reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, macie jakiś dobry przepis na muffinki dla takich maluchów? Mam Borówki i nie moge znaleźć w necie jakiegos sensownego przepisu.
Tutaj masz składniki które właściwie już bym podała 😉
ja ostatnio robiłam ze szpinakiem ale może się też skuszę:D

Ja z borówkami robilam placuszki, ale wszyscy żarli... Ciasto z mleka, maślanki, wody gazowanej, jajka, mąki orkiszowej 1850 i trochę pszennej jasnej i odrobina sody, a na koniec wlałam spory chlust oleju, wsypałam borówki, wymieszałam i (poza pierwszą partią) smażyłam na suchej patelni. Myślę, że podobna baza byłaby ok i do mufinek.

Byłam dzisiaj u dentysty, bo mam sporo ubytków po ciąży, babka się załamała jak zobaczyła, jak mam zrobione, kanały niedoleczone, tylko jedną kanałówkę mam zrobioną dobrze 🤦🤦 pierwszy raz trafiłam na tak dobrego stomatologa, to babka właśnie idzie na operację cieśni 🤬🤬 (zrobiłam sobie pantomogram żeby pójść z bieżącym widokiem uzębienia)
No i znieczulona jestem tak, że nie mam możliwości ruszania ustami normalnie, a zęba czułam.
to ja dzisiaj robiłam drożdżowe racuchy wszamił całego a my no cóż resztę😎
o rany współczuje ja to mam fioła na punkcie zębów kiedyś tak miałam leczone a potem wszystko do rewizji i oczywiście priv chyba z 10 tyś wydałam z 6 lat temu i nadal regularnie chodzę co pół roku/kamień co roku ściągam nie ma przebacz😕
Powodzenia oby tym razem Ci dobrze zrobili🤪

Jak moi cudowni bracia, zostawili mnie nad jeziorem w wózku jak miałam ok rok i szukali pół dnia, albo puszczali z górki aż wózek się raz złożył w pół ❤❤ zawsze mieli cudowne pomysły.
no się uśmiałam przypomniało mi się jak miałam 5lat (oczywiście mam opowiada ja nie pamiętam) to najadłam się na polu przed domem brudnych truskawek i usnęłam w krzakach cała wiochą podobno mnie szukała🤣🤣🤣
dobrze, że moje dziecko takiego wykrętu mi nie zrobi😁

czytacie coś swoim dzieciom? ja mam serie książeczek Jana Brzechwy i zaczęłam od Na straganie w dzień targowy (takie o warzywach) i nie mogę do żadnej innej przejść bo mały aż się trzęsie tą chce bierze i mi kładzie i tylko tą - chyba przegięłam bo opowiadałam mu nawet na spacerze😦

Tutaj masz składniki które właściwie już bym podała 😉
ja ostatnio robiłam ze szpinakiem ale może się też skuszę:D
Jutro z pewnością zrobię ten przepis, bo zostały mi borówki. 😀😀

no się uśmiałam przypomniało mi się jak miałam 5lat (oczywiście mam opowiada ja nie pamiętam) to najadłam się na polu przed domem brudnych truskawek i usnęłam w krzakach cała wiochą podobno mnie szukała🤣🤣🤣
dobrze, że moje dziecko takiego wykrętu mi nie zrobi😁
Między mną a mymi braćmi jest 12 i 10 lat różnicy. Tak więc jak oni dorastali i przyprowadzali sobie panienki, i żebym nie podglądała to włączali mi tv i do fotela skakanką przywiązywali żebym aby na bank nie uciekła 😂😂 tak więc miałam z nimi zawsze bardzo sympatycznie

ja już ryczę 😭 bo zaraz do żłobka będę musiała go oddać
oczywiście do państwowego się nie dostał a priv już dzisiaj dostałam z 5 same negaty nie mają miejsc☹️
Ja pierdziele.. jedziemy w poniedziałek młodą zapisać do żłobka, wiem że pewnie nic z tego ale spróbujemy. Ile obecnie koszt prywatnego żłobka?

reklama
czytacie coś swoim dzieciom? ja mam serie książeczek Jana Brzechwy i zaczęłam od Na straganie w dzień targowy (takie o warzywach) i nie mogę do żadnej innej przejść bo mały aż się trzęsie tą chce bierze i mi kładzie i tylko tą - chyba przegięłam bo opowiadałam mu nawet na spacerze😦

Znam na pamięć ! Moja ukochana książeczka z dzieciństwa. I sobie wyobraź że z pamięci tak Anastazji opowiadam.

Do góry