Ja miałam termin na 25 marca i mąż powiedział że mam czekać z rodzeniem do 21 żeby baran bylbo on też baran.. Jasiek urodził się 24 więc mam dwa barany w domu.. Gdyby urodził się wcześniej to byłyby ryby jak jaNo to się dobrali dwa Baranki charakterne
reklama
Patii26
Fanka BB :)
Co do prezentów to my sobie w rodzinie wysyłamy linki co byśmy chcieli dla swoich dzieci, więc Nelka dostanie:A propo prezentów. Macie jakieś pomysły na prezenty dla waszych maluszków? Bo obie babcie cały czas pytają się co kupić pod choinkę a ja cały czas je zbywam
Plecak z instrumentami ( będzie bardzo zadowolona, bo ona lubi czymś hałasować, ręką uderzać o coś itp)
Kulko-klocki sensoryczne
Lalaboom, Kulko-klocki, zestaw sensoryczny, 30 elementów - smyk.com
Zestaw kulko-klocków Lalaboom to wyjątkowa zabawka sensoryczna. Wspomaga prawidłowy rozwój dziecka i zapewnia wiele możliwości zabawy. Dla dzieci od 10 miesiąca życia! Odkrywaj świat z Lalaboom! Spójrz! Te klocki można ...
www.smyk.com
Reszta jeszcze nie wybrała ale w propozycjach dalam:
Piramidka do układania pszczółka
Smiki, Pszczółka, piramidka do ukladania - smyk.com
Kolorowa i radosna piramidka Pszczółka marki Smiki to zabawka rozwijająca koordynację wzrokowo-ruchową. Świetny sposób na zabawę podczas nauki oraz wzmacnianie podstawowych pojęć tj. kolory, kształty czy rozmiary. Cechy ...
www.smyk.com
Piramidka do układania z pudełek pory roku
Janod, Pory roku, piramida, 10 elementów - smyk.com
Piramida francuskiej marki Janod składa się z 10 klocków wykonanych z najwyższej jakości kartonu. Doskonałe już dla rocznego dziecka, któremu zarówno budowa wieży, jak i jej przewracanie sprawi dużo radości! Zabawka ...
www.smyk.com
No i klasycznie klocki gumowe/silikonowe
A z rzeczy, które Nelka już ma i polecam to:
Stolik edukacyjny ( my mamy taki tylko, że biały z niebieskimi nogami). Ale jest wiele innych fajnych stoliczków. Nela go uwielbia.
Krzesełko edukacyjne fisher price ( ja mam tą starsza wersję bo na niej mi zależało i dorwałam używane, bo z nowych już nie ma ich w odudukcji, są inne). Ja mam takie krzesełko jak na zdjeciu, nawet ten sam stoliczek mam co prawda to krzesełko raczej do dzieci, które już zaczynają wstawać i się podnosić, więc na Nelke czeka Ale stolik uwielbia, na kolanach mi siedzi i się bawi w nieskończoność Teraz wyjęliśmy nogi ze stolika i na brzuszku się nim bawi
Kostka interaktywna ( Nela lubi się nią bawić i spoglądać w lusterko )
Pchacz i sorter w jednym Chicco (Nela bardzo lubi się nim bawić, wyciąga piłeczki, puszcza sobie muzyczkę a jak się bawimy razem to siadamy na macie, sadzam ja na moje kolana i pokazuje jej gdzie ma wkładać piłeczkę i naśladuje i wkłada )
Hula kula vtech ( Nelka od małego ją uwielbia i często się nią bawi)
Garnuszek klocuszek ( Nela jeszcze nie siedzi, więc czeka, ale Milena się tym mega bawiła )
Mamy też odkurzacz fisher price ( używany kupiłam, bo już w sprzedaży chyba ich nie ma)
No i książeczka edukacyjna z fisher price, my mamy akurat z vtech.
Mamy też pada fisher price ( Nela też go lubi od małego)
Fisher-Price, Wesoły Padzik Malucha, interaktywna zabawka edukacyjna - smyk.com
Wesoły Padzik Malucha - interaktywna zabawka edukacyjna od Fisher-Price Teraz nawet najmłodsi gracze mogą przejąć kontrolę nad nauką dzięki tej interaktywnej zabawce w formie kontrolera gier wideo z serii "Ucz się i ...
www.smyk.com
My jej na święta kupimy książeczki
Ostatnia edycja:
Patii26
No ja miałam termin na 18 marzec i dostałam skierowanie do szpitala na tydzień po terminie na 25 marzec i właśnie ja też chciałam by mała urodziła się po 21 marca, żeby była Barankiem jak ja, bo ja z 26 marca no i tak oto dostałam 25 marca najpiękniejszy prezent urodzinowy w postaci Nelki Będziemy razem świętować urodzinkiJa miałam termin na 25 marca i mąż powiedział że mam czekać z rodzeniem do 21 żeby baran bylbo on też baran.. Jasiek urodził się 24 więc mam dwa barany w domu.. Gdyby urodził się wcześniej to byłyby ryby jak ja
Mary2094
Nagram przy okazji wygłupówHahaha, wyślij mi kiedyś filmik jak się tak śmieje!
Co do prezentów to my sobie w rodzinie wysyłamy linki co byśmy chcieli dla swoich dzieci, więc Nelka dostanie:
Plecak z instrumentami ( będzie bardzo zadowolona, bo ona lubi czymś hałasować, ręką uderzać o coś itp)
Kulko-klocki sensoryczne
Zestaw kulko-klocków Lalaboom to wyjątkowa zabawka sensoryczna. Wspomaga prawidłowy rozwój dziecka i zapewnia wiele możliwości zabawy. Dla dzieci od 10 miesiąca życia! Odkrywaj świat z Lalaboom! Spójrz! Te klocki można ...www.smyk.com
Kolorowa i radosna piramidka Pszczółka marki Smiki to zabawka rozwijająca koordynację wzrokowo-ruchową. Świetny sposób na zabawę podczas nauki oraz wzmacnianie podstawowych pojęć tj. kolory, kształty czy rozmiary. Cechy ...www.smyk.com
Piramida francuskiej marki Janod składa się z 10 klocków wykonanych z najwyższej jakości kartonu. Doskonałe już dla rocznego dziecka, któremu zarówno budowa wieży, jak i jej przewracanie sprawi dużo radości! Zabawka ...www.smyk.com
Stolik edukacyjny ( my mamy taki tylko, że biały z niebieskimi nogami). Ale jest wiele innych fajnych stoliczków. Nela go uwielbia.
Krzesełko edukacyjne fisher price ( ja mam tą starsza wersję bo na niej mi zależało i dorwałam używane, bo z nowych już nie ma ich w odudukcji, są inne). Ja mam takie krzesełko jak na zdjeciu, nawet ten sam stoliczek mam co prawda to krzesełko raczej do dzieci, które już zaczynają wstawać i się podnosić, więc na Nelke czeka Ale stolik uwielbia, na kolanach mi siedzi i się bawi w nieskończoność Teraz wyjęliśmy nogi ze stolika i na brzuszku się nim bawi
Zobacz załącznik 1343062
Pchacz i sorter w jednym Chicco (Nela bardzo lubi się nim bawić, wyciąga piłeczki, puszcza sobie muzyczkę a jak się bawimy razem to siadamy na macie, sadzam ja na moje kolana i pokazuje jej gdzie ma wkładać piłeczkę i naśladuje i wkłada )
Garnuszek klocuszek ( Nela jeszcze nie siedzi, więc czeka, ale Milena się tym mega bawiła )
Mamy też odkurzacz fisher price ( używany kupiłam, bo już w sprzedaży chyba ich nie ma)
Wesoły Padzik Malucha - interaktywna zabawka edukacyjna od Fisher-Price Teraz nawet najmłodsi gracze mogą przejąć kontrolę nad nauką dzięki tej interaktywnej zabawce w formie kontrolera gier wideo z serii "Ucz się i ...www.smyk.com
Polecam gumowe klocki. Mamy również ale takie pepcowe, i u nas obecnie robią za gryzaki Ale wieżyczki układamy z nich.
Jeżeli chodzi o książeczki ja jestem załamana ceną. Podobają mi się te z serii gdzie można przesuwać w środku elementy, ale za książeczkę ok 30zł.
Te klocki z Clementoni mam i mały uwielbia Garnuszek na klocuszek też extra ale już mu się znudził. Ogólnie stwierdzam, że za dużo zabawek to też źle i nieraz chowam mu część i potem zamieniam bo szybko się młodzież nudzi.....Co do prezentów to my sobie w rodzinie wysyłamy linki co byśmy chcieli dla swoich dzieci, więc Nelka dostanie:
Kulko-klocki sensoryczne
Zestaw kulko-klocków Lalaboom to wyjątkowa zabawka sensoryczna. Wspomaga prawidłowy rozwój dziecka i zapewnia wiele możliwości zabawy. Dla dzieci od 10 miesiąca życia! Odkrywaj świat z Lalaboom! Spójrz! Te klocki można ...www.smyk.com
Kolorowa i radosna piramidka Pszczółka marki Smiki to zabawka rozwijająca koordynację wzrokowo-ruchową. Świetny sposób na zabawę podczas nauki oraz wzmacnianie podstawowych pojęć tj. kolory, kształty czy rozmiary. Cechy ...www.smyk.com
Piramida francuskiej marki Janod składa się z 10 klocków wykonanych z najwyższej jakości kartonu. Doskonałe już dla rocznego dziecka, któremu zarówno budowa wieży, jak i jej przewracanie sprawi dużo radości! Zabawka ...www.smyk.com
Zobacz załącznik 1343062
Wesoły Padzik Malucha - interaktywna zabawka edukacyjna od Fisher-Price Teraz nawet najmłodsi gracze mogą przejąć kontrolę nad nauką dzięki tej interaktywnej zabawce w formie kontrolera gier wideo z serii "Ucz się i ...www.smyk.com
Ja ostatnio w Smyku kupiłam też taką z jakimiś lusterkami bajerami i kosztowała 50 zł Małemu się strasznie spodobała i wzięłam ale cena zwala z nógNagram przy okazji wygłupów
Polecam gumowe klocki. Mamy również ale takie pepcowe, i u nas obecnie robią za gryzaki Ale wieżyczki układamy z nich.
Jeżeli chodzi o książeczki ja jestem załamana ceną. Podobają mi się te z serii gdzie można przesuwać w środku elementy, ale za książeczkę ok 30zł.
Moja mama kupije pierwszą lale z mężem kupiliśmy pchacz a reszcie mówiliśmy że interaktywne zabawki np. Z fisher priceA propo prezentów. Macie jakieś pomysły na prezenty dla waszych maluszków? Bo obie babcie cały czas pytają się co kupić pod choinkę a ja cały czas je zbywam
My kupiliśmy pod choinkę ale czytałam że może być ale dopiero jak dziecko samo zaczyna chodzic przy meblach to wtedy można używać i my tak zrobimyA właśnie używacie pchaczy dla takich maluchów. Nie wiem czy kupić, jak to wpływa na takich maluchów itd. Bo oczywiście moja mama z chodzikiem zabłysnęła że kiedyś to się wsadzało.. (ta i mam takie teraz kacze nogi)
No właśnie do tej pory u nas nic nie było a teraz pupa czerwona i przy wycieraniu płacz. Dwa razy mamy w dość krótkim czasie.Miałam wczoraj to pisać , że jak od urodzenia nie miałam nigdy u Igi odparzonej tak teraz w przeciągu tyg zdarzyło mi się dwukrotnie z czego raz kupę miała może z max 30 min bo wcześniej miała przebieraną pieluchę...chociaż stawiam ,że nawet krócej bo ja mam węch jak pies
Nie jest to jakoś strasznie duże ale bepanthenu muszę użyć bo popłakuje jak ją wycieram....wcześniej miewała coś tam czerwonego delikatniutko ale nie popłakiwała....
reklama
Nasze babcie też podpytywały, więc jednej powiedziałam, że Mój lubi książeczki, a teraz ma faze na takie z ruszającymi się elementami, a już w ogóle mistrzostwo świata jak są klapki do otwierania. Drugiej powiedziałam, że potrzebuje czapki zimowej dwuwarstwowej, ale kolor, krój to już według gustu babciA propo prezentów. Macie jakieś pomysły na prezenty dla waszych maluszków? Bo obie babcie cały czas pytają się co kupić pod choinkę a ja cały czas je zbywam