reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A propo prezentów. Macie jakieś pomysły na prezenty dla waszych maluszków? Bo obie babcie cały czas pytają się co kupić pod choinkę a ja cały czas je zbywam🤷‍♀️😂
U nas wjeżdża bujak Montessori o taki. Już się boje, bo Dobrusia na bank będzie też szalala 🙈🙈 ale ja już teraz inwestuję wlaściwie tylko w drewniane zabawki.
https://allegro.pl/oferta/bujak-montessori-drewniany-bujaczek-plac-zabaw-10729606162

A właśnie używacie pchaczy dla takich maluchów. Nie wiem czy kupić, jak to wpływa na takich maluchów itd. Bo oczywiście moja mama z chodzikiem zabłysnęła że kiedyś to się wsadzało.. (ta i mam takie teraz kacze nogi)
Nie chciałam używać, ale dostałam w prezencie od przyjaciółki piękny drewniany. Już złożony, bo przód tez jest fajną zabawką. Ma hamulce, więc po prostu koła są skręcone na maxa żeby nie przesuwał się. Można je odkręcać, żeby dostosowywać do tempa dziecka. Z pchaczami jest największy problem taki, że się łapie takiego i koła ciągną do przodu, więc postawa dziecka jest nieprawidłowa, bo usiłuje nadążyć. Nie to, że pchacz odpowiada za całe zło tego świata, bez przesady. Pod tym linkiem mamafizjoterapeuta fajnie o tym pisze 😁 i dlatego przestalam się bać pchacza, bo już myślałam, że go po prostu sprzedam...

reklama
hmmm mój wyższy od twojego a w łóżeczku stoi niżej 🤔 może rzeczywiście ten materac wymień na cieńszy ja myślałam że łóżeczka są standardowej wysokości 😱
Chyba kupimy faktycznie inny materac bo mega gruby jest. A ten zostawimy dla drugiego potomka. A powiedz mi jaki masz materac? Bo tutaj mamy taki dość fajny bo sztywny ale nie aż tak twardy.

A właśnie używacie pchaczy dla takich maluchów. Nie wiem czy kupić, jak to wpływa na takich maluchów itd. Bo oczywiście moja mama z chodzikiem zabłysnęła że kiedyś to się wsadzało.. (ta i mam takie teraz kacze nogi)
Ja nie kupuje to jest dla dzieci które juz chodzą nie podtrzymując się. u nad tak jak mówiłam taboret z Ikei sobie wziął i pcha albo krzesło nie przeszkadzam i nie zabieram😂

polecam wpisy

U nas wjeżdża bujak Montessori o taki. Już się boje, bo Dobrusia na bank będzie też szalala 🙈🙈 ale ja już teraz inwestuję wlaściwie tylko w drewniane zabawki.
https://allegro.pl/oferta/bujak-montessori-drewniany-bujaczek-plac-zabaw-10729606162

Nie chciałam używać, ale dostałam w prezencie od przyjaciółki piękny drewniany. Już złożony, bo przód tez jest fajną zabawką. Ma hamulce, więc po prostu koła są skręcone na maxa żeby nie przesuwał się. Można je odkręcać, żeby dostosowywać do tempa dziecka. Z pchaczami jest największy problem taki, że się łapie takiego i koła ciągną do przodu, więc postawa dziecka jest nieprawidłowa, bo usiłuje nadążyć. Nie to, że pchacz odpowiada za całe zło tego świata, bez przesady. Pod tym linkiem mamafizjoterapeuta fajnie o tym pisze 😁 i dlatego przestalam się bać pchacza, bo już myślałam, że go po prostu sprzedam...

Fajny ten bujak! My mamy vobbel i jest male zainteresowanie tym. Ten jest duzo lepszy!

Chyba kupimy faktycznie inny materac bo mega gruby jest. A ten zostawimy dla drugiego potomka. A powiedz mi jaki masz materac? Bo tutaj mamy taki dość fajny bo sztywny ale nie aż tak twardy.
w łóżeczku nocnym mam ten 120/60
a w łóżku dziennym małego mam 180/60 ten wys 10 cm, sam z niego schodzi
https://allegro.pl/oferta/materac-80x160-masujacy-dzieciecy-typu-hr-h3-h4-10463942607
oba się sprawdzają👍

Hej dziewczyny czy Wy też zauważyłyście przy rozszerzeniu dirty że częściej pupa się odparza? Nigdy nie mieliśmy problemu z pupą, a teraz znowu czerwona bo przeoczyliśmy kupę i tyle odparzony a z reguły co 3 godziny zmieniamy pampersa.

Ja nawet nie wiem jak to się stało ale od 5 spalam z dzieckiem aż do ok 8. Córka jak się przebudziła to bardzo była zadowolona i się tuliła 😃 Ja za to nie czułam rąk bo jakoś dziwnie spałam, najważniejsze że nic przez sen jej nie zrobiłam.
jak jeszcze byłam w domu to mała budziła się 6-6.30, a teraz jak ja wstaję do pracy o 6.15 to ona budzi się miedzy 7 a 8 :o tatuś to ma dobrze, będzie wszsytkim opowiadał jak to dziecko dało mu pospać 8-)

w łóżeczku nocnym mam ten 120/60
a w łóżku dziennym małego mam 180/60 ten wys 10 cm, sam z niego schodzi
https://allegro.pl/oferta/materac-80x160-masujacy-dzieciecy-typu-hr-h3-h4-10463942607
oba się sprawdzają👍
Dziękuję 😍 No my mamy podobny właśnie do tego pierwszego z tym że jest właśnie mega gruby bo gdzieś ma 10cm jak nie lepiej grubości. A takie 6 by wystarczyło.

reklama
Hej dziewczyny czy Wy też zauważyłyście przy rozszerzeniu dirty że częściej pupa się odparza? Nigdy nie mieliśmy problemu z pupą, a teraz znowu czerwona bo przeoczyliśmy kupę i tyle odparzony a z reguły co 3 godziny zmieniamy pampersa.
Miałam wczoraj to pisać , że jak od urodzenia nie miałam nigdy u Igi odparzonej tak teraz w przeciągu tyg zdarzyło mi się dwukrotnie z czego raz kupę miała może z max 30 min bo wcześniej miała przebieraną pieluchę...chociaż stawiam ,że nawet krócej bo ja mam węch jak pies:)
Nie jest to jakoś strasznie duże ale bepanthenu muszę użyć bo popłakuje jak ją wycieram....wcześniej miewała coś tam czerwonego delikatniutko ale nie popłakiwała....

Do góry