reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też miały taki duży obrzęk po szczepieniu na meningokoki? Nelke to bardzo boli, ma to mocno twarde i obrzęknięte. Od razu po szczepieniu smaruje co kilka h altacetem, ale po innych szczepieniach nie miała prawie wgl czerwonego a to ma wielkie...
IMG_20211124_184407.jpg

reklama
Zęby swoją drogą, tak samo jej doskwierają, swędzą, ciągle pcha tece i przedmioty do buzi. Dzisiaj w ciągu dnia też była marudna i płaczliwa więc o 11 dałam jej trochę pedicetamolu i dzień był spoko, teraz wieczorem temp widzę, że jej wzrastala, miała 37,5 więc przed spaniem podałam jej pedicetamol, żeby w nocy gorączki nie miała i spokojnie przespała nockę.

Jak Wasze dzieci radzą sobie z połknięciem leki, szczególnie pedicetamolu? W sensie połykają bez problemu czy wypluwają?
Z Nelą jest ciężko... Ja pobieram strzykawka lek i jej wstrzykuje po trochę do buzi a ona trzyma otwartą buzie i ma odruch wymiotny i jej to spływa z buzi i płaczę mi przy tym... Ehh..

To witamy w klubie gorączkowców 🙄 U nas na szczęście to tylko po szczepieniu, ale już drugi dzień się utrzymuje. Mam nadzieję, że jutro już będzie się dobrze czuła.

O kuźwa, szok 😱 Nie chce myśleć co by się stało gdyby wybuch był kilka sekund wcześniej... Ja tak samo bym już z Nelką nie podeszła do kuchni wiedząc, że coś się takiego może stać... Dobrze, że niż Wam nie ma!

Oooo, dużo zdrówka dla Jaśka 🥰
Nelcia jutro kończy 8 Msc i 35 tydzień ❤️
Moja się pedicetamolem wręcz delektuje 🤦‍♀️😁, ale przez te zęby apetyt ostatnio nam się pogorszył. 😦

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też miały taki duży obrzęk po szczepieniu na meningokoki? Nelke to bardzo boli, ma to mocno twarde i obrzęknięte. Od razu po szczepieniu smaruje co kilka h altacetem, ale po innych szczepieniach nie miała prawie wgl czerwonego a to ma wielkie...
Zobacz załącznik 1340157
Moja nie miała takiego, ale z tego co widzę to jest w normie. W sensie wiem, że spory, ale w normie. Jeśli altacet nie działa, to spróbuj okłady z sody oczyszczonej, podobno lepiej działają niż altacet.

Jak Wasze dzieci radzą sobie z połknięciem leki, szczególnie pedicetamolu? W sensie połykają bez problemu czy wypluwają?
Z Nelą jest ciężko... Ja pobieram strzykawka lek i jej wstrzykuje po trochę do buzi a ona trzyma otwartą buzie i ma odruch wymiotny i jej to spływa z buzi i płaczę mi przy tym... Ehh..
kurde u mnie ładnie łyka ten pedicetamol ale jest mm więc mi łatwiej chyba 🤔
a próbowałaś paracetamol Hasco malinowy lub truskawkowy?

Zobacz załącznik 1340157
U nas pedicetamol wchodzi beż problemu, w takim przypadku może powinnas pomyśleć o czopkach wielu pediatrów je zaleca.
U nas wogole nie było gorączki a już wogole takiego obrzęku 😰 biedna malutka.
A okład z.sody próbowałaś podobno skuteczny ale nie stosowałam.

Zobacz załącznik 1340157
😱 nie mój prawie nic nie widać było lekkie zgrubienie więc robiłam okład z soli podobno to najlepsze jest nawet na covid jak byliśmy to nam radzili 🙃

Zobacz załącznik 1340157
Lekarz po szczepieniu na covid polecil mi gaze lub wacik z sodą
Moja nie miała takiego, ale z tego co widzę to jest w normie. W sensie wiem, że spory, ale w normie. Jeśli altacet nie działa, to spróbuj okłady z sody oczyszczonej, podobno lepiej działają niż altacet.
Właśnie zaczęłam o sodzie pisać. I lekarz mówił właśnie ze super pomaga dzieciom po szczepieniu jak i dorosłym.

Zęby swoją drogą, tak samo jej doskwierają, swędzą, ciągle pcha tece i przedmioty do buzi. Dzisiaj w ciągu dnia też była marudna i płaczliwa więc o 11 dałam jej trochę pedicetamolu i dzień był spoko, teraz wieczorem temp widzę, że jej wzrastala, miała 37,5 więc przed spaniem podałam jej pedicetamol, żeby w nocy gorączki nie miała i spokojnie przespała nockę.

To witamy w klubie gorączkowców 🙄 U nas na szczęście to tylko po szczepieniu, ale już drugi dzień się utrzymuje. Mam nadzieję, że jutro już będzie się dobrze czuła.

O kuźwa, szok 😱 Nie chce myśleć co by się stało gdyby wybuch był kilka sekund wcześniej... Ja tak samo bym już z Nelką nie podeszła do kuchni wiedząc, że coś się takiego może stać... Dobrze, że niż Wam nie ma!

Oooo, dużo zdrówka dla Jaśka 🥰
Nelcia jutro kończy 8 Msc i 35 tydzień ❤️
Spróbuj może ibuprom lub nurofen, ibuprom ma smak truskawkowy. Nastce wszystko wchodzi. Jak była mniejsza to wypluwała wszystko że żaden lek nie wchodził, teraz nie ma problemów, a codziennie dostaje stały lek.

Super, dzięki za odpowiedź. Jutro spróbuję z sodą jak rano będzie wyglądało tak samo albo gorzej. A to wtedy wodę mieszasz z sodą tak? Nigdy nie robiłam więc nie wiem.

reklama
kurde u mnie ładnie łyka ten pedicetamol ale jest mm więc mi łatwiej chyba 🤔
a próbowałaś paracetamol Hasco malinowy lub truskawkowy?
Nie próbowałam. Ale następnym razem spróbuję. Jak byłyśmy na szczepieniu w sierpniu to jej to smakowało, ale wtedy jeszcze nie rozszerzalysmy diety, więc nie wybrzydzała 😅 no w sumie to były początki rozszerzania.

Do góry