reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja przy pierwszym miałam nianie ale z polecenia i było super. Mały zadbany, zadowolony, wiele rzeczy go nauczyła. No i ogromny plus bo mały w ogóle nie chorowal. Teraz chyba oddam od września do żłobka a od kwietnia też muszę nianię znaleźć. Też będę szukać z polecenia kogoś. Jeżeli mi się nie uda to do żłobka prywatnego ale tych chorób się boję bo większość dzieci znajomych, którzy mają dzieci w żłobku, choruje niestety ..... Znam tylko jedną dziewczynę, której syn nigdy nie chorował w żłobku. Tutaj przewagę ma dla mnie niania ale dobra niania, najlepiej sprawdzona osoba.
ale Ci się super trafiło 🤗
ostatnio oglądałam niania pastwiła się nad dzieckiem przy jedzeniu i wpychała mu wręcz do buzi łapskami a dziecko płakało masakrycznie w tym krzesełku i gdyby nie kamery nic rodzice by nie wiedzieli....
no te żłobki które znalazłam miały super opinie ale miejsc brak a nie wyślę do pierwszego lepszego 🙄
do jednego pisałam super opinie ale rodzice zażyczyli sobie mieć religie połączone z przedszkolem no to u nas odpada indoktrynacja więc zwracam też uwagę na takie kwestie😜

reklama
ale Ci się super trafiło 🤗
ostatnio oglądałam niania pastwiła się nad dzieckiem przy jedzeniu i wpychała mu wręcz do buzi łapskami a dziecko płakało masakrycznie w tym krzesełku i gdyby nie kamery nic rodzice by nie wiedzieli....
no te żłobki które znalazłam miały super opinie ale miejsc brak a nie wyślę do pierwszego lepszego 🙄
do jednego pisałam super opinie ale rodzice zażyczyli sobie mieć religie połączone z przedszkolem no to u nas odpada indoktrynacja więc zwracam też uwagę na takie kwestie😜
Mi się płakać chce jak to czytam (o tej niani), kiedyś w tvn było w uwadze o nianiach i właśnie pokazali jak jedna szarpie niemowlaka "i czego się drzesz gnoju" bo mieli kamery, ja to widziałam z 15 lat temu a pamiętam do teraz. Malutkie dzieci są takie bezbronne i niewinne :(
A u mnie jako że to zadupie to żłobek 500 zł. A taki lepszy, z basenem to 800.

Mi się płakać chce jak to czytam (o tej niani), kiedyś w tvn było w uwadze o nianiach i właśnie pokazali jak jedna szarpie niemowlaka "i czego się drzesz gnoju" bo mieli kamery, ja to widziałam z 15 lat temu a pamiętam do teraz. Malutkie dzieci są takie bezbronne i niewinne :(
No właśnie temu nie zatrudniłabym niani, bo nie mam tutaj żadnej z polecenia, a gdybym widziała coś takiego na kamerach to nie ręczyłabym za siebie, chyba bym tę kobietę połamała jakby się nad moim dzieckiem znęcała w moim domu.

co 800 zł 😱 rany gdzie takie luksusy?
no tutaj niby w cenach angielski, rytmika, sensoryka, logopeda itd ale basenu nie widziałam 😂

My na razie kąpiemy się na leżąco jeszcze 😁 tzn na początku trochę ją sadzam i przytrzymuje jedną ręką, bo lubi sobie rączką pluskać po wodzie to w tym czasie ją już zaczynam myć a potem na leżąco i na końcu też na chwilę na siedząco zabawa 😄

A które wędzidełko jej podciął? Te pod językiem czy przy górnej wardze? Bo Nelka pod językiem ma okey wędzidełko podobno, te pod górna warga ma tsk jakby na równo z początkiem dziąsełek ale to raczej nie jest powód jedzenia. Jeszcze ma czas więc na razie cierpliwie czekam 😁

Oba wedzidelka byly do podcięcia, dolne nawet wg doradcy laktacyjnego bylo ok a wg neurologopedy juz nie. I faktycznie, jak bylismy u chirurga dzieciecego to on wiecej podcinal z boku niz od przodu to dolne wędzidełko. Podobnie bylo u Bartka i on nie ma juz problemu z różną strukturą jedzenia

w Wawie to różnie od 750 - 6 tyś nawet także rozrzut jest😂

ja celuję tak 2-3 tyś i nic, oczywiście po wcześniejszych bdb opiniach + lokalizacja przecież nie będę 1h na drugi koniec Wawy jeździć po dziecko🙄
jak nie to zastanowię się nad opieką dzienną zamiast żłobka

Opieka dzienna jest bardzo fajną opcją, ja tego szukalam dla starszej córki, bo jest malo dzieci (u nas do 5 jesli jest dofinansowanie miejskie), wiec jest bezpieczniej pod wzgledem chorób. Tylko niestety dlugo czeka sie na miejsce...
Przy starszej corce mialam nianię i to byla super opcja. Dziewczyna miala doswiadczenie w pracy w zlobku i przedszkolu, ale jak sama powiedziala za opieke na jednym dzieckiem dostaje tyle co w zlobku na umowie, ona moze sie skupic na jednym dziecku i moze mu poswiecic czas. I faktycznie tak bylo, ze jak przychodzilam odbierac córkę to ona najpierw musiala sie dokonczyc bawic z 'ciocią' a dopiero potem wracalysmy do domu. Ja mialam opcje opieki u niani w domu, bo my oboje pracowalismy z domu. Do niani poszla jak miała 1.5 roku, wiec ona juz bardzo dobrze gadala i wszystko mi mówiła a do zlobka poszla teraz we wrześniu i niestety non stop coś łapie. W ciagu ostatnich dwóch tygodni tylko jeden dzien była w zlobku a tak w domu...

Ja przy pierwszym miałam nianie ale z polecenia i było super. Mały zadbany, zadowolony, wiele rzeczy go nauczyła. No i ogromny plus bo mały w ogóle nie chorowal. Teraz chyba oddam od września do żłobka a od kwietnia też muszę nianię znaleźć. Też będę szukać z polecenia kogoś. Jeżeli mi się nie uda to do żłobka prywatnego ale tych chorób się boję bo większość dzieci znajomych, którzy mają dzieci w żłobku, choruje niestety ..... Znam tylko jedną dziewczynę, której syn nigdy nie chorował w żłobku. Tutaj przewagę ma dla mnie niania ale dobra niania, najlepiej sprawdzona osoba.

Potwierdzam!

No właśnie temu nie zatrudniłabym niani, bo nie mam tutaj żadnej z polecenia, a gdybym widziała coś takiego na kamerach to nie ręczyłabym za siebie, chyba bym tę kobietę połamała jakby się nad moim dzieckiem znęcała w moim domu.
To radzę ci abyś żłobek też wzięła z kamerami bo również różnie bywa.... Afer żłobkowych też nie brakuje. Myślę, że czy to nianie czy żłóbek trzeba wybierać ostrożnie i trzymać rękę na pulsie.

To radzę ci abyś żłobek też wzięła z kamerami bo również różnie bywa.... Afer żłobkowych też nie brakuje. Myślę, że czy to nianie czy żłóbek trzeba wybierać ostrożnie i trzymać rękę na pulsie.
Gdzie tam, żłobek z kamerami 😂 Domyślam się że afer nie brakuje, my nie mamy wybory z żłobkiem bo jest tylko jeden jedyny na naszą miejscowość. 🤷‍♀️

co 800 zł 😱 rany gdzie takie luksusy?
no tutaj niby w cenach angielski, rytmika, sensoryka, logopeda itd ale basenu nie widziałam 😂
Ja jestem z Przemyśla na Podkarpaciu, to jest przy samej granicy z Ukrainą. Jest basen i mają naukę pływania, to jest prywatne przedszkole ze żłobkiem :) Babka dostała dofinansowanie z Unii i ma wszystko odnowione.

reklama
Do góry