reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

O 23 to już tam by była policja. Chyba ludzi pogrzało do reszty. Nie popuściłabym tego, nawet nie mając dzieci. Przecież ludzie wstają rano do pracy
niestety w Polsce jest bardziej bezprawie niż prawie 🙄 co Ty Mary Policja kiedyś to ludzie mieli respekt a teraz przyjadą raz, dwa ewentualnie mandat max 500 zł to jeszcze śmieją się ludzie im w twarz że dobra przyjmuje i imprezuja dalej.
niestety nocna eskapada składani mebli wkrętarka i młotek skończyła się po 1 🥴mały się co jakiś czas budził☹️

reklama
Dzień dobry dziewczyny 😉 U nas dzisiaj pobudka o' 6:30 a dokładniej 6, bo potem to już cycek i próba zasypiania, ale jednak postanowiła już nie spać. Teraz o 7 wziął ją tatuś na zabawę a ja idę drzemnac na półtorej godzinki 👌😁
my wstaliśmy po 6 ostatecznie z kilkoma pobudkami już po śniadaniu
mały szaleje z Tatusiem a ja się zabieram za sprzątanie żeby chociaż odpocząć psychicznie po całym tyg 😂

A to w śpiworki normalnie przewraca się w nicy na brzuch? Nie przeszkadza jej ten śpiworek? Bo moja śpi pod kolderką ( bo w nocy mamy chłodno) i nie odkopuje się, natomiast nie widzę u niej kompletnie śpiworka.
Ja tez stosowałam śpiworek ale później jakoś zaczęłam kołderką było mi wygodniej i tak przy niej zostaliśmy. Mój się nie odkrywa , nie rozkopuje chyba lubi być nakryty po uszy jak ja😅 więc ja w nocy nie muszę wstawać żeby go nakryć pomimo że jest już dawno chodzi po łóżeczku I raczkuje.
Ja też na zaś nigdy nie smaruje...moja mama wiecznie zdziwiona, że jak tak można🤣
Iga ma wrażliwą skórę...ale z pupką nigdy nie miałyśmy problemów...teraz coś się zaczęło:oops:
Wczoraj dałam mandarynki jej na próbę to w nocy się drapała po dekolcie a rano nowe plamy na rękach...więc chyba musimy poczekać z cytrusami...za jakiś czas zrobimy próbę nr 2
:oops:
U nas podobnie ja też na zapas nigdy nie smarowałam ale przy zmianie na mleko neocate kupy mniej śmierdzące i chyba czasem mi trochę pochodzi bo nie czuję tak jak przy poprzednich mlekach dodatkowo jedzenie i pupa czasem czerwona ale też bepanthen i wietrzenie pomaga.
Niezły obserwator z Ciebie 👍 Biedna Mela 😞 Ja to kiepski obserwator... Ni chuja nie wiem skąd ona ma te zmiany i wysypki...
O ja tez się nie nadaje na obserwatora 😭 mojego wysypało na buzi I nie mam pojęcia od czego , za długo było dobrze😅 w poniedziałek mamy wizytę u alergologa ale tak naprawdę to ja nawet nie wiem co mam powiedzieć na co on uczulony.
Dzień dobry dziewczyny 😉 U nas dzisiaj pobudka o' 6:30 a dokładniej 6, bo potem to już cycek i próba zasypiania, ale jednak postanowiła już nie spać. Teraz o 7 wziął ją tatuś na zabawę a ja idę drzemnac na półtorej godzinki 👌😁
My ostatnio śpiochy śpimy do ok. 8 🙈

Dziś nocka spoko, bo tylko dwie pobudki i przed chwilą wstałyśmy 😂

szok!:o wgl bym nie pomyślała o antybiotyku
pewnie raczej dopóki nie wyeliminujesz antybiotyku albo nie zmienisz to nie zejdzie bo może to właśnie alergia na jakiś składnik jest?
ja mam Linomag maść bez recepty to jest lek i główny składnik to olej lniany dodatkowo wazelina i lanolina ale niestety nie powiem za dużo bo u nas latem drobne zaczerwienie było w pachwinach i na jądrach posmarowałam raz i zniknęło od tamtej pory nie używałam
Też bym nie pomyślała ale do tej pory nie nie było a teraz w ciągu tygodnia dwa razy . I tak myślimy myślimy i połączyliśmy fakty dzisiaj wizyta u lekarza zobaczymy co powie

My oczywiście kolejną powódź mieliśmy, odwróciłam się na łyka kawy, a młoda znów obaliła nawilżacz powietrza, i znów pełno wody na podłodze. Nawet nie wiem jak szybko włożyłam młodą do łóżeczka i ogarnęłam tam by woda się dalej nie lała 😂
Moja wczoraj wieczorem doraczkowała do miski psów, przechyliła ją i wylała całą na podłogę. Moje psy ważą 45 i 25 kg, więc nie mamy małej miski, tylko taką solidną, a niedawno woda była wlana. Ja generalnie chciałam ruszyć na pomoc, bo młoda widać było, że przestraszona, rączki i nóżki jej się rozjeżdżały, no i mokro, a ja ze śmiechu nie mogłam, bo aż mnie zatchło 🙈🙈🤣🤣

mój też ma zabawkę premium 😂 silikonowa łyżka cedzakowa (taka z dziurami)
wgl fascynują go dziurki😁
a jeszcze bardziej jak znajdzie jakiś paproszek potrafi tak siedzieć i dłubać żeby go wziąć jakie to jest mega śmieszne 🤣🤣🤣 niestety minus taki, że zamiast w tym czasie coś robić to go obserwuje i mam bekę😍
Moja wczoraj dorwała podpaskę rozpakowała ją i zakładała na głowę jak jej zabrałam był placz😅 także do buty komplet podpasek dostanie 🤣

Też bym nie pomyślała ale do tej pory nie nie było a teraz w ciągu tygodnia dwa razy . I tak myślimy myślimy i połączyliśmy fakty dzisiaj wizyta u lekarza zobaczymy co powie
Ja tez skojarzyłam u nas z antybiotykiem ale to było raz moze dwa i potem już ok. Także u nas to był chyba zbieg okoliczności. Idziecie dzisiaj na kontrolę? Jak mała ma jeszcze kaszel?

reklama
niestety w Polsce jest bardziej bezprawie niż prawie 🙄 co Ty Mary Policja kiedyś to ludzie mieli respekt a teraz przyjadą raz, dwa ewentualnie mandat max 500 zł to jeszcze śmieją się ludzie im w twarz że dobra przyjmuje i imprezuja dalej.
niestety nocna eskapada składani mebli wkrętarka i młotek skończyła się po 1 🥴mały się co jakiś czas budził☹️
Kiedyś sąsiad piętro wyżej miał taką imprę, że mój wtedy jeszcze maleńki pierwszy syn budził się co chwilę a ja oczywiście w ogóle nie spałam. Ale mówię wam, normalnie sufit myślałam że mi się na głowę zawali.... Przyjechała policja ale po ich odjeździe to samo więc mąż zakradł się na ich piętro i wyjął korek. Ale się śmiałam jak nagle muzyka ucichła i słyszałam te piski i okrzyki zdziwienia 😁 Teraz na szczęście mieszkam na 3 ostatnim piętrze i mamy tu święty spokój 🙂

Do góry