reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja juz czekam aż się przebiją te zęby, bo do piątku będę podawać jej ten ibuprofen jak zalecił lekarz, ale nie będę przecież non stop jej faszerować tym bo to nie jest obojętne dla niej. Bo jednak przeciwbólowe dają jej ulgę i inaczej śpi. Tak też wtedy pobudki, bujanie, tulenie.
kurde dziwne że zalecił wam przeciwbólowe cały tydzień 😱 nasza to powiedziała jak już naprawdę będzie źle tj ja czytaj nigdy cyt to nie cukiereczki moja droga 😂😂😂
no jakoś przetrwaliśmy ale zdania jestem że jak się dziecko męczy to można podać raz dałam jak już podskoczyła temp zobaczymy przy kolejnych 🤪

reklama
oj to słabo pewnie obie niewyspane😬 Ja Camille nigdy nie używałam mały uwielbiał pieluchę w buzi więc maczam w rumianku i to mu pomagało 🤪
no i zimne gryzaki robiły robotę teraz narazie spokój z zębami 🙃
Właśnie to jest najgorsze, że ona wygląda całkiem nieźle i humor dopisuje...gorzej ze mną🤣
Podałam jej w nocy nurofen bo wydawało mi się że to wtedy kiedy obraca się na lewy bok i myślałam ,że może dziąsła ją bolą...ale żadnej zmiany nie zauważyłam...dalej się kręciła i popłakiwała więc nie wiem od czego to....za dużo wrażeń...zęby....czy może jednak łóżeczko w którym nie może kręcić się do woli🤔
To rób mniej po prostu, ja robiłam około 1kg, ale można przecież jeszcze mniej 😁
Nawet na bieżąco można z kilku pojemników po łyżce wymieszać i tyle 😁

Zdecydowanie zostawiamy tradycję, ale bez ciasteczek, mleczka i przebierania, przynajmniej na razie, ja mam traumę jako dziecko 🤣🤣
Tak wyglądałam w przedszkolu u mojej cioci jak miałam 4 lata (ciocia-babcia była przedszkolanką, często do niej jeździłam, wtedy zabierała mnie ze sobą).
Zdjęcie z Mikołajem mam tylko dlatego, że miałam mieć zdjęcie z ciocią a gość wszedł z tyłu po cichu 🤣🤣
Co do wyglądu Mikołaja to wiem, nietypowy, ale pamiętajcie, że to był 1984 rok, prehistoria 🤣🤣
Zobacz załącznik 1339926

U nas też nocka do chrzanu, mała ma katar i się budziła co chwila. To druga taka noc z rzędu, jestem mega zmęczona. W domu syf, poza mną nikt nie sprząta, więc jak nie ruszę, to będzie bagno...
A co to ta Camilia?
Piękne zdjęcie...ach te czasy:)
Hehe takiego mikołaja to ja bym się chyba bała:)
A camillia to na ząbkowanie taki roztwór do wypicia...

kurde dziwne że zalecił wam przeciwbólowe cały tydzień 😱 nasza to powiedziała jak już naprawdę będzie źle tj ja czytaj nigdy cyt to nie cukiereczki moja droga 😂😂😂
no jakoś przetrwaliśmy ale zdania jestem że jak się dziecko męczy to można podać raz dałam jak już podskoczyła temp zobaczymy przy kolejnych 🤪
No u nas też mówili , że przeciwbólowe to tak naprawdę w wyjątkowych sytuacjach...przy temp powyżej dopiero 38 stopni...
A ostatnio mi pediatra powiedziała,jak Iga była chora i miała tą biegunkę to tylko paracetamol....absolutnie nie ibuprofen przy biegunce....tak do wiadomości:)

No właśnie ze niby z racji ze idzie kilka zębów na raz. Dla mnie też przegięcie i za długo przecież te przeciwbólowe . Chyba dziś odpuszczę i sprawdzę jak będzie bez.

Właśnie to jest najgorsze, że ona wygląda całkiem nieźle i humor dopisuje...gorzej ze mną🤣
Podałam jej w nocy nurofen bo wydawało mi się że to wtedy kiedy obraca się na lewy bok i myślałam ,że może dziąsła ją bolą...ale żadnej zmiany nie zauważyłam...dalej się kręciła i popłakiwała więc nie wiem od czego to....za dużo wrażeń...zęby....czy może jednak łóżeczko w którym nie może kręcić się do woli🤔

No u nas też mówili , że przeciwbólowe to tak naprawdę w wyjątkowych sytuacjach...przy temp powyżej dopiero 38 stopni...
A ostatnio mi pediatra powiedziała,jak Iga była chora i miała tą biegunkę to tylko paracetamol....absolutnie nie ibuprofen przy biegunce....tak do wiadomości:)
Ja nawet bym nie pomyślała żeby przy biegunce dać przeciwbólowe. Nie wiedziałam nawet.

Ale to nie chodzi o samą biegunkę tylko tak jak Iga miała ostatnio...że temp , kaszel,katar i biegunka....w przypadku jak trzeba podać przeciwbólowe a występuje też biegunka to nie wolno ibuprofenu tylko paracetamol:)
moja to wgl mówiła że lepszy pedicetamol a stomatolog zalecił mi kiedyś po leczeniu kanałowym Panadol extra albo apap extra jest z dodatkiem kofeiny która działa z przeciwbólowym bardziej uśkierzająco (taka ciekawostka😜)
zresztą mi jako sercowcowi nie wolno ibuprofenu dodam że zatrzymuje sól i wodę w organizmie i jest to wpędza ogólnie dostępna 😬

Iga to niezle wystawia na próbę Twoją cierpliwość, szkoda że nie wiadomo jak pomoc takiemu maluszkowi to w tym wszystkim najgorsze. U nas dzisiaj standardowa pobudka w nocy ok 1 mleko i już układał się do snu ale jeszcze wstawanie postanowił potrenować no i się zaczął kaszel, zrobiłam inhalacje I wożenie w wózku bo nie miał zamiaru spać ok 3 chyba usnął I pospalismy do 8😅

reklama
Do góry