reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Tez przyszła taka mi myśl do głowy ale bym chyba w nocy musiała ją gonić po pokoju jakby się obudziła. Poczekam jak zacznie chodzić.
to pośpi na dywanie albo macie 😁 a tak na serio to ja mam teraz taki problem, że mam dwa duże okna u małego w sypialni i akurat przez jednym jego łóżko. Dzisiaj się obudził przeszedł na parapet zerwał żaluzje i glebnął na podłogę😔 (15 cm i na dywan ale zabolało bo płacz był) to dziecko mnie wykończy!🤦‍♀️najlepsze jest to, że jak przestał płakać to z powrotem chciał tam włazić
Więc zastanów się dobrze co i jak i gdzie postawisz 😜 bo zawał czasem murowany!

reklama
Ja na takie sytuacje daje mu zabawki "premium" 😂 dostaje je rzadko więc jest bardzo nimi zainteresowany. Tez go nie interesują plastikowe zabawki więc dostaje wałek do ciasta(robi super halas), plastikowe sitko(próbuje gryźć ale się ugina i nie daje rady) i wyciskarka do cytryn😆nawet nie widzi że znikam z pola widzenia 😀
mój też ma zabawkę premium 😂 silikonowa łyżka cedzakowa (taka z dziurami)
wgl fascynują go dziurki😁
a jeszcze bardziej jak znajdzie jakiś paproszek potrafi tak siedzieć i dłubać żeby go wziąć jakie to jest mega śmieszne 🤣🤣🤣 niestety minus taki, że zamiast w tym czasie coś robić to go obserwuje i mam bekę😍

a jeszcze bardziej jak znajdzie jakiś paproszek potrafi tak siedzieć i dłubać żeby go wziąć jakie to jest mega śmieszne 🤣🤣🤣 niestety minus taki, że zamiast w tym czasie coś robić to go obserwuje i mam bekę😍
Myślę że ta fascynacja dziurkami to dobry znak😂😂🙊

Hahaha, Nela tak samo robi, leży na brzuchu na podłodze i szuka paproszków, a jak już jakiś znajdzie to tak delikatnie paluszkiem chce go złapać albo się nim bawi 😅 no widok tak słodki, że tylko patrzę na nią i się nie mogę napatrzeć 😍

Hahaha, Nela tak samo robi, leży na brzuchu na podłodze i szuka paproszków, a jak już jakiś znajdzie to tak delikatnie paluszkiem chce go złapać albo się nim bawi 😅 no widok tak słodki, że tylko patrzę na nią i się nie mogę napatrzeć 😍
Kurde ja nie wiem czy z moim dzieckiem jest coś nie tak ze wszystko ląduje w buzi 😂 u nas już paproch by też tam był

Daj nazwę proszę tej książeczki z otwieranymi klapkami....moja potrafi 10 minut siedzieć otwierać i zamykać klapkę w stoliczku edukacyjnym który mamy z fisher price po bratanicach oczywiście:)
To jest ta książeczka:

(Kruca fiks, ale pieruński link 😬)

Obrazki są urocze, a klapki w dwóch rodzajach-otwierane z góry do dołu i z lewa do prawa. Jest dużo różnych ksiazeczek z tej serii, ale nie wiem czy klapki są inne, czy takie same.

reklama
Wiem już od czego te odparzenia. Z mezem ogarnęliśmy że do tej pory nic nigdy odparzonego nie miała a teraz jak jesteśmy na antybiotyku to już drugi raz. I tak szukam w internecie i sporo dzieciaczków tak miało. Jutro będę u lekarza na kontroli to może da jakaś lepsza maść bo sudocrem nie pomaga
A może skoro to od antybiotyku to jest to coś grzybiczego? Ponoć clotrimazon jest dobry na takie zmiany, ale nie wiem czy niemowlęciu można.

Do góry