reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też miały taki duży obrzęk po szczepieniu na meningokoki? Nelke to bardzo boli, ma to mocno twarde i obrzęknięte. Od razu po szczepieniu smaruje co kilka h altacetem, ale po innych szczepieniach nie miała prawie wgl czerwonego a to ma wielkie...
IMG_20211124_184407.jpg

reklama
Zęby swoją drogą, tak samo jej doskwierają, swędzą, ciągle pcha tece i przedmioty do buzi. Dzisiaj w ciągu dnia też była marudna i płaczliwa więc o 11 dałam jej trochę pedicetamolu i dzień był spoko, teraz wieczorem temp widzę, że jej wzrastala, miała 37,5 więc przed spaniem podałam jej pedicetamol, żeby w nocy gorączki nie miała i spokojnie przespała nockę.

Jak Wasze dzieci radzą sobie z połknięciem leki, szczególnie pedicetamolu? W sensie połykają bez problemu czy wypluwają?
Z Nelą jest ciężko... Ja pobieram strzykawka lek i jej wstrzykuje po trochę do buzi a ona trzyma otwartą buzie i ma odruch wymiotny i jej to spływa z buzi i płaczę mi przy tym... Ehh..

To witamy w klubie gorączkowców 🙄 U nas na szczęście to tylko po szczepieniu, ale już drugi dzień się utrzymuje. Mam nadzieję, że jutro już będzie się dobrze czuła.

O kuźwa, szok 😱 Nie chce myśleć co by się stało gdyby wybuch był kilka sekund wcześniej... Ja tak samo bym już z Nelką nie podeszła do kuchni wiedząc, że coś się takiego może stać... Dobrze, że niż Wam nie ma!

Oooo, dużo zdrówka dla Jaśka 🥰
Nelcia jutro kończy 8 Msc i 35 tydzień ❤️
Moja się pedicetamolem wręcz delektuje 🤦‍♀️😁, ale przez te zęby apetyt ostatnio nam się pogorszył. 😦

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też miały taki duży obrzęk po szczepieniu na meningokoki? Nelke to bardzo boli, ma to mocno twarde i obrzęknięte. Od razu po szczepieniu smaruje co kilka h altacetem, ale po innych szczepieniach nie miała prawie wgl czerwonego a to ma wielkie...
Zobacz załącznik 1340157
Moja nie miała takiego, ale z tego co widzę to jest w normie. W sensie wiem, że spory, ale w normie. Jeśli altacet nie działa, to spróbuj okłady z sody oczyszczonej, podobno lepiej działają niż altacet.

Jak Wasze dzieci radzą sobie z połknięciem leki, szczególnie pedicetamolu? W sensie połykają bez problemu czy wypluwają?
Z Nelą jest ciężko... Ja pobieram strzykawka lek i jej wstrzykuje po trochę do buzi a ona trzyma otwartą buzie i ma odruch wymiotny i jej to spływa z buzi i płaczę mi przy tym... Ehh..
kurde u mnie ładnie łyka ten pedicetamol ale jest mm więc mi łatwiej chyba 🤔
a próbowałaś paracetamol Hasco malinowy lub truskawkowy?

Zobacz załącznik 1340157
U nas pedicetamol wchodzi beż problemu, w takim przypadku może powinnas pomyśleć o czopkach wielu pediatrów je zaleca.
U nas wogole nie było gorączki a już wogole takiego obrzęku 😰 biedna malutka.
A okład z.sody próbowałaś podobno skuteczny ale nie stosowałam.

Zobacz załącznik 1340157
😱 nie mój prawie nic nie widać było lekkie zgrubienie więc robiłam okład z soli podobno to najlepsze jest nawet na covid jak byliśmy to nam radzili 🙃

Zobacz załącznik 1340157
Lekarz po szczepieniu na covid polecil mi gaze lub wacik z sodą
Moja nie miała takiego, ale z tego co widzę to jest w normie. W sensie wiem, że spory, ale w normie. Jeśli altacet nie działa, to spróbuj okłady z sody oczyszczonej, podobno lepiej działają niż altacet.
Właśnie zaczęłam o sodzie pisać. I lekarz mówił właśnie ze super pomaga dzieciom po szczepieniu jak i dorosłym.

Zęby swoją drogą, tak samo jej doskwierają, swędzą, ciągle pcha tece i przedmioty do buzi. Dzisiaj w ciągu dnia też była marudna i płaczliwa więc o 11 dałam jej trochę pedicetamolu i dzień był spoko, teraz wieczorem temp widzę, że jej wzrastala, miała 37,5 więc przed spaniem podałam jej pedicetamol, żeby w nocy gorączki nie miała i spokojnie przespała nockę.

To witamy w klubie gorączkowców 🙄 U nas na szczęście to tylko po szczepieniu, ale już drugi dzień się utrzymuje. Mam nadzieję, że jutro już będzie się dobrze czuła.

O kuźwa, szok 😱 Nie chce myśleć co by się stało gdyby wybuch był kilka sekund wcześniej... Ja tak samo bym już z Nelką nie podeszła do kuchni wiedząc, że coś się takiego może stać... Dobrze, że niż Wam nie ma!

Oooo, dużo zdrówka dla Jaśka 🥰
Nelcia jutro kończy 8 Msc i 35 tydzień ❤️
Spróbuj może ibuprom lub nurofen, ibuprom ma smak truskawkowy. Nastce wszystko wchodzi. Jak była mniejsza to wypluwała wszystko że żaden lek nie wchodził, teraz nie ma problemów, a codziennie dostaje stały lek.

Super, dzięki za odpowiedź. Jutro spróbuję z sodą jak rano będzie wyglądało tak samo albo gorzej. A to wtedy wodę mieszasz z sodą tak? Nigdy nie robiłam więc nie wiem.

reklama
kurde u mnie ładnie łyka ten pedicetamol ale jest mm więc mi łatwiej chyba 🤔
a próbowałaś paracetamol Hasco malinowy lub truskawkowy?
Nie próbowałam. Ale następnym razem spróbuję. Jak byłyśmy na szczepieniu w sierpniu to jej to smakowało, ale wtedy jeszcze nie rozszerzalysmy diety, więc nie wybrzydzała 😅 no w sumie to były początki rozszerzania.

Do góry