reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Jak moi cudowni bracia, zostawili mnie nad jeziorem w wózku jak miałam ok rok i szukali pół dnia, albo puszczali z górki aż wózek się raz złożył w pół ❤❤ zawsze mieli cudowne pomysły.
Jak miałam z 5 lat to kuzynki mnie pilnowały i powiedziały mi, że pobawimy się w chowanego. Jak otworzyłam oczy to nie mogłam ich znaleźć i zobaczyłam przez okno jak idą sobie wpizdu 🤣

reklama
Ja pierdziele.. jedziemy w poniedziałek młodą zapisać do żłobka, wiem że pewnie nic z tego ale spróbujemy. Ile obecnie koszt prywatnego żłobka?
w Wawie to różnie od 750 - 6 tyś nawet także rozrzut jest😂

ja celuję tak 2-3 tyś i nic, oczywiście po wcześniejszych bdb opiniach + lokalizacja przecież nie będę 1h na drugi koniec Wawy jeździć po dziecko🙄
jak nie to zastanowię się nad opieką dzienną zamiast żłobka

w Wawie to różnie od 750 - 6 tyś nawet także rozrzut jest😂

ja celuję tak 2-3 tyś i nic, oczywiście po wcześniejszych bdb opiniach + lokalizacja przecież nie będę 1h na drugi koniec Wawy jeździć po dziecko🙄
jak nie to zastanowię się nad opieką dzienną zamiast żłobka
Powiem Ci szczerze że nie wiem czemu ale nie wzięłabym nigdy niani, wolałabym chyba starać się o żłobek. Nie miałabym zaufania do takiej osoby, chyba bym zamontowała w domu wszędzie kamery by widzieć czy czegoś nie robi dziecku. Nie wiem czemu akurat jestem jakaś uprzedzona dziwnie do takiego rozwiązania.

Znam na pamięć ! Moja ukochana książeczka z dzieciństwa. I sobie wyobraź że z pamięci tak Anastazji opowiadam.
no ja też ale jednak on chce oglądać a najbardziej lubi jak zatykam nos i udaje buraka (wiesz o czym piszę😜) tylko ja mam jeszcze chyba ze 30 tych książeczek nakupiłam tego w ciąży jak głupol🤦‍♀️

PS nie wiem jak u was ale dziewczyny w tej części Polski dzieci tv nie oglądają jaki wykład dokształcający dostałam dzisiaj od 7 latka to szok😱 że TV to przeżytek bo po co czekać na coś jak ciocia zobacz włączam youtoube i oglądam kiedy chce i co chce i tam jest wszystko😱 i jeszcze do mnie jaka dobranocka weź ciocia to nie średniowiecze
Świat zmienia się na moich oczach🥶

no ja też ale jednak on chce oglądać a najbardziej lubi jak zatykam nos i udaje buraka (wiesz o czym piszę😜) tylko ja mam jeszcze chyba ze 30 tych książeczek nakupiłam tego w ciąży jak głupol🤦‍♀️

PS nie wiem jak u was ale dziewczyny w tej części Polski dzieci tv nie oglądają jaki wykład dokształcający dostałam dzisiaj od 7 latka to szok😱 że TV to przeżytek bo po co czekać na coś jak ciocia zobacz włączam youtoube i oglądam kiedy chce i co chce i tam jest wszystko😱 i jeszcze do mnie jaka dobranocka weź ciocia to nie średniowiecze
Świat zmienia się na moich oczach🥶
Ciekawe co nasze dzieci będą chciały.. przeraża mnie to.

Powiem Ci szczerze że nie wiem czemu ale nie wzięłabym nigdy niani, wolałabym chyba starać się o żłobek. Nie miałabym zaufania do takiej osoby, chyba bym zamontowała w domu wszędzie kamery by widzieć czy czegoś nie robi dziecku. Nie wiem czemu akurat jestem jakaś uprzedzona dziwnie do takiego rozwiązania.
a nie opieka dzienna to też takie a'la żłobki niby tylko mniejsze max 5 osób na opiekuna i teraz dużo się takich otwiera bo biorą dofinansowanie z UE na innych warunkach
taka osoba wystarczy że odbędzie szkolenie 160 h online i 30 h praktyk, pierwsza pomoc, nie musi mieć ukończonej pedagogiki i może świadczyć opiekę u siebie w domu z miejscem wydzielonym na opiekę

u mnie niania też odpad jakoś się boję🥶 zreszta u mnie pierwsza teściową by się zgłosiła🤣

Ja przy pierwszym miałam nianie ale z polecenia i było super. Mały zadbany, zadowolony, wiele rzeczy go nauczyła. No i ogromny plus bo mały w ogóle nie chorowal. Teraz chyba oddam od września do żłobka a od kwietnia też muszę nianię znaleźć. Też będę szukać z polecenia kogoś. Jeżeli mi się nie uda to do żłobka prywatnego ale tych chorób się boję bo większość dzieci znajomych, którzy mają dzieci w żłobku, choruje niestety ..... Znam tylko jedną dziewczynę, której syn nigdy nie chorował w żłobku. Tutaj przewagę ma dla mnie niania ale dobra niania, najlepiej sprawdzona osoba.

reklama
a nie opieka dzienna to też takie a'la żłobki niby tylko mniejsze max 5 osób na opiekuna i teraz dużo się takich otwiera bo biorą dofinansowanie z UE na innych warunkach
taka osoba wystarczy że odbędzie szkolenie 160 h online i 30 h praktyk, pierwsza pomoc, nie musi mieć ukończonej pedagogiki i może świadczyć opiekę u siebie w domu z miejscem wydzielonym na opiekę

u mnie niania też odpad jakoś się boję🥶 zreszta u mnie pierwsza teściową by się zgłosiła🤣
😂😂
Teściowa niech teścia niańczy.
Dobrze wiedzieć że nie tylko Ja się boje niań 😃

Do góry