuacja. Wypełzł bez pieluchy na dywan i jak go chciałam ubrać to zauważyłam, że na siusiaku ma mój włos przyklejony, chciałam zdjąć i okazało się, że się ten włos się zacisnął na końcówce siurka 😲 Trochę się wystraszyłam ale po nasmarowaniu oliwką włos udało się zdjąć a już myślałam, że młodego trzeba będzie obrzezać 😆
Czytałam o tym jak w ciąży bylam! 😮 jako matka-amatorka, wiedząca, że będzie syn i zastraszona dobrymi radami na temat higieny intymnej chłopców (od kobiet nieposiadających żadnego chłopca) chciałam poczytać mądre artykuły jak to się właściwie te siusiaki myje. W jednym było napisane, że jak dziecko płacze bez powodu to można sprawdzić pampersa, czy włos mamy nie zawiązał się na sprzęcie. Wtedy pomyślałam, że autor tej genialnej tezy chyba sci-fi pisze po godzinach 🙈

nie polecam kupowania czegoś takiego
Zobacz załącznik 1343248
mały zaczął podnosić i parę razy upuścił dobrze, że Tatusiowi na stopę a nie sobie

zmieniliśmy na zwykłe piankowe a jak klamka obija ścianę to polecam nakleić kawałek filia
Myślałam bardziej o jakimś miękkim piesku, krówce, czy innym krasnalu z obciążnikiem w zadzie 😁

Czytałam o tym jak w ciąży bylam! 😮 jako matka-amatorka, wiedząca, że będzie syn i zastraszona dobrymi radami na temat higieny intymnej chłopców (od kobiet nieposiadających żadnego chłopca) chciałam poczytać mądre artykuły jak to się właściwie te siusiaki myje. W jednym było napisane, że jak dziecko płacze bez powodu to można sprawdzić pampersa, czy włos mamy nie zawiązał się na sprzęcie. Wtedy pomyślałam, że autor tej genialnej tezy chyba sci-fi pisze po godzinach 🙈
No mam drugiego syna i pierwszy raz coś takiego się nam przytrafiło..... Jak byłam z małym w szpitalu to był chłopczyk, któremu włos zacisnął się na paluszku u stopy i mało palca nie stracił, musiał mieć operację. W życiu bym w takie historie nie uwierzyła 😱

No mam drugiego syna i pierwszy raz coś takiego się nam przytrafiło..... Jak byłam z małym w szpitalu to był chłopczyk, któremu włos zacisnął się na paluszku u stopy i mało palca nie stracił, musiał mieć operację. W życiu bym w takie historie nie uwierzyła 😱
to nie spotyka tylko chłopców ale również dziewczynki a takich przypadków na necie jest multum niestety mamy z długimi włosami muszą uważać dlatego ja mam cały czas związane, rozpuszczam jak wychodzę i ciągle tylko chodzę i zbieram niestety swoje kłaczki 🤷‍♀️

Ja zawsze zwracam uwagę czy jakiś włos się nie zawieruszył w pieluszce bo położna mi mówiła że takie sytuacje się naprawdę zdarzają

to nie spotyka tylko chłopców ale również dziewczynki a takich przypadków na necie jest multum niestety mamy z długimi włosami muszą uważać dlatego ja mam cały czas związane, rozpuszczam jak wychodzę i ciągle tylko chodzę i zbieram niestety swoje kłaczki 🤷‍♀️
Też zawsze związuje ale akurat umyłam i coś tam poleciało na dywan. Ogólnie już go nie puszczę poza matę bez pieluchy......

reklama
Też zawsze związuje ale akurat umyłam i coś tam poleciało na dywan. Ogólnie już go nie puszczę poza matę bez pieluchy......
niestety zawsze się może trafić dlatego u Ciebie super reakcja że szybko zauważyłaś 👍 bo mogłoby dojść do niedokrwienia i amputacja

ja oglądałam na tik toku dziewczynka płakała całą noc okazało się, że zawinął się na palcu u stopy także to nie tylko na penisie

Do góry