reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Pediatra mówił jeszcze, że dziąsła górne ma rozpulchnione, że idą górne zęby. No i w sumie podejrzewałam, bo tak pcha wszystko do buzi, nawet przy jedzeniu pcha palce do buzi.
Łączymy się w bólu, u nas właśnie przebija się ząb , przy czyszczeniu nosa zauważyłam.
No to ja dzisiaj niespodziewanie odkryłam zęba nr 6 i to na dole...a patrzyłam tylko na górne bo były rozpulchnione dziąsła...więc 7 ząb górna dwójka dalej w natarciu....:o
A dziwiłam się co moje dziecko takie nieznośne...4 zęby w 1,5 tyg a 5 też będzie na dniach!!
Wszystkie wasze maluchy chyba ważą więcej niż mój dzieć. Słabo jej idzie przybieranie. Nie wiem jak teraz ale 1,5tyg temu na wadze miała 8,5kg
Jasiek miesiąc temu ważył 8115 więc przypuszczam że nie waży dużo więcej niż twoja córeczka ☺️
Oj nie wszystkie nie wszystkie...dolną stawkę wagową zamyka moja Iga....7700 g wg mojej wagi bo wg przychodni 7400 g:)

reklama
No to ja dzisiaj niespodziewanie odkryłam zęba nr 6 i to na dole...a patrzyłam tylko na górne bo były rozpulchnione dziąsła...więc 7 ząb górna dwójka dalej w natarciu....:o
A dziwiłam się co moje dziecko takie nieznośne...4 zęby w 1,5 tyg a 5 też będzie na dniach!!

Oj nie wszystkie nie wszystkie...dolną stawkę wagową zamyka moja Iga....7700 g wg mojej wagi bo wg przychodni 7400 g:)
Myślę że waga to jest indywidualna sprawa.. Jeśli dziecko dobrze się rozwija i jest zdrowe to nie ma co się czepiać ☺️mój siostrzeniec jest 7 miesiecy starszy od Jaśka a waży tylko niecałe pół kilo więcej..Na każdej wizycie pediatra zwraca na to uwagę, dzieciak już jest przebadany wzdłuż i wszerz.. 😀Jest zdrowy tylko po prostu drobniutki.. A moja siostra dostaje kur**cy na każdej wizycie bo pediatrzy się czepiają 😂Jego starsza siostra też zawsze miała niedowagę.. Po prostu tak już mają 😃

Myślę że waga to jest indywidualna sprawa.. Jeśli dziecko dobrze się rozwija i jest zdrowe to nie ma co się czepiać ☺️mój siostrzeniec jest 7 miesiecy starszy od Jaśka a waży tylko niecałe pół kilo więcej..Na każdej wizycie pediatra zwraca na to uwagę, dzieciak już jest przebadany wzdłuż i wszerz.. 😀Jest zdrowy tylko po prostu drobniutki.. A moja siostra dostaje kur**cy na każdej wizycie bo pediatrzy się czepiają 😂Jego starsza siostra też zawsze miała niedowagę.. Po prostu tak już mają 😃
Na początku też się przejmowałam...ale gdzieś tak od wakacji wyluzowałam...najwidoczniej taka jest i przybiera w swoim tempie...wolno bo wolno ale przybiera:)
U mnie też się czepiają że słaby przyrost od urodzenia....ale cały czas jest w podobnym centylu więc nie jest źle:)

Wszystkie wasze maluchy chyba ważą więcej niż mój dzieć. Słabo jej idzie przybieranie. Nie wiem jak teraz ale 1,5tyg temu na wadze miała 8,5kg
zależy ile ma wzrostu i jak wygląda na siatce pewnie w normie 😜👍
mój to się okaże w piątek bo ja go teraz ważę po swojemu stajemy razem na wadze i odejmuje 🤪 chyba nie da się inaczej!

edit ale po zdjęciach widzę że wygląda normalnie (w sensie słodko 🥰) więc chyba ok jest!

będzie miała z głowy pełne uzębienie przed skończeniem roku😍👍💪
a ja się dziwiłam że mojemu 4 wyszly 🙄

mój to się okaże w piątek bo ja go teraz ważę po swojemu stajemy razem na wadze i odejmuje 🤪 chyba nie da się inaczej!

edit ale po zdjęciach widzę że wygląda normalnie (w sensie słodko 🥰) więc chyba ok jest!
U nas jest - raz na siatce, raz pod siatką, i tak skaczemy sobie, ale na jednym kanale. No próbowałam ja zważyć na wadze pediatrycznej - to chyba stwierdziła że nie będzie leżeć i skwitowała sikiem że trzeba było ją całą kąpać. 😂
Z jednej strony wrzucam na luz ale z drugiej strony mam ciągle w głowie słowa gastrologa że w jej przypadku jak przestanie przybierać to mamy problem.
Tylko z drugiej strony zamiast iść w masę to wiecznie idzie na długość bo już 80cm z pewnością przekroczyła (spodnie już nosi na 86cm).

No my w domu identycznie ważymy Igę :)Ale babcia staję z nią na wadze🤣
No moja zawsze wygląda na cięższą..nikt mi nie wierzy na słowo że waży tylko tyle...wygląda zdrowo:)
U nas jest - raz na siatce, raz pod siatką, i tak skaczemy sobie, ale na jednym kanale. No próbowałam ja zważyć na wadze pediatrycznej - to chyba stwierdziła że nie będzie leżeć i skwitowała sikiem że trzeba było ją całą kąpać. 😂
Z jednej strony wrzucam na luz ale z drugiej strony mam ciągle w głowie słowa gastrologa że w jej przypadku jak przestanie przybierać to mamy problem.
Tylko z drugiej strony zamiast iść w masę to wiecznie idzie na długość bo już 80cm z pewnością przekroczyła (spodnie już nosi na 86cm).
No to Nastka rzeczywiście długa jest:)
Moja wg pomiarów w przychodni 73 cm ale wiadomo jak oni tam mierzą:oops:

mój też nosi 86 wydaje mi się że ta rozmiarówka to jest do bani chyba że te wałeczki się upychają 😜 mój ostatnio jak go mierzyliśmy 75 cm więc to chyba nie miarodajne 🤷🏻‍♀️
ale dobrze Anastazja będzie wysoką piękną kobietą 😍

Ja to muszę o wszystko zapytać wiecie pierwsze dziecko 😂 jak robicie z Mikołajem
M chce się przebrać i wgl ciasteczka, mleko i cała ta otoczka a ja am dylemat bo z jednej strony jestem za tym żeby prawdę znał bo boję się że potem będzie awantura że mikołaj nie istnieje ale z drugiej strony sama kocham tą otoczkę i to takie rozczulające jest 🤗😍
jak to u Was będzie?

reklama
Ja to muszę o wszystko zapytać wiecie pierwsze dziecko 😂 jak robicie z Mikołajem
M chce się przebrać i wgl ciasteczka, mleko i cała ta otoczka a ja am dylemat bo z jednej strony jestem za tym żeby prawdę znał bo boję się że potem będzie awantura że mikołaj nie istnieje ale z drugiej strony sama kocham tą otoczkę i to takie rozczulające jest 🤗😍
jak to u Was będzie?
U mnie też jest konflikt 😂 M chce żeby Jasiek wierzył w Mikołaja, przebieranie się, listy do św. Mikołaja itp. A ja jakoś nie przywiązuje do tego większej wagi.. Ja nigdy nie wierzyłam w św. Mikołaja i nie czuje się jakoś pokrzywdzona ale to chyba dlatego że mam starsze rodzeństwo i pewnie oni mnie sprowadzili na ziemię 😆

Do góry