reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Jak moi cudowni bracia, zostawili mnie nad jeziorem w wózku jak miałam ok rok i szukali pół dnia, albo puszczali z górki aż wózek się raz złożył w pół ❤❤ zawsze mieli cudowne pomysły.
Jak miałam z 5 lat to kuzynki mnie pilnowały i powiedziały mi, że pobawimy się w chowanego. Jak otworzyłam oczy to nie mogłam ich znaleźć i zobaczyłam przez okno jak idą sobie wpizdu 🤣

reklama
Ja pierdziele.. jedziemy w poniedziałek młodą zapisać do żłobka, wiem że pewnie nic z tego ale spróbujemy. Ile obecnie koszt prywatnego żłobka?
w Wawie to różnie od 750 - 6 tyś nawet także rozrzut jest😂

ja celuję tak 2-3 tyś i nic, oczywiście po wcześniejszych bdb opiniach + lokalizacja przecież nie będę 1h na drugi koniec Wawy jeździć po dziecko🙄
jak nie to zastanowię się nad opieką dzienną zamiast żłobka

w Wawie to różnie od 750 - 6 tyś nawet także rozrzut jest😂

ja celuję tak 2-3 tyś i nic, oczywiście po wcześniejszych bdb opiniach + lokalizacja przecież nie będę 1h na drugi koniec Wawy jeździć po dziecko🙄
jak nie to zastanowię się nad opieką dzienną zamiast żłobka
Powiem Ci szczerze że nie wiem czemu ale nie wzięłabym nigdy niani, wolałabym chyba starać się o żłobek. Nie miałabym zaufania do takiej osoby, chyba bym zamontowała w domu wszędzie kamery by widzieć czy czegoś nie robi dziecku. Nie wiem czemu akurat jestem jakaś uprzedzona dziwnie do takiego rozwiązania.

Znam na pamięć ! Moja ukochana książeczka z dzieciństwa. I sobie wyobraź że z pamięci tak Anastazji opowiadam.
no ja też ale jednak on chce oglądać a najbardziej lubi jak zatykam nos i udaje buraka (wiesz o czym piszę😜) tylko ja mam jeszcze chyba ze 30 tych książeczek nakupiłam tego w ciąży jak głupol🤦‍♀️

PS nie wiem jak u was ale dziewczyny w tej części Polski dzieci tv nie oglądają jaki wykład dokształcający dostałam dzisiaj od 7 latka to szok😱 że TV to przeżytek bo po co czekać na coś jak ciocia zobacz włączam youtoube i oglądam kiedy chce i co chce i tam jest wszystko😱 i jeszcze do mnie jaka dobranocka weź ciocia to nie średniowiecze
Świat zmienia się na moich oczach🥶

no ja też ale jednak on chce oglądać a najbardziej lubi jak zatykam nos i udaje buraka (wiesz o czym piszę😜) tylko ja mam jeszcze chyba ze 30 tych książeczek nakupiłam tego w ciąży jak głupol🤦‍♀️

PS nie wiem jak u was ale dziewczyny w tej części Polski dzieci tv nie oglądają jaki wykład dokształcający dostałam dzisiaj od 7 latka to szok😱 że TV to przeżytek bo po co czekać na coś jak ciocia zobacz włączam youtoube i oglądam kiedy chce i co chce i tam jest wszystko😱 i jeszcze do mnie jaka dobranocka weź ciocia to nie średniowiecze
Świat zmienia się na moich oczach🥶
Ciekawe co nasze dzieci będą chciały.. przeraża mnie to.

Powiem Ci szczerze że nie wiem czemu ale nie wzięłabym nigdy niani, wolałabym chyba starać się o żłobek. Nie miałabym zaufania do takiej osoby, chyba bym zamontowała w domu wszędzie kamery by widzieć czy czegoś nie robi dziecku. Nie wiem czemu akurat jestem jakaś uprzedzona dziwnie do takiego rozwiązania.
a nie opieka dzienna to też takie a'la żłobki niby tylko mniejsze max 5 osób na opiekuna i teraz dużo się takich otwiera bo biorą dofinansowanie z UE na innych warunkach
taka osoba wystarczy że odbędzie szkolenie 160 h online i 30 h praktyk, pierwsza pomoc, nie musi mieć ukończonej pedagogiki i może świadczyć opiekę u siebie w domu z miejscem wydzielonym na opiekę

u mnie niania też odpad jakoś się boję🥶 zreszta u mnie pierwsza teściową by się zgłosiła🤣

Ja przy pierwszym miałam nianie ale z polecenia i było super. Mały zadbany, zadowolony, wiele rzeczy go nauczyła. No i ogromny plus bo mały w ogóle nie chorowal. Teraz chyba oddam od września do żłobka a od kwietnia też muszę nianię znaleźć. Też będę szukać z polecenia kogoś. Jeżeli mi się nie uda to do żłobka prywatnego ale tych chorób się boję bo większość dzieci znajomych, którzy mają dzieci w żłobku, choruje niestety ..... Znam tylko jedną dziewczynę, której syn nigdy nie chorował w żłobku. Tutaj przewagę ma dla mnie niania ale dobra niania, najlepiej sprawdzona osoba.

reklama
a nie opieka dzienna to też takie a'la żłobki niby tylko mniejsze max 5 osób na opiekuna i teraz dużo się takich otwiera bo biorą dofinansowanie z UE na innych warunkach
taka osoba wystarczy że odbędzie szkolenie 160 h online i 30 h praktyk, pierwsza pomoc, nie musi mieć ukończonej pedagogiki i może świadczyć opiekę u siebie w domu z miejscem wydzielonym na opiekę

u mnie niania też odpad jakoś się boję🥶 zreszta u mnie pierwsza teściową by się zgłosiła🤣
😂😂
Teściowa niech teścia niańczy.
Dobrze wiedzieć że nie tylko Ja się boje niań 😃

Do góry