No u mnie Jasiek jak widzi już z daleka łyżeczkę to buzię otwiera a jego łakomstwo jest tak duże że odrazu połyka..nie zastanawia się co to i jak smakujeMoja tak jak Twoja Nela....nie lubi żadnych takich specyfików i wypluwa większość i nigdy nie wiem ile podałam....dlatego ja jak tylko mam okazję bo np nie śpi to wtedy daję czopka...i u nas zmiana na nurofen nie wiele pomogła...też wypluwa...Mam nadzieję, że u Ciebie będzie lepiej
A że ja nie wpadłam na to aby na łyżeczce podaćMoże by chętniej wypiła...w co wątpię ale następnym razem spróbujeChociaż mam nadzieję , że w najbliższym czasie nie będzie takiej potrzeby
reklama
Dziękujemy no u nas to na raz wszystko pupa, katar i żeby górne idą ehh zarwane nocki tylko w domu mamy. Oby szybko przeszło.Hehe powiem Ci , że ja też sobie myślałam co tam u Natuli, Monini92 i Fabrycznej...jak przekręciłam to przepraszam ale na pewno byłam blisko z "ksywką"a jak kogoś pominęłam to też przepraszam
O matulu współczuję...ale mam nadzieję, że rady dziewczyn przyniosą oczekiwany rezultat...
Ja zawsze używam bepanthenu i jestem zadowolona ale u mnie zawsze tylko coś delikatnie czerwonego się pojawia i nie często.....
Dziewczyny piszą , że sudocrem to chemia ale czasami w takich sytuacjach jeśli miałoby pomóc to chyba też bym użyła....a wiem , że on też czyni cuda...od matek z długim stażem
Zdrówka dla Ciebie i małej...oby szybko przeszło...
Niedługo mama
Fanka BB :)
To mój jak nieraz ma plamy na całym ciele to by musiał w samym pamperssie być cały dzień bo byśmy się ciągle ubierali i rozbierali z taką częstotliwościąMówiła że najlepiej co 4h na dobę
Dobrze, że nic się Wam nie stało bo aż strach pomyśleć co by mogło byćTak to wyglądało.. Nawet nie chce myśleć co by było gdybyśmy stali przodem.. Teraz wszędzie znajduje małe kawałeczki szkła.. Muszę kilka razy odkurzyć umyć podłogę zanim puszcze małego.. Zobacz załącznik 1340054
Zdrówka życzę mnie tylko niepokoi że taką delikatną skórę ma że popękało jej. Na szczęście nie widać żeby jej przeszkadzało. Krwi też nie było nie wiadomo ile. Takie malutkie kropeczki. Bepanthen zaaplikowanyFajnie ze piszesz a propo politycznych wpisów miałaś sporo racji jak każda z dziewczyn
Ja też chora razem z małym , u nas pomogło wożenie synusia w spacerówce po domu bo zwariować szło
U nas po lekach paskudna kupa i pupa czerwona jak nigdy pomaga bepanthen i czasem wietrzę.
Niedługo mama
Mój to też lekko i witamizożerca wszystko zje z łyżeczki ale później muszę mu oddać łyżeczkę do szukania zębów, chociaż z jedzeniem to różnie bywaNo u mnie Jasiek jak widzi już z daleka łyżeczkę to buzię otwiera a jego łakomstwo jest tak duże że odrazu połyka..nie zastanawia się co to i jak smakuje
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Tak, takie kropelki, i to się nie chciało goić za bardzo, ze dwa tygodnie jak nie lepiej było. Ale to noworodzio jeszcze był i skóra bardzo wrażliwa była. Teraz też bywa obszczypana ale nie aż tak.Też takie kropelki krwi mieliście? A ten nadmanganian potasu w aptece kupić? Jutro mam zamiar ją puścić w samych leginsach bez pieluchy
@Patii26 Rozpuszczasz łyżeczkę sody w pół szklanki przegotowanej letniej wody. Nasączasz mocno gazik, przykładasz na 10-15 minut i tak ze dwa razy dziennie.
E
ecza
Gość
Zazdroszczę...No u mnie Jasiek jak widzi już z daleka łyżeczkę to buzię otwiera a jego łakomstwo jest tak duże że odrazu połyka..nie zastanawia się co to i jak smakuje
O tym samym pomyślałam, że zanim bym ją ubrała to bym znowu musiała rozbierać...To mój jak nieraz ma plamy na całym ciele to by musiał w samym pamperssie być cały dzień bo byśmy się ciągle ubierali i rozbierali z taką częstotliwością
Moja do wit d3 i biogaia to chętnie otwiera dzioba....ale z wszystkimi innymi specyfikami aptecznymi trzeba się namęczyć niestety....ale już się przyzwyczaiłam , że z niej twarda sztukaMój to też lekko i witamizożerca wszystko zje z łyżeczki ale później muszę mu oddać łyżeczkę do szukania zębów, chociaż z jedzeniem to różnie bywa
Patii26
Ja ugotowałam 2 tyg temu małej kalafior i ziemniaka, rozgniotlam widelcem to jadła Aaaa, no i w niedzielę robiłam rosół i jej podawałam z mojego talerza makaron nitki na łyżeczce i taaak jej smakowało Byłam w szoku, bo myślałam, że będzie wypluwala ten makaron a jej mega smakowało, takie jeszcze z rosołkiemMoja też fan słoiczków, choć ostatnio brokuł i kalafior na parze lekko podlane rosolkiem, bardzo smakowały . Zrobiłam tak troszkę na próbę , danie się skończyło a ta jeszcze buzie otwierala .
Nam też dermatolog mówiła, że jak są suche zmiany to nawilżać / przenawilzac ciało i smarować codziennie 3 razy minimum. Ja jak nie ma zmian to smaruje raz, czasem dwa dziennie, jak są zmiany to smaruje zawsze rano i wieczorem, w ciągu dnia nie mam na to za bardzo czasu. Ale my mamy AZS i u nas raz pojawiają się suche placki i Wysypka i potem jest okres remisji i schodzi. I tak w kółko niestety.Ostatnio też zauważyłam, że na słoiki Lila reaguje bardzo dobrze zero wysypki itd.. z kolei jak podaje np jabłko ze sklepu, marchewkę to od razu plamy.. znikają one po intensywnym nawilżaniu ciala czyt. 6x na dobę jak zalecila dermatolog w takich przypadkach. Twierdzi, że jeżeli właśnie pojawiają się jakieś zmiany to skórę należy jeszcze więcej razy nawilżac.
Super, ślicznie dziękujęTak, takie kropelki, i to się nie chciało goić za bardzo, ze dwa tygodnie jak nie lepiej było. Ale to noworodzio jeszcze był i skóra bardzo wrażliwa była. Teraz też bywa obszczypana ale nie aż tak.
@Patii26 Rozpuszczasz łyżeczkę sody w pół szklanki przegotowanej letniej wody. Nasączasz mocno gazik, przykładasz na 10-15 minut i tak ze dwa razy dziennie.
reklama
Niedługo mama
A jeszcze w międzyczasie awantura bo ile można się ubieraćZazdroszczę...
O tym samym pomyślałam, że zanim bym ją ubrała to bym znowu musiała rozbierać...
poprostu Iga nie da sobie byle czego wcisnąć