reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Haha ale chociaż, wie ze to to jedzenia bo mojemu jak dam na talerzu to bierze do rączek i z takim obrzydzeniem rozgniata i rozrzuca po podłodze , także blw nie szybko u nas zagości Haha tzn jak syn się trochę ogarnie🤣🤣🤣😉😉
Dziś zrobiliśmy też próbę z łyżeczką która była zanurzana w jogurcie i tutaj już trochę lepiej.. Bo przynajmniej wie że łyżeczkę trzeba włożyć do buzi 😆 a to za którym razem trafi to już inna sprawa😀jogurt był wszędzie.. Na czole, na włosach, na rzęsach.. 😂

Mam pytanie do mam których maluchy jedzą rączkami 😁czy odrazu wiedziały ze jedzenie trzeba wziąć do rączki i potem do buzi czy to trochę trwało?bo moje dziecko nie chce brać jedzenia do rąk, robi minę jakby się brzydził 😵 dziś żeby go zachęcić to dałam mu pomarańcza w kawałeczkach bo bardzo lubi.. I zamiast brać do rączki i do buzi to nachylał sie buzką nad talerzykiem i wciągał bezpośrednio z niego 🤦‍♀️
Moja jak jej podaję to się nadziewa na jedzenie, z talerza buzią bezpośrednio też jej się zdarzało, ale generalnie wie, że do rączki i buzi. Albo wsadza palce w jogurt i mazia 🤦🤦
Dziś zrobiliśmy też próbę z łyżeczką która była zanurzana w jogurcie i tutaj już trochę lepiej.. Bo przynajmniej wie że łyżeczkę trzeba włożyć do buzi 😆 a to za którym razem trafi to już inna sprawa😀jogurt był wszędzie.. Na czole, na włosach, na rzęsach.. 😂
Oo tak 🤣🤣 u nas też, choć łyżeczka służy głównie do walenia nią po wszystkim, ostatnio łyżeczką z jogurtem oberwał kot i się obraził 🤣

Moja jak jej podaję to się nadziewa na jedzenie, z talerza buzią bezpośrednio też jej się zdarzało, ale generalnie wie, że do rączki i buzi. Albo wsadza palce w jogurt i mazia 🤦🤦

Oo tak 🤣🤣 u nas też, choć łyżeczka służy głównie do walenia nią po wszystkim, ostatnio łyżeczką z jogurtem oberwał kot i się obraził 🤣
Mój pies jak dostaje z jedzenia to się nie obraża, wręcz przeciwnie od dwóch dni bardzo jest zadowolona że Anastazja jej coś rzuca, bo jest po zabiegu odkamieniania plus miała wyrwane zęby i przez 10 dni ma jeść papki, więc jak młoda coś na podłogę upuści to jest łapanie w locie i ucieczka z tym jedzeniem 😂😂😂😂

Biedny kotek 😂 Jasiek też uwielbia pukać łyżeczką o blat ale przewidziałam to i dałam mu taką miękką silikonową która już nie wydaje takiego dźwięku i nie ma frajdy (do normalnego jedzenia łyżeczka niewypał ale na coś się przydała) 😆

Haha ale chociaż, wie ze to to jedzenia bo mojemu jak dam na talerzu to bierze do rączek i z takim obrzydzeniem rozgniata i rozrzuca po podłodze , także blw nie szybko u nas zagości Haha tzn jak syn się trochę ogarnie🤣🤣🤣😉😉
Mam to samo:)Coś nie kumata ta moja córcia co z tym zrobić...:)
Dzisiaj dałam jej mandarynki trochę...oj mina jej bezcenna...:)
Mój pies jak dostaje z jedzenia to się nie obraża, wręcz przeciwnie od dwóch dni bardzo jest zadowolona że Anastazja jej coś rzuca, bo jest po zabiegu odkamieniania plus miała wyrwane zęby i przez 10 dni ma jeść papki, więc jak młoda coś na podłogę upuści to jest łapanie w locie i ucieczka z tym jedzeniem 😂😂😂😂
To mój też waruje pod krzesełkiem tylko głupek nie wie chyba , że Iga jeszcze mu nic nie zrzuci bo jest karmiona łyżeczką ale on dzielnie siedzi i czeka🤣

Mam to samo:)Coś nie kumata ta moja córcia co z tym zrobić...:)
Dzisiaj dałam jej mandarynki trochę...oj mina jej bezcenna...:)

To mój też waruje pod krzesełkiem tylko głupek nie wie chyba , że Iga jeszcze mu nic nie zrzuci bo jest karmiona łyżeczką ale on dzielnie siedzi i czeka🤣
Kiedyś cierpliwość Twojego pieska zostanie wynagrodzona😆

reklama
To to nawet na pewno..bratanice go tak nauczyły bo jak miały po 2 latka to zawsze coś mu specjalnie rzucały bo dawał im w kółko łapę...:)

Czy Wasze dzieci śpią na poduszkach czy na płasko??
Moja na płasko ale jak tylko zobaczy poduszkę to chętnie na nią wchodzi...:)
Mój śpi na takiej płaskiej poduszeczce 🙂 Ale jak go biorę do łóżka to śpi na mojej, chociaż ja lubie też dość na płasko spać wiec nie jest to jakaś gruba poducha 😀

Do góry