reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja przy pierwszym miałam nianie ale z polecenia i było super. Mały zadbany, zadowolony, wiele rzeczy go nauczyła. No i ogromny plus bo mały w ogóle nie chorowal. Teraz chyba oddam od września do żłobka a od kwietnia też muszę nianię znaleźć. Też będę szukać z polecenia kogoś. Jeżeli mi się nie uda to do żłobka prywatnego ale tych chorób się boję bo większość dzieci znajomych, którzy mają dzieci w żłobku, choruje niestety ..... Znam tylko jedną dziewczynę, której syn nigdy nie chorował w żłobku. Tutaj przewagę ma dla mnie niania ale dobra niania, najlepiej sprawdzona osoba.
ale Ci się super trafiło 🤗
ostatnio oglądałam niania pastwiła się nad dzieckiem przy jedzeniu i wpychała mu wręcz do buzi łapskami a dziecko płakało masakrycznie w tym krzesełku i gdyby nie kamery nic rodzice by nie wiedzieli....
no te żłobki które znalazłam miały super opinie ale miejsc brak a nie wyślę do pierwszego lepszego 🙄
do jednego pisałam super opinie ale rodzice zażyczyli sobie mieć religie połączone z przedszkolem no to u nas odpada indoktrynacja więc zwracam też uwagę na takie kwestie😜

reklama
ale Ci się super trafiło 🤗
ostatnio oglądałam niania pastwiła się nad dzieckiem przy jedzeniu i wpychała mu wręcz do buzi łapskami a dziecko płakało masakrycznie w tym krzesełku i gdyby nie kamery nic rodzice by nie wiedzieli....
no te żłobki które znalazłam miały super opinie ale miejsc brak a nie wyślę do pierwszego lepszego 🙄
do jednego pisałam super opinie ale rodzice zażyczyli sobie mieć religie połączone z przedszkolem no to u nas odpada indoktrynacja więc zwracam też uwagę na takie kwestie😜
Mi się płakać chce jak to czytam (o tej niani), kiedyś w tvn było w uwadze o nianiach i właśnie pokazali jak jedna szarpie niemowlaka "i czego się drzesz gnoju" bo mieli kamery, ja to widziałam z 15 lat temu a pamiętam do teraz. Malutkie dzieci są takie bezbronne i niewinne :(
A u mnie jako że to zadupie to żłobek 500 zł. A taki lepszy, z basenem to 800.

Mi się płakać chce jak to czytam (o tej niani), kiedyś w tvn było w uwadze o nianiach i właśnie pokazali jak jedna szarpie niemowlaka "i czego się drzesz gnoju" bo mieli kamery, ja to widziałam z 15 lat temu a pamiętam do teraz. Malutkie dzieci są takie bezbronne i niewinne :(
No właśnie temu nie zatrudniłabym niani, bo nie mam tutaj żadnej z polecenia, a gdybym widziała coś takiego na kamerach to nie ręczyłabym za siebie, chyba bym tę kobietę połamała jakby się nad moim dzieckiem znęcała w moim domu.

co 800 zł 😱 rany gdzie takie luksusy?
no tutaj niby w cenach angielski, rytmika, sensoryka, logopeda itd ale basenu nie widziałam 😂

My na razie kąpiemy się na leżąco jeszcze 😁 tzn na początku trochę ją sadzam i przytrzymuje jedną ręką, bo lubi sobie rączką pluskać po wodzie to w tym czasie ją już zaczynam myć a potem na leżąco i na końcu też na chwilę na siedząco zabawa 😄

A które wędzidełko jej podciął? Te pod językiem czy przy górnej wardze? Bo Nelka pod językiem ma okey wędzidełko podobno, te pod górna warga ma tsk jakby na równo z początkiem dziąsełek ale to raczej nie jest powód jedzenia. Jeszcze ma czas więc na razie cierpliwie czekam 😁

Oba wedzidelka byly do podcięcia, dolne nawet wg doradcy laktacyjnego bylo ok a wg neurologopedy juz nie. I faktycznie, jak bylismy u chirurga dzieciecego to on wiecej podcinal z boku niz od przodu to dolne wędzidełko. Podobnie bylo u Bartka i on nie ma juz problemu z różną strukturą jedzenia

w Wawie to różnie od 750 - 6 tyś nawet także rozrzut jest😂

ja celuję tak 2-3 tyś i nic, oczywiście po wcześniejszych bdb opiniach + lokalizacja przecież nie będę 1h na drugi koniec Wawy jeździć po dziecko🙄
jak nie to zastanowię się nad opieką dzienną zamiast żłobka

Opieka dzienna jest bardzo fajną opcją, ja tego szukalam dla starszej córki, bo jest malo dzieci (u nas do 5 jesli jest dofinansowanie miejskie), wiec jest bezpieczniej pod wzgledem chorób. Tylko niestety dlugo czeka sie na miejsce...
Przy starszej corce mialam nianię i to byla super opcja. Dziewczyna miala doswiadczenie w pracy w zlobku i przedszkolu, ale jak sama powiedziala za opieke na jednym dzieckiem dostaje tyle co w zlobku na umowie, ona moze sie skupic na jednym dziecku i moze mu poswiecic czas. I faktycznie tak bylo, ze jak przychodzilam odbierac córkę to ona najpierw musiala sie dokonczyc bawic z 'ciocią' a dopiero potem wracalysmy do domu. Ja mialam opcje opieki u niani w domu, bo my oboje pracowalismy z domu. Do niani poszla jak miała 1.5 roku, wiec ona juz bardzo dobrze gadala i wszystko mi mówiła a do zlobka poszla teraz we wrześniu i niestety non stop coś łapie. W ciagu ostatnich dwóch tygodni tylko jeden dzien była w zlobku a tak w domu...

Ja przy pierwszym miałam nianie ale z polecenia i było super. Mały zadbany, zadowolony, wiele rzeczy go nauczyła. No i ogromny plus bo mały w ogóle nie chorowal. Teraz chyba oddam od września do żłobka a od kwietnia też muszę nianię znaleźć. Też będę szukać z polecenia kogoś. Jeżeli mi się nie uda to do żłobka prywatnego ale tych chorób się boję bo większość dzieci znajomych, którzy mają dzieci w żłobku, choruje niestety ..... Znam tylko jedną dziewczynę, której syn nigdy nie chorował w żłobku. Tutaj przewagę ma dla mnie niania ale dobra niania, najlepiej sprawdzona osoba.

Potwierdzam!

No właśnie temu nie zatrudniłabym niani, bo nie mam tutaj żadnej z polecenia, a gdybym widziała coś takiego na kamerach to nie ręczyłabym za siebie, chyba bym tę kobietę połamała jakby się nad moim dzieckiem znęcała w moim domu.
To radzę ci abyś żłobek też wzięła z kamerami bo również różnie bywa.... Afer żłobkowych też nie brakuje. Myślę, że czy to nianie czy żłóbek trzeba wybierać ostrożnie i trzymać rękę na pulsie.

To radzę ci abyś żłobek też wzięła z kamerami bo również różnie bywa.... Afer żłobkowych też nie brakuje. Myślę, że czy to nianie czy żłóbek trzeba wybierać ostrożnie i trzymać rękę na pulsie.
Gdzie tam, żłobek z kamerami 😂 Domyślam się że afer nie brakuje, my nie mamy wybory z żłobkiem bo jest tylko jeden jedyny na naszą miejscowość. 🤷‍♀️

co 800 zł 😱 rany gdzie takie luksusy?
no tutaj niby w cenach angielski, rytmika, sensoryka, logopeda itd ale basenu nie widziałam 😂
Ja jestem z Przemyśla na Podkarpaciu, to jest przy samej granicy z Ukrainą. Jest basen i mają naukę pływania, to jest prywatne przedszkole ze żłobkiem :) Babka dostała dofinansowanie z Unii i ma wszystko odnowione.

reklama
Do góry