reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A propo prezentów. Macie jakieś pomysły na prezenty dla waszych maluszków? Bo obie babcie cały czas pytają się co kupić pod choinkę a ja cały czas je zbywam🤷‍♀️😂
Co do prezentów to my sobie w rodzinie wysyłamy linki co byśmy chcieli dla swoich dzieci, więc Nelka dostanie:

Plecak z instrumentami ( będzie bardzo zadowolona, bo ona lubi czymś hałasować, ręką uderzać o coś itp)

Kulko-klocki sensoryczne

Reszta jeszcze nie wybrała ale w propozycjach dalam:
Piramidka do układania pszczółka

Piramidka do układania z pudełek pory roku

No i klasycznie klocki gumowe/silikonowe

A z rzeczy, które Nelka już ma i polecam to:
Stolik edukacyjny ( my mamy taki tylko, że biały z niebieskimi nogami). Ale jest wiele innych fajnych stoliczków. Nela go uwielbia.

Krzesełko edukacyjne fisher price ( ja mam tą starsza wersję bo na niej mi zależało i dorwałam używane, bo z nowych już nie ma ich w odudukcji, są inne). Ja mam takie krzesełko jak na zdjeciu, nawet ten sam stoliczek mam 😜 co prawda to krzesełko raczej do dzieci, które już zaczynają wstawać i się podnosić, więc na Nelke czeka 😁 Ale stolik uwielbia, na kolanach mi siedzi i się bawi w nieskończoność 😁 Teraz wyjęliśmy nogi ze stolika i na brzuszku się nim bawi 🙂

d1065ef94c7d9c86bedf51f1da31.jpeg

Kostka interaktywna ( Nela lubi się nią bawić i spoglądać w lusterko 😁)

Pchacz i sorter w jednym Chicco (Nela bardzo lubi się nim bawić, wyciąga piłeczki, puszcza sobie muzyczkę a jak się bawimy razem to siadamy na macie, sadzam ja na moje kolana i pokazuje jej gdzie ma wkładać piłeczkę i naśladuje i wkłada 🙂)

Hula kula vtech ( Nelka od małego ją uwielbia i często się nią bawi)

Garnuszek klocuszek ( Nela jeszcze nie siedzi, więc czeka, ale Milena się tym mega bawiła )

Mamy też odkurzacz fisher price ( używany kupiłam, bo już w sprzedaży chyba ich nie ma)

No i książeczka edukacyjna z fisher price, my mamy akurat z vtech.

Mamy też pada fisher price ( Nela też go lubi od małego)

My jej na święta kupimy książeczki 🙂

Ostatnia edycja:
Ja miałam termin na 25 marca i mąż powiedział że mam czekać z rodzeniem do 21 żeby baran byl😀bo on też baran.. Jasiek urodził się 24 więc mam dwa barany w domu.. Gdyby urodził się wcześniej to byłyby ryby jak ja😁
No ja miałam termin na 18 marzec i dostałam skierowanie do szpitala na tydzień po terminie na 25 marzec i właśnie ja też chciałam by mała urodziła się po 21 marca, żeby była Barankiem jak ja, bo ja z 26 marca 😁 no i tak oto dostałam 25 marca najpiękniejszy prezent urodzinowy w postaci Nelki 🤗❤️ Będziemy razem świętować urodzinki 😁

Hahaha, wyślij mi kiedyś filmik jak się tak śmieje! 😅
Nagram przy okazji wygłupów 😃
Co do prezentów to my sobie w rodzinie wysyłamy linki co byśmy chcieli dla swoich dzieci, więc Nelka dostanie:

Plecak z instrumentami ( będzie bardzo zadowolona, bo ona lubi czymś hałasować, ręką uderzać o coś itp)

Kulko-klocki sensoryczne

Stolik edukacyjny ( my mamy taki tylko, że biały z niebieskimi nogami). Ale jest wiele innych fajnych stoliczków. Nela go uwielbia.

Krzesełko edukacyjne fisher price ( ja mam tą starsza wersję bo na niej mi zależało i dorwałam używane, bo z nowych już nie ma ich w odudukcji, są inne). Ja mam takie krzesełko jak na zdjeciu, nawet ten sam stoliczek mam 😜 co prawda to krzesełko raczej do dzieci, które już zaczynają wstawać i się podnosić, więc na Nelke czeka 😁 Ale stolik uwielbia, na kolanach mi siedzi i się bawi w nieskończoność 😁 Teraz wyjęliśmy nogi ze stolika i na brzuszku się nim bawi 🙂

Zobacz załącznik 1343062

Pchacz i sorter w jednym Chicco (Nela bardzo lubi się nim bawić, wyciąga piłeczki, puszcza sobie muzyczkę a jak się bawimy razem to siadamy na macie, sadzam ja na moje kolana i pokazuje jej gdzie ma wkładać piłeczkę i naśladuje i wkłada 🙂)

Garnuszek klocuszek ( Nela jeszcze nie siedzi, więc czeka, ale Milena się tym mega bawiła )

Mamy też odkurzacz fisher price ( używany kupiłam, bo już w sprzedaży chyba ich nie ma)

Polecam gumowe klocki. Mamy również ale takie pepcowe, i u nas obecnie robią za gryzaki 😂😂 Ale wieżyczki układamy z nich.
Jeżeli chodzi o książeczki ja jestem załamana ceną. Podobają mi się te z serii gdzie można przesuwać w środku elementy, ale za książeczkę ok 30zł.

Kulko-klocki sensoryczne

Zobacz załącznik 1343062

Te klocki z Clementoni mam i mały uwielbia 😁 Garnuszek na klocuszek też extra ale już mu się znudził. Ogólnie stwierdzam, że za dużo zabawek to też źle i nieraz chowam mu część i potem zamieniam bo szybko się młodzież nudzi.....

Nagram przy okazji wygłupów 😃

Polecam gumowe klocki. Mamy również ale takie pepcowe, i u nas obecnie robią za gryzaki 😂😂 Ale wieżyczki układamy z nich.
Jeżeli chodzi o książeczki ja jestem załamana ceną. Podobają mi się te z serii gdzie można przesuwać w środku elementy, ale za książeczkę ok 30zł.
Ja ostatnio w Smyku kupiłam też taką z jakimiś lusterkami bajerami i kosztowała 50 zł 😱 Małemu się strasznie spodobała i wzięłam ale cena zwala z nóg 🤨

A właśnie używacie pchaczy dla takich maluchów. Nie wiem czy kupić, jak to wpływa na takich maluchów itd. Bo oczywiście moja mama z chodzikiem zabłysnęła że kiedyś to się wsadzało.. (ta i mam takie teraz kacze nogi)
My kupiliśmy pod choinkę ale czytałam że może być ale dopiero jak dziecko samo zaczyna chodzic przy meblach to wtedy można używać i my tak zrobimy 🙂

Miałam wczoraj to pisać , że jak od urodzenia nie miałam nigdy u Igi odparzonej tak teraz w przeciągu tyg zdarzyło mi się dwukrotnie z czego raz kupę miała może z max 30 min bo wcześniej miała przebieraną pieluchę...chociaż stawiam ,że nawet krócej bo ja mam węch jak pies:)
Nie jest to jakoś strasznie duże ale bepanthenu muszę użyć bo popłakuje jak ją wycieram....wcześniej miewała coś tam czerwonego delikatniutko ale nie popłakiwała....
No właśnie do tej pory u nas nic nie było a teraz pupa czerwona i przy wycieraniu płacz. Dwa razy mamy w dość krótkim czasie.

reklama
A propo prezentów. Macie jakieś pomysły na prezenty dla waszych maluszków? Bo obie babcie cały czas pytają się co kupić pod choinkę a ja cały czas je zbywam🤷‍♀️😂
Nasze babcie też podpytywały, więc jednej powiedziałam, że Mój lubi książeczki, a teraz ma faze na takie z ruszającymi się elementami, a już w ogóle mistrzostwo świata jak są klapki do otwierania. Drugiej powiedziałam, że potrzebuje czapki zimowej dwuwarstwowej, ale kolor, krój to już według gustu babci 😁

Do góry