reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U nas próba z marchewką gotowaną od 2 dni i na razie brak zmian skórnych i żołądkowych. Oby ją zaczęła tolerować. Za to mm mleczna Bebilon Adwance dodana do kaszki, porażka - czerwone place na policzkach niemal natychmiast.
I kolejny potencjalny alergen się pojawił - lateks, Kupiłam tani gumowy śliniak z Babyono i szyja cala w pokrzywce, to na szczęście znika po 30 min., ale mocno ją drażni, główką potrząsa nawet. Gumowy krokodylek jako mata do kąpieli też już odpada, plecki w pokrzywce 😪 a lateks i banan, awokado, kiwi dają reakcję krzyżową. A ona mi po badanie dostała okropnych konwulsji...
Śledztwo trwa...
My używaliśmy początkowo bebilonu advance, po wyjściu ze szpitala. Zatwardział mocno Nastkę i budziła się w nocy jęcząc.

reklama
Ja też na zaś nigdy nie smaruje...moja mama wiecznie zdziwiona, że jak tak można🤣
Iga ma wrażliwą skórę...ale z pupką nigdy nie miałyśmy problemów...teraz coś się zaczęło:oops:
Wczoraj dałam mandarynki jej na próbę to w nocy się drapała po dekolcie a rano nowe plamy na rękach...więc chyba musimy poczekać z cytrusami...za jakiś czas zrobimy próbę nr 2
:oops:
Moja siostra też zdziwiona ze Jaśka nie smaruje🤷‍♀️a jak byłam w ciąży to za jej radą nakupowałam kremów do tyłka tyle że chyba do osiemnastki bym musiała go smarować żeby zużyć 😂

My zauważyliśmy że jak zaczyna się mocno śmiać bo się ją mocno rozbawi to jak świnka zaczyna chrumkać 😂

Nasz jak się śmieje to czasem musimy go stopowac bo mam wrażenie że się zapowietrzy🤣tak się głośno śmieje ze sami nie możemy wytrzymać..ale też łatwo go rozśmieszyć. Wystarczy np.jak tatuś ściągnie mu skarpetki, powącha je i powie ze mu śmierdzą i zrobi przy tym głupią minę 🤦‍♀️a ten się śmieje do rozpuku jakby rozumiał 😆[/QUOTE]

Nasz jak się śmieje to czasem musimy go stopowac bo mam wrażenie że się zapowietrzy🤣tak się głośno śmieje ze sami nie możemy wytrzymać..ale też łatwo go rozśmieszyć. Wystarczy np.jak tatuś ściągnie mu skarpetki, powącha je i powie ze mu śmierdzą i zrobi przy tym głupią minę 🤦‍♀️a ten się śmieje do rozpuku jakby rozumiał 😆

U nas tak samo, jak mówię że jej stopy śmierdzą to się bardzo śmieje przy tym 😂 albo jak się jej zrobi "buu" by wystraszyć to ona się śmieje jak nie wiem co 😂

No właśnie zaspana jest bo nie spała za dobrze, pobudka co chwilę i spała praktycznie ze mną w łóżku. Jeszcze mąż mnie pokopał bo myślał że nie leżę z młodą w rogu narożnika i mnie plecy bolą 😂 młoda dziś bardzo marudna, winne zęby oczywiście. Chciałam iść na spacer a u nas mrozi plus wieje więc odpuszczę sobie. Musi mąż przenieść kombinezony z piwnicy bym jej ubrała na spacer.
U nas dzis słonecznie ale strasznie mrozno.. No ale wyszłyśmy na spacer, bo już nie byłyśmy kilka dni.. I wróciłyśmy nie dawno, teraz mała zasypia przy cycku.. Ale tego nazwać za bardzo spacerem nie można... Na początku 20 minut spacerkiem, ale potem zaczęła pojękiwać, więc ja już wolałam powoli wracać, bo wiem jak to z nią jest i się nie myliłam. Poszłyśmy jeszcze do rossmana i przed Rossmannem mi już zaczynała przysypiać, bo jej śpiewam cała drogę i tam przed wejściem jest taki mega wysoki krawężnik, zahaczylam kółkiem o niego i mała się wystraszyła i tak zaczęła płakać, że musiałam ja na ręce wziąć. Więc weszłyśmy do rossmana, z nią na rękach wybierałam słoiczki no i w droge powrotna już ja położyłam do wozka. Chwila był spokój a potem zaczął się płacz i darcie.. Więc szybko jechałam do domu a i tak musiałam ją na ręce potem wziąć.. Także takie spacerki mam z córcią kochaną 😁

Hej dziewczyny czy Wy też zauważyłyście przy rozszerzeniu dirty że częściej pupa się odparza? Nigdy nie mieliśmy problemu z pupą, a teraz znowu czerwona bo przeoczyliśmy kupę i tyle odparzony a z reguły co 3 godziny zmieniamy pampersa.
U nas nigdy pupa jeszcze nie była odparzona. Jedynie lekko czerwona ale wtedy posmaruje bephantenem i wsio pupa blada 😁

U nas dzis słonecznie ale strasznie mrozno.. No ale wyszłyśmy na spacer, bo już nie byłyśmy kilka dni.. I wróciłyśmy nie dawno, teraz mała zasypia przy cycku.. Ale tego nazwać za bardzo spacerem nie można... Na początku 20 minut spacerkiem, ale potem zaczęła pojękiwać, więc ja już wolałam powoli wracać, bo wiem jak to z nią jest i się nie myliłam. Poszłyśmy jeszcze do rossmana i przed Rossmannem mi już zaczynała przysypiać, bo jej śpiewam cała drogę i tam przed wejściem jest taki mega wysoki krawężnik, zahaczylam kółkiem o niego i mała się wystraszyła i tak zaczęła płakać, że musiałam ja na ręce wziąć. Więc weszłyśmy do rossmana, z nią na rękach wybierałam słoiczki no i w droge powrotna już ja położyłam do wozka. Chwila był spokój a potem zaczął się płacz i darcie.. Więc szybko jechałam do domu a i tak musiałam ją na ręce potem wziąć.. Także takie spacerki mam z córcią kochaną 😁
Też tak mam z Jaśkiem 😆

U nas próba z marchewką gotowaną od 2 dni i na razie brak zmian skórnych i żołądkowych. Oby ją zaczęła tolerować. Za to mm mleczna Bebilon Adwance dodana do kaszki, porażka - czerwone place na policzkach niemal natychmiast.
I kolejny potencjalny alergen się pojawił - lateks, Kupiłam tani gumowy śliniak z Babyono i szyja cala w pokrzywce, to na szczęście znika po 30 min., ale mocno ją drażni, główką potrząsa nawet. Gumowy krokodylek jako mata do kąpieli też już odpada, plecki w pokrzywce 😪 a lateks i banan, awokado, kiwi dają reakcję krzyżową. A ona mi po badanie dostała okropnych konwulsji...
Śledztwo trwa...
Niezły obserwator z Ciebie 👍 Biedna Mela 😞 Ja to kiepski obserwator... Ni chuja nie wiem skąd ona ma te zmiany i wysypki...

reklama
Do góry