reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ruszą w najmniej oczekiwanym momencie ☺️ Jasiek na początku listopada jeszcze nie raczkował a 5 listopada zaczął raczkować i odrazu wstawac..tak samo było z siedzieniem. Parę dni temu nie potrafił siedzieć, tylko się gibał na boki jak galareta.. A od wczoraj już pewnie siedzi i siada sam z różnych pozycji. Także myślę że jak wasze maluchy ruszą to nie nadążycie za nimi 😂 Ja czekam teraz aż Jasiek poczyni jakieś postępy w jedzeniu tzn.nie w ilości..tylko konsystencji 😃 bo na postępy w spaniu i zasypianiu nie liczę 😆
No dzieci potrafią zaskakiwać z umiejętnościami, z dnia na dzień nowe umiejętności idą im coraz lepiej 😀 Nela jak zakumala pełzania tak teraz mata jest bee i pełza po całym mieszkaniu 😅 Spokojnie obiadu nie mogę zjeść bo od razu z maty przypełza pod stolik do moich laci albo wyciąga rzeczy spod stołu 😅 kontakty już musieliśmy zabezpieczyć, bo zaczęła w nich grzebać. Na czworaki co chwilę wstaje i tak mocno się buja, prawie już siada na tych nogach i już coraz częście próbuję robić kroczki nóżkami do przodu na czworakach, więc lada dzien skoordynuje ręce z nogami i będzie raczkować 😍
U nas było podobnie , w piątek parę razy kaszlnął i też trochę było słychać katar ze względu na to ,że zbliżał się weekend pojechałam go osłuchać było ok dostaliśmy witaminę jakis syropek coś na katar na wszelki wypadek robiłam inhalacje i d..... od wczoraj jesteśmy na antybiotyku bo już coś zeszło na oskrzela. Doktor powiedział w 40 % to zasługa idących zębów a i jeszcze mnie pocieszył że alergicy chorują dlużej🤷🤯
O kurde, zdrówka dla małego 😘
Jak zamierzacie spędzić Sylwestra?
Ja kupiłam małemu słuchawki wygluszajace bo u nas dużo fajerwerków zawsze i wszędzie głośna muzyka 😒 taki czas zastanawiam się jak to będzie?
My jeszcze nie wiemy, ale raczej mija przyjaciółka z chłopakiem i córeczką pół roku starszą od Nelki przyjdą do nas, posiedzimy, pogadamy, pogramy w coś 😀
Już 9,3 kg ale odkąd zaczął chyba wstawać to mu spadło 🙄 wiesz mój też czasem 2-3 jednego dnia ale w 3 różnych pieluchach a nie jednej 😜
wiem też że po stałych śmierdzi ale to wybitnie nie wiem może coś takiego zjadł ale jadł fasolkę szparagowa a na podwieczorek puree z kalarepy 🤔
Na bank po kalarepie kupa tak śmierdziała
U nas dzisiaj pierwszy śnieg zaliczony, wyszłam z małym na balkon żeby dotknął😂 Śmieszne te dzieci są chichrał się. teraz niestety deszcz pada i tak jesteśmy na spacerze😜 oczywiście śpi zimno jest jak na Sybirze😂😂😂
Wow, już śnieg u Was? U nas dzis słonecznie bardzo, ale okropnie mroźnie 🥶

My dzisiaj miałyśmy szczepienie I dawka Bexero na meningokoki. Mała waży 9300 g, czyli w ciągu 2 miesięcy przybrała tylko 660 g, ale jest teraz ruchliwa więc dlatego 🙂 Po szczepieniu spała półtorej h, przed spaniem podałam jej pedicetamol. Teraz na razie czuje się dobrze.

Pediatra mówił jeszcze, że dziąsła górne ma rozpulchnione, że idą górne zęby. No i w sumie podejrzewałam, bo tak pcha wszystko do buzi, nawet przy jedzeniu pcha palce do buzi.

Już 9,3 kg ale odkąd zaczął chyba wstawać to mu spadło 🙄 wiesz mój też czasem 2-3 jednego dnia ale w 3 różnych pieluchach a nie jednej 😜
wiem też że po stałych śmierdzi ale to wybitnie nie wiem może coś takiego zjadł ale jadł fasolkę szparagowa a na podwieczorek puree z kalarepy 🤔
Wszystkie wasze maluchy chyba ważą więcej niż mój dzieć. Słabo jej idzie przybieranie. Nie wiem jak teraz ale 1,5tyg temu na wadze miała 8,5kg

reklama
Do góry