reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U nas teraz tłok w mieszkaniu, syn na kwarantannie, bo tak skierowali całą klasę, Tata też prowadzi zajęcia zdalne i tak obaj siedzą każdy w swoim kącie i gadają do kamerki, a my z Melanią przemykamy bokiem 😔 Nie mamy gdzie się podziać, bo musi być cisza. Melania praktycznie nie płacząca jest, ale lubi gaworzyć a ja też do niej coś tam zawsze mówię.
A do tej pory same siedziałyśmy i to chyba było jednak lepsze :(
Zapraszam serdecznie do nas ❤

reklama
Mam identycznie co do menu i straszenia, najpierw straszyli 30 a teraz 40 stką aaaaaa i po ciąży też miało coś zostać 😅
Mam tak samo, od urodzenia byłam szczypiorek, a teraz jeszcze ważę mniej niż przed ciążą, przez kp chyba. Byłam dziś w pracy w odwiedzinach i jedna babka mi powiedziała że nie da się na mnie patrzeć, tak źle wyglądam, jak śmierć. Jak tak można? Przecież wiadomo że młoda mama nie ma czasu zjeść/spać/siku zrobić normalnie i w ogóle... Ech powiem wam całe życie słyszę komentarze na temat swojego wyglądu, ale dzisiaj jakoś mnie to wyjątkowo dotknęło. Grubym ludziom tak nie mówią, bo nie wypada, a do chudych nie mają oporów żeby wyzywać. Musiałam się wyżalić trochę :(

Mam tak samo, od urodzenia byłam szczypiorek, a teraz jeszcze ważę mniej niż przed ciążą, przez kp chyba. Byłam dziś w pracy w odwiedzinach i jedna babka mi powiedziała że nie da się na mnie patrzeć, tak źle wyglądam, jak śmierć. Jak tak można? Przecież wiadomo że młoda mama nie ma czasu zjeść/spać/siku zrobić normalnie i w ogóle... Ech powiem wam całe życie słyszę komentarze na temat swojego wyglądu, ale dzisiaj jakoś mnie to wyjątkowo dotknęło. Grubym ludziom tak nie mówią, bo nie wypada, a do chudych nie mają oporów żeby wyzywać. Musiałam się wyżalić trochę :(
Gruby - źle. Chudy też źle. Ludziom nie dogodzisz! Niech każdy patrzy na siebie. Mogłaś tej osobie powiedzieć że skoro jak śmierć, to mogę Cie odwiedzić 😃😈😈 .

yy mylisz się grubym ludziom cześciej się to mówi a już wśród dzieci i młodzieży jest to nagminne niestety :mad:
babsztyl jakiś sama z siebie średnio zadowolona więc pozazdrościła i tyle 👍 ja bym się zapytała czy była wczoraj na basenie🤣🤣🤣 zawsze tak mówię jak ktoś pierniczy od rzeczy i najcześciej po tym tekście nie pamięta o czym gadał bo zastanawia się dlaczego pytam o basen akurat😁

Rozumiem Cię doskonale😉

Juz widzę ciężką nockę przed nami, kolejny ząb widzę że się wyżyna.. już teraz są nerwy. Jeszcze martwię się ze gdy ją z mężem dotykamy w okolice lewego ucha, to tak pochyla głowę jakby coś tam ją ciagło. Ale nie krzyczy jak się tam ją dotyka. I chyba jutro pójdę do lekarza albo wydziwiam

Zęby daja czesto wrazenie infekcji uszu, wiec to moze byc od tego. Moja starsza gak miala, ze jak jej szly zęby to był wodnisty katar i tarcie uszek. Bylam naaet z tyn u pediatry, bo podejrzewalam zapalenie ucha 🙈

Jakbym czytala o sobie po pierwszej ciąży, tez kazdy roscil sobie prawo do komentowania mojego wyglądu ale nikt nie byk chetny, zeby zostac z corka chociaz przez godzine, zebym mogla w spokoju zjeść obiad. A ze mialam (mam nadal) ksiazkowego hajnida to nie bylo lekko. Rok po ciazy wazylam 53 kg przy 176 cm. Teraz przy dwójce nikt juz nie komentuje, bo babcie były i widzialy jak to wygląda. Teraz mi przywożą jedzenie 😁

Bartek dopiero w przyszłym tygodniu konczy 8 miesięcy ale juz wstaje trzymajac sie oczywiście wszystkiego co popadnie. Byly pierwsze próby raczkowania ale teraz wogole nie jest tym zainteresowany tylko cwiczy stanie. Jestem trochę zdezorientowana bo u corki było inaczej, ona najpierw raczkowała a potem wstawała. Chyba dla swietego spokoju umowie sie do fizjo z nim...

Kurcze, mnie chyba nigdy nie ciągnęło do dziwnych połączeń żywieniowych. Ja kiedyś miałam fazę na jajecznicę z serem pleśniowym ale to chyba nie jest jakieś szokujące 😆 W ciąży w ogóle zero zachcianek, w pierwszym trymestrze odpychało mnie tylko od słodyczy i szkoda, że tak nie zostało bo potem żarłam je podwójnie 🤣

reklama
yy mylisz się grubym ludziom cześciej się to mówi a już wśród dzieci i młodzieży jest to nagminne niestety :mad:
babsztyl jakiś sama z siebie średnio zadowolona więc pozazdrościła i tyle 👍 ja bym się zapytała czy była wczoraj na basenie🤣🤣🤣 zawsze tak mówię jak ktoś pierniczy od rzeczy i najcześciej po tym tekście nie pamięta o czym gadał bo zastanawia się dlaczego pytam o basen akurat😁
Hahahaha 😅😅😅, to pewnie do tej pory z główki by parowalo i dalej by się zastanawiała 😅, uśmiałam się 😁

Do góry