reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Kluczem do udanej sesji zdjęciowej w domowych warunkach jest pajacowanie przed dzieckiem z jednoczesnym wydawaniem onomatopeicznych dźwięków 😂 Dlatego najlepiej robić takie sesje kiedy nikogo nie ma w domu, okna są pozasłaniane przed wzrokiem sąsiadów, a judasz w drzwiach zaklejony, bo inaczej wstyd 😂

Poźniej pokazujesz najlepsze zdjęcia z sesji i udajesz, że dziecko współpracowało, bo przecież nie powiesz że musiałaś założyć na głowę rajtuzki malucha w szopy pracze, jedną ręką trzymać telefon a drugą robić helikopter nogawką tych rajtuzek i jeszcze mówić "PATRZ TU TU TU JAK SAMOLOCIK LECI BZIIIIIII".

...czy tylko ja tak mam?...
Hahahahah, ale się uśmiałam 😂 U nas dosłownie to tak wygląda 😂 Może jeszcze z rajstopami nie próbowałam, ale z wieloma innymi rzeczami 😅 Ręka z telefonem stoi nieruchomo w gotowości pstryknięcia zdjęcia a reszta ciała stoi wywija się na wszystko strony, robię głupie miny, wydaje dziwne dźwięki i zabawiam pluszakiem albo kremem do pupy 😂 w tym czasie poprawiam jej sukienkę co 5 zdjęć, bo tak macha nogami, że sukienka ląduje na twarzy a małą paraduje z odkrytym brzuchem 😆 no trzeba się poświęcać, oj trzeba 😅 Ale pamiątka z sesji pozostanie oraz wspomnienia w głowie jak to wyglądało 🤗

Właśnie kiedy pisałam powyższego posta moje dziecko z dumnym klapaniem rączkami o ziemię przeraczkowało za moimi plecami, powiedziało "pa" i poszło bawić się w kąciku z zabawkami w korytarzu 😂 a teraz słyszę jak wywala kosz na śmieci w łazience...musze lecieć! Pa! 😂
Ale ten Tomuś rozrabiaka 😀 Ale Nela to samo, jest taka ciekawska wszystkiego. Wszędzie przypełza, jak idę do łazienki to ona leci za mną i do kuwety od kota, potem do kuchni do miski z wodą od kota, jak wieszam pranie to pełza pod wieszać i chce się bawić kablem od lampy, więc muszę 30 razy ją przenosić na mate, narzeczony odkurza to ciągle do kabla pełza i do buzi go bierze ( dlatego ja nie odkurzam jak jestem sama z nią, bo bym to robiła godzinę) 😅 także no jest co robić 😁 a jak zacznie raczkować albo chodzić to już wgl 😝

Ale ten Tomuś rozrabiaka 😀 Ale Nela to samo, jest taka ciekawska wszystkiego. Wszędzie przypełza, jak idę do łazienki to ona leci za mną i do kuwety od kota, potem do kuchni do miski z wodą od kota, jak wieszam pranie to pełza pod wieszać i chce się bawić kablem od lampy, więc muszę 30 razy ją przenosić na mate, narzeczony odkurza to ciągle do kabla pełza i do buzi go bierze ( dlatego ja nie odkurzam jak jestem sama z nią, bo bym to robiła godzinę) 😅 także no jest co robić 😁 a jak zacznie raczkować albo chodzić to już wgl 😝
My mamy odkurzacz na akumulator, i dziś Nastka miała ubaw jak odkurzałam i postanowiła gonić odkurzacz, więc jak ja do kuchni, to ona za odkurzaczem i tak wszędzie 😂

reklama
Anastazja chyba dziś po całości świętowała swoje 9 miesięcy, miała jedną drzemkę 1,5h z której wybudziła się po 12, i dociągnęliśmy do 18.30 , wykąpaliśmy, i już usypiamy, a raczej Nastka już śpi. 😂
Nela też już śpi przy cycku 😁 bo od 13 nie spała. Próbowałam ja uspac na drzemkę o 16 ale nie chciała 😋

Do góry