Też mamy klocki z clementoni z tymi matami sensorycznymi. Super sprawaTe klocki z Clementoni mam i mały uwielbia Garnuszek na klocuszek też extra ale już mu się znudził. Ogólnie stwierdzam, że za dużo zabawek to też źle i nieraz chowam mu część i potem zamieniam bo szybko się młodzież nudzi.....
reklama
E
ecza
Gość
Daj nazwę proszę tej książeczki z otwieranymi klapkami....moja potrafi 10 minut siedzieć otwierać i zamykać klapkę w stoliczku edukacyjnym który mamy z fisher price po bratanicach oczywiścieNasze babcie też podpytywały, więc jednej powiedziałam, że Mój lubi książeczki, a teraz ma faze na takie z ruszającymi się elementami, a już w ogóle mistrzostwo świata jak są klapki do otwierania. Drugiej powiedziałam, że potrzebuje czapki zimowej dwuwarstwowej, ale kolor, krój to już według gustu babci
My kupiliśmy drewniany z tablicą sensoryczną z przoduMy mamy pchacz ale póki co to mały bawi się tylko tym co tam jest z przodu- pianinkiem i ruchomymi kuleczkami
oj zrób co ja kup jej łóżko podłogowe i będziesz miała z głowyNie można niestety bo pod spodem jest skrzynia
Wiem już od czego te odparzenia. Z mezem ogarnęliśmy że do tej pory nic nigdy odparzonego nie miała a teraz jak jesteśmy na antybiotyku to już drugi raz. I tak szukam w internecie i sporo dzieciaczków tak miało. Jutro będę u lekarza na kontroli to może da jakaś lepsza maść bo sudocrem nie pomaga
Patii26
Fanka BB :)
Wiadomo, że jak dzieci zaczynają już raczkować to zabawki ich nie interesują bo wiedzą, że mogą odkrywać każde inne zakamarki domu Zabawki mieli w zasięgu ręki jak jeszcze leżeli to wtedy tylko to ich interesowało Teraz to ciekawsze są kontakty, kable, szuflady, kuweta i miska z wodą od kota ( w naszym przypadku) i wiele innych rzeczy, których w zesniej na oczy nie widzieli Ale spokojnie, znudzi im się i zaczną się bawić późniejU nad powstało już cmentarzysko zabawek w szufladzie raz na jakiś czas do niej podejdzie ale bawi się tylko szuflada wgl tymi zabawkami nie jest zainteresowany to takie 0-6 ms więc chyba dlatego
szok! wgl bym nie pomyślała o antybiotykuWiem już od czego te odparzenia. Z mezem ogarnęliśmy że do tej pory nic nigdy odparzonego nie miała a teraz jak jesteśmy na antybiotyku to już drugi raz. I tak szukam w internecie i sporo dzieciaczków tak miało. Jutro będę u lekarza na kontroli to może da jakaś lepsza maść bo sudocrem nie pomaga
pewnie raczej dopóki nie wyeliminujesz antybiotyku albo nie zmienisz to nie zejdzie bo może to właśnie alergia na jakiś składnik jest?
ja mam Linomag maść bez recepty to jest lek i główny składnik to olej lniany dodatkowo wazelina i lanolina ale niestety nie powiem za dużo bo u nas latem drobne zaczerwienie było w pachwinach i na jądrach posmarowałam raz i zniknęło od tamtej pory nie używałam
Patii26
Hahaha Nela to samo robi, tą klapkę z stoliczka potrafi otwierać i zamykać z 10 minut bez przerwyDaj nazwę proszę tej książeczki z otwieranymi klapkami....moja potrafi 10 minut siedzieć otwierać i zamykać klapkę w stoliczku edukacyjnym który mamy z fisher price po bratanicach oczywiście
O Boziu ile zabawek chyba muszę przemyśleć to żenienie naszych dzieci, bo przecież Tomek nie wydoli jak będzie musiał kupować takie wypaśne sprzęty swojej kobiecie i później będzie mi wypominał, że bogato go wydałam za żon, ale to "bogato" to on musi zapewniaćCo do prezentów to my sobie w rodzinie wysyłamy linki co byśmy chcieli dla swoich dzieci, więc Nelka dostanie:
Plecak z instrumentami ( będzie bardzo zadowolona, bo ona lubi czymś hałasować, ręką uderzać o coś itp)
Kulko-klocki sensoryczne
Lalaboom, Kulko-klocki, zestaw sensoryczny, 30 elementów - smyk.com
Zestaw kulko-klocków Lalaboom to wyjątkowa zabawka sensoryczna. Wspomaga prawidłowy rozwój dziecka i zapewnia wiele możliwości zabawy. Dla dzieci od 10 miesiąca życia! Odkrywaj świat z Lalaboom! Spójrz! Te klocki można ...www.smyk.com
Reszta jeszcze nie wybrała ale w propozycjach dalam:
Piramidka do układania pszczółka
Smiki, Pszczółka, piramidka do ukladania - smyk.com
Kolorowa i radosna piramidka Pszczółka marki Smiki to zabawka rozwijająca koordynację wzrokowo-ruchową. Świetny sposób na zabawę podczas nauki oraz wzmacnianie podstawowych pojęć tj. kolory, kształty czy rozmiary. Cechy ...www.smyk.com
Piramidka do układania z pudełek pory roku
Janod, Pory roku, piramida, 10 elementów - smyk.com
Piramida francuskiej marki Janod składa się z 10 klocków wykonanych z najwyższej jakości kartonu. Doskonałe już dla rocznego dziecka, któremu zarówno budowa wieży, jak i jej przewracanie sprawi dużo radości! Zabawka ...www.smyk.com
No i klasycznie klocki gumowe/silikonowe
A z rzeczy, które Nelka już ma i polecam to:
Stolik edukacyjny ( my mamy taki tylko, że biały z niebieskimi nogami). Ale jest wiele innych fajnych stoliczków. Nela go uwielbia.
Krzesełko edukacyjne fisher price ( ja mam tą starsza wersję bo na niej mi zależało i dorwałam używane, bo z nowych już nie ma ich w odudukcji, są inne). Ja mam takie krzesełko jak na zdjeciu, nawet ten sam stoliczek mam co prawda to krzesełko raczej do dzieci, które już zaczynają wstawać i się podnosić, więc na Nelke czeka Ale stolik uwielbia, na kolanach mi siedzi i się bawi w nieskończoność Teraz wyjęliśmy nogi ze stolika i na brzuszku się nim bawi
Zobacz załącznik 1343062
Kostka interaktywna ( Nela lubi się nią bawić i spoglądać w lusterko )
Pchacz i sorter w jednym Chicco (Nela bardzo lubi się nim bawić, wyciąga piłeczki, puszcza sobie muzyczkę a jak się bawimy razem to siadamy na macie, sadzam ja na moje kolana i pokazuje jej gdzie ma wkładać piłeczkę i naśladuje i wkłada )
Hula kula vtech ( Nelka od małego ją uwielbia i często się nią bawi)
Garnuszek klocuszek ( Nela jeszcze nie siedzi, więc czeka, ale Milena się tym mega bawiła )
Mamy też odkurzacz fisher price ( używany kupiłam, bo już w sprzedaży chyba ich nie ma)
No i książeczka edukacyjna z fisher price, my mamy akurat z vtech.
Mamy też pada fisher price ( Nela też go lubi od małego)
Fisher-Price, Wesoły Padzik Malucha, interaktywna zabawka edukacyjna - smyk.com
Wesoły Padzik Malucha - interaktywna zabawka edukacyjna od Fisher-Price Teraz nawet najmłodsi gracze mogą przejąć kontrolę nad nauką dzięki tej interaktywnej zabawce w formie kontrolera gier wideo z serii "Ucz się i ...www.smyk.com
My jej na święta kupimy książeczki
A ja to chyba jakaś starodawna jestem, albo nie na czasie, bo nie lubie żadnych plastikowych interaktywnych wszystko-robiących zabawek, a już w szczególności drażni mnie fisher price za ich ceny nieraz nieadekwatne do funkcjonalności zabawek. Oczywiście nie wbijam tu zębów do nikogo, kto takie zabawki lubi i kupuje, bo to kwestia gustów i potrzeb rodzica i dziecka oczywiście. Na pewno na mikolajki cos grajacego dostaniemy i bede tego uzywac, zeby i takie zabawki Tomek poznawal, ale uwielbiam jednak bawić się z nim, starać się go uczyć nowych rzeczy przy tym i robić mu swoje zabawki. Ostatnio na topie były guziki, więc powstała "bransoletka" z nawleczonych kolorowych guzików, pudełko z guzikami do przesuwania po sznurkach i z klapkami po chusteczkach do otwierania, pod którymi powklejałam różne wydrukowane obrazki. I o dziwo działa to, wciąga go na dłuższa chwile
Kiedy potrzebuje, żeby sam sie pobawil, to na szczescie potrafi sam sobie zabawe zorganizować.
I przez moje gusta zabawkowe nie potrafie nic kupic dla cudzych dzieci
reklama
Patii26
Bephantenem baby próbowałaś? On u nas działa cuda na czerwoną pupkę.Wiem już od czego te odparzenia. Z mezem ogarnęliśmy że do tej pory nic nigdy odparzonego nie miała a teraz jak jesteśmy na antybiotyku to już drugi raz. I tak szukam w internecie i sporo dzieciaczków tak miało. Jutro będę u lekarza na kontroli to może da jakaś lepsza maść bo sudocrem nie pomaga