reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja na pączkach ciągnelam wtedy 😂
Bedzie lepiej tylko to trwa trochę dluzej niż u 'normalsów' 😉 no i pewne sprawy trzeba zaakceptować np. juz dla mnie jest ok jak spuecw dziecięcym łóżku, tak dlugo jak śpię jest ok 😂 moja corka ma duze problemy ze snem, od początku miała. Przebadana, neurolog, eeg we śnie, osteopara, fizjoterapeuta, badania krwi w normie itp. Taki typ. Jako hajnid, ktorego potrzeby są zaspokojone rozwija się szybciej niż jej rówieśnicy, zarowno mentalnie jak i motorycznie. Ja sobie tłumaczę te problemy ze snem, ze ten mały mózg sobie nie radzi z przetwarzaniem tego wszystkiego, stąd te emocje na wierzchu, problemy ze snem itp.

Dokładnie tak wygladaly moje wszystkie nocki 2 lata temu... Okres miedzy 7 a 10 miesiącem był najtrudniejszy dla mnie 😔 ale to mija 😉
Mam nadzieję, ze juz po dzisiejszej nocy nie bedziesz pamiętać io tych wczesniejszych złych nockach!
Dzisiejsza nocka była ciut lepsza od poprzednich dwóch, ale nadal kiepska. Ale przetrwamy to 😊 Ważne, że malutka zdrowa 😀

reklama
Dzisiaj Anastazja skończyła 9 miesięcy 😊
Pierwszy raz chciałam tak jak wy zrobić ładną sesję i okazuje się że jest to mega ciężkie ponieważ, Nastka wszędzie uciekała.
Musiałam włączyć bajki na Tv aby przez chwilę udało się zrobić jakieś zdjęcie. 😂
Ewidentnie nie umiem robić dziecku sesji zdjęciowych 😂
Ale slodziutka ❤️ Wszystkiego dobrego dla Nastki 🥰
Haha, a nie poleżałaby Ci chwilę na plecach? 😁 Nela na szczęście jeszcze chętnie na plecach poleży jak się nią zajmę albo się z nią wygłupiam, więc wtedy foty idzie strzelać 😁 zobaczymy jak będzie za miesiąc 😅

Haha, a nie poleżałaby Ci chwilę na plecach? 😁 Nela na szczęście jeszcze chętnie na plecach poleży jak się nią zajmę albo się z nią wygłupiam, więc wtedy foty idzie strzelać 😁 zobaczymy jak będzie za miesiąc 😅
Nie ten typ 😂 co ja położę to zaraz już siada albo obraca się na brzuch i ucieka na 4 😂😂

Dzisiaj Anastazja skończyła 9 miesięcy 😊
Pierwszy raz chciałam tak jak wy zrobić ładną sesję i okazuje się że jest to mega ciężkie ponieważ, Nastka wszędzie uciekała.
Musiałam włączyć bajki na Tv aby przez chwilę udało się zrobić jakieś zdjęcie. 😂
Ewidentnie nie umiem robić dziecku sesji zdjęciowych 😂
Wszystkiego Najlepszego dla Nastki🥰
Ale słodziak z niej...widać w oczkach chochliki😍
Oby z każdym miesiącem obsługa tych naszych bobasów była łatwiejsza:)
Ja myślałam że te najgorsze nocki za nami... Jak ja się myliłam 🤣do godz. 2 było ok.. A potem pobudki.. Odkładanie do łóżeczka.. Cyc.. I tak w kółko wzięłam go do łóżka..bylo ok.. Potem odłożyłam do łóżeczka. O ja naiwna... 20 minut i pobudka.. Wzięłam do łóżka i koniec końców w sumie się wyspałam bo wstaliśmy przed 9 😀
O ja też wczoraj pochwaliłam się super nocką a dzisiejsza już bardziej z kategorii kiepskich....ale bywały gorsze więc nie narzekam🤣
Nie spała tylko od 1:40 do 3:40 a później non stop się kręciła...matko co ja piszę.."tylko" kiedyś to byłoby "aż"...ach jak człowiek się przyzwyczaja do wszystkiego🤣
Ja na pączkach ciągnelam wtedy 😂
Bedzie lepiej tylko to trwa trochę dluzej niż u 'normalsów' 😉 no i pewne sprawy trzeba zaakceptować np. juz dla mnie jest ok jak spuecw dziecięcym łóżku, tak dlugo jak śpię jest ok 😂 moja corka ma duze problemy ze snem, od początku miała. Przebadana, neurolog, eeg we śnie, osteopara, fizjoterapeuta, badania krwi w normie itp. Taki typ. Jako hajnid, ktorego potrzeby są zaspokojone rozwija się szybciej niż jej rówieśnicy, zarowno mentalnie jak i motorycznie. Ja sobie tłumaczę te problemy ze snem, ze ten mały mózg sobie nie radzi z przetwarzaniem tego wszystkiego, stąd te emocje na wierzchu, problemy ze snem itp.
Też tak sobie to tłumaczę i cierpliwie czekam:)
Chociaż moja pierwsze 7 miesięcy spała jak suseł....
Oj moja też na plecach to z wielkim trudem jak już musimy przebrać pieluchę....a tak to od razu siup na brzuch:)

reklama
Wszystkiego Najlepszego dla Nastki🥰
Ale słodziak z niej...widać w oczkach chochliki😍
Oby z każdym miesiącem obsługa tych naszych bobasów była łatwiejsza:)

O ja też wczoraj pochwaliłam się super nocką a dzisiejsza już bardziej z kategorii kiepskich....ale bywały gorsze więc nie narzekam🤣
Nie spała tylko od 1:40 do 3:40 a później non stop się kręciła...matko co ja piszę.."tylko" kiedyś to byłoby "aż"...ach jak człowiek się przyzwyczaja do wszystkiego🤣

Też tak sobie to tłumaczę i cierpliwie czekam:)
Chociaż moja pierwsze 7 miesięcy spała jak suseł....

Oj moja też na plecach to z wielkim trudem jak już musimy przebrać pieluchę....a tak to od razu siup na brzuch:)
Oby tak było 😃 bo obecnie nas nasze maluchy zaskakują i jeszcze nie raz zaskoczą😃

Do góry