reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Tez przyszła taka mi myśl do głowy ale bym chyba w nocy musiała ją gonić po pokoju jakby się obudziła. Poczekam jak zacznie chodzić.
to pośpi na dywanie albo macie 😁 a tak na serio to ja mam teraz taki problem, że mam dwa duże okna u małego w sypialni i akurat przez jednym jego łóżko. Dzisiaj się obudził przeszedł na parapet zerwał żaluzje i glebnął na podłogę😔 (15 cm i na dywan ale zabolało bo płacz był) to dziecko mnie wykończy!🤦‍♀️najlepsze jest to, że jak przestał płakać to z powrotem chciał tam włazić
Więc zastanów się dobrze co i jak i gdzie postawisz 😜 bo zawał czasem murowany!

reklama
Ja na takie sytuacje daje mu zabawki "premium" 😂 dostaje je rzadko więc jest bardzo nimi zainteresowany. Tez go nie interesują plastikowe zabawki więc dostaje wałek do ciasta(robi super halas), plastikowe sitko(próbuje gryźć ale się ugina i nie daje rady) i wyciskarka do cytryn😆nawet nie widzi że znikam z pola widzenia 😀
mój też ma zabawkę premium 😂 silikonowa łyżka cedzakowa (taka z dziurami)
wgl fascynują go dziurki😁
a jeszcze bardziej jak znajdzie jakiś paproszek potrafi tak siedzieć i dłubać żeby go wziąć jakie to jest mega śmieszne 🤣🤣🤣 niestety minus taki, że zamiast w tym czasie coś robić to go obserwuje i mam bekę😍

a jeszcze bardziej jak znajdzie jakiś paproszek potrafi tak siedzieć i dłubać żeby go wziąć jakie to jest mega śmieszne 🤣🤣🤣 niestety minus taki, że zamiast w tym czasie coś robić to go obserwuje i mam bekę😍
Myślę że ta fascynacja dziurkami to dobry znak😂😂🙊

Hahaha, Nela tak samo robi, leży na brzuchu na podłodze i szuka paproszków, a jak już jakiś znajdzie to tak delikatnie paluszkiem chce go złapać albo się nim bawi 😅 no widok tak słodki, że tylko patrzę na nią i się nie mogę napatrzeć 😍

Hahaha, Nela tak samo robi, leży na brzuchu na podłodze i szuka paproszków, a jak już jakiś znajdzie to tak delikatnie paluszkiem chce go złapać albo się nim bawi 😅 no widok tak słodki, że tylko patrzę na nią i się nie mogę napatrzeć 😍
Kurde ja nie wiem czy z moim dzieckiem jest coś nie tak ze wszystko ląduje w buzi 😂 u nas już paproch by też tam był

Daj nazwę proszę tej książeczki z otwieranymi klapkami....moja potrafi 10 minut siedzieć otwierać i zamykać klapkę w stoliczku edukacyjnym który mamy z fisher price po bratanicach oczywiście:)
To jest ta książeczka:

(Kruca fiks, ale pieruński link 😬)

Obrazki są urocze, a klapki w dwóch rodzajach-otwierane z góry do dołu i z lewa do prawa. Jest dużo różnych ksiazeczek z tej serii, ale nie wiem czy klapki są inne, czy takie same.

reklama
Wiem już od czego te odparzenia. Z mezem ogarnęliśmy że do tej pory nic nigdy odparzonego nie miała a teraz jak jesteśmy na antybiotyku to już drugi raz. I tak szukam w internecie i sporo dzieciaczków tak miało. Jutro będę u lekarza na kontroli to może da jakaś lepsza maść bo sudocrem nie pomaga
A może skoro to od antybiotyku to jest to coś grzybiczego? Ponoć clotrimazon jest dobry na takie zmiany, ale nie wiem czy niemowlęciu można.

Do góry