reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A propo prezentów. Macie jakieś pomysły na prezenty dla waszych maluszków? Bo obie babcie cały czas pytają się co kupić pod choinkę a ja cały czas je zbywam🤷‍♀️😂
Co do prezentów to my sobie w rodzinie wysyłamy linki co byśmy chcieli dla swoich dzieci, więc Nelka dostanie:

Plecak z instrumentami ( będzie bardzo zadowolona, bo ona lubi czymś hałasować, ręką uderzać o coś itp)

Kulko-klocki sensoryczne

Reszta jeszcze nie wybrała ale w propozycjach dalam:
Piramidka do układania pszczółka

Piramidka do układania z pudełek pory roku

No i klasycznie klocki gumowe/silikonowe

A z rzeczy, które Nelka już ma i polecam to:
Stolik edukacyjny ( my mamy taki tylko, że biały z niebieskimi nogami). Ale jest wiele innych fajnych stoliczków. Nela go uwielbia.

Krzesełko edukacyjne fisher price ( ja mam tą starsza wersję bo na niej mi zależało i dorwałam używane, bo z nowych już nie ma ich w odudukcji, są inne). Ja mam takie krzesełko jak na zdjeciu, nawet ten sam stoliczek mam 😜 co prawda to krzesełko raczej do dzieci, które już zaczynają wstawać i się podnosić, więc na Nelke czeka 😁 Ale stolik uwielbia, na kolanach mi siedzi i się bawi w nieskończoność 😁 Teraz wyjęliśmy nogi ze stolika i na brzuszku się nim bawi 🙂

d1065ef94c7d9c86bedf51f1da31.jpeg

Kostka interaktywna ( Nela lubi się nią bawić i spoglądać w lusterko 😁)

Pchacz i sorter w jednym Chicco (Nela bardzo lubi się nim bawić, wyciąga piłeczki, puszcza sobie muzyczkę a jak się bawimy razem to siadamy na macie, sadzam ja na moje kolana i pokazuje jej gdzie ma wkładać piłeczkę i naśladuje i wkłada 🙂)

Hula kula vtech ( Nelka od małego ją uwielbia i często się nią bawi)

Garnuszek klocuszek ( Nela jeszcze nie siedzi, więc czeka, ale Milena się tym mega bawiła )

Mamy też odkurzacz fisher price ( używany kupiłam, bo już w sprzedaży chyba ich nie ma)

No i książeczka edukacyjna z fisher price, my mamy akurat z vtech.

Mamy też pada fisher price ( Nela też go lubi od małego)

My jej na święta kupimy książeczki 🙂

Ostatnia edycja:
Ja miałam termin na 25 marca i mąż powiedział że mam czekać z rodzeniem do 21 żeby baran byl😀bo on też baran.. Jasiek urodził się 24 więc mam dwa barany w domu.. Gdyby urodził się wcześniej to byłyby ryby jak ja😁
No ja miałam termin na 18 marzec i dostałam skierowanie do szpitala na tydzień po terminie na 25 marzec i właśnie ja też chciałam by mała urodziła się po 21 marca, żeby była Barankiem jak ja, bo ja z 26 marca 😁 no i tak oto dostałam 25 marca najpiękniejszy prezent urodzinowy w postaci Nelki 🤗❤️ Będziemy razem świętować urodzinki 😁

Hahaha, wyślij mi kiedyś filmik jak się tak śmieje! 😅
Nagram przy okazji wygłupów 😃
Co do prezentów to my sobie w rodzinie wysyłamy linki co byśmy chcieli dla swoich dzieci, więc Nelka dostanie:

Plecak z instrumentami ( będzie bardzo zadowolona, bo ona lubi czymś hałasować, ręką uderzać o coś itp)

Kulko-klocki sensoryczne

Stolik edukacyjny ( my mamy taki tylko, że biały z niebieskimi nogami). Ale jest wiele innych fajnych stoliczków. Nela go uwielbia.

Krzesełko edukacyjne fisher price ( ja mam tą starsza wersję bo na niej mi zależało i dorwałam używane, bo z nowych już nie ma ich w odudukcji, są inne). Ja mam takie krzesełko jak na zdjeciu, nawet ten sam stoliczek mam 😜 co prawda to krzesełko raczej do dzieci, które już zaczynają wstawać i się podnosić, więc na Nelke czeka 😁 Ale stolik uwielbia, na kolanach mi siedzi i się bawi w nieskończoność 😁 Teraz wyjęliśmy nogi ze stolika i na brzuszku się nim bawi 🙂

Zobacz załącznik 1343062

Pchacz i sorter w jednym Chicco (Nela bardzo lubi się nim bawić, wyciąga piłeczki, puszcza sobie muzyczkę a jak się bawimy razem to siadamy na macie, sadzam ja na moje kolana i pokazuje jej gdzie ma wkładać piłeczkę i naśladuje i wkłada 🙂)

Garnuszek klocuszek ( Nela jeszcze nie siedzi, więc czeka, ale Milena się tym mega bawiła )

Mamy też odkurzacz fisher price ( używany kupiłam, bo już w sprzedaży chyba ich nie ma)

Polecam gumowe klocki. Mamy również ale takie pepcowe, i u nas obecnie robią za gryzaki 😂😂 Ale wieżyczki układamy z nich.
Jeżeli chodzi o książeczki ja jestem załamana ceną. Podobają mi się te z serii gdzie można przesuwać w środku elementy, ale za książeczkę ok 30zł.

Kulko-klocki sensoryczne

Zobacz załącznik 1343062

Te klocki z Clementoni mam i mały uwielbia 😁 Garnuszek na klocuszek też extra ale już mu się znudził. Ogólnie stwierdzam, że za dużo zabawek to też źle i nieraz chowam mu część i potem zamieniam bo szybko się młodzież nudzi.....

Nagram przy okazji wygłupów 😃

Polecam gumowe klocki. Mamy również ale takie pepcowe, i u nas obecnie robią za gryzaki 😂😂 Ale wieżyczki układamy z nich.
Jeżeli chodzi o książeczki ja jestem załamana ceną. Podobają mi się te z serii gdzie można przesuwać w środku elementy, ale za książeczkę ok 30zł.
Ja ostatnio w Smyku kupiłam też taką z jakimiś lusterkami bajerami i kosztowała 50 zł 😱 Małemu się strasznie spodobała i wzięłam ale cena zwala z nóg 🤨

A właśnie używacie pchaczy dla takich maluchów. Nie wiem czy kupić, jak to wpływa na takich maluchów itd. Bo oczywiście moja mama z chodzikiem zabłysnęła że kiedyś to się wsadzało.. (ta i mam takie teraz kacze nogi)
My kupiliśmy pod choinkę ale czytałam że może być ale dopiero jak dziecko samo zaczyna chodzic przy meblach to wtedy można używać i my tak zrobimy 🙂

Miałam wczoraj to pisać , że jak od urodzenia nie miałam nigdy u Igi odparzonej tak teraz w przeciągu tyg zdarzyło mi się dwukrotnie z czego raz kupę miała może z max 30 min bo wcześniej miała przebieraną pieluchę...chociaż stawiam ,że nawet krócej bo ja mam węch jak pies:)
Nie jest to jakoś strasznie duże ale bepanthenu muszę użyć bo popłakuje jak ją wycieram....wcześniej miewała coś tam czerwonego delikatniutko ale nie popłakiwała....
No właśnie do tej pory u nas nic nie było a teraz pupa czerwona i przy wycieraniu płacz. Dwa razy mamy w dość krótkim czasie.

reklama
A propo prezentów. Macie jakieś pomysły na prezenty dla waszych maluszków? Bo obie babcie cały czas pytają się co kupić pod choinkę a ja cały czas je zbywam🤷‍♀️😂
Nasze babcie też podpytywały, więc jednej powiedziałam, że Mój lubi książeczki, a teraz ma faze na takie z ruszającymi się elementami, a już w ogóle mistrzostwo świata jak są klapki do otwierania. Drugiej powiedziałam, że potrzebuje czapki zimowej dwuwarstwowej, ale kolor, krój to już według gustu babci 😁

Do góry