reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama

Vaness, a może drzemka 2,5h w dzień to za długo?
Moja ma w dzień dwie po max 30 min.
W nocy (nie licząc szukania po omacku cyca co 2h tak z grubsza) śpi bez zabaw od 20 do 7.
Piszę, bo zdażyło jej się pospać w dzień dłużej raz czy dwa i wtedy w nocy zabawa była.
nie no to było odsypianie normalnie to on pół h to tylko na spacerze śpi 😜
ta noc już rewelacyjna wstał o g. 6 ale totalnie zmieniłam od wczoraj posiłki
g. 6 mleko + dosypianie
g. 8 kaszka
g. 11 mleko
g. 13 mleko + spacer zew drzemka
g. 15 obiad + drzemka
g. 17 Jogurt lub owoc
g. 19 kąpiel (co 2 dzień)
g. 19.30 mleko + spanie

i dzisiaj wyłom muszę zrobić bo za mało mleka zjadł bo z sb/ndz zjadł mi o drugiej nad ranem więc do karmie go na śpiocha o g. 22/23
Zobaczymy dawno się tak nie wyspaliśmy z ndz/pn spał mi od 20-6 w swoim łóżeczku 😜
inny dzisiaj się powtórzyło 🤗

Ps a harmonogram znalazłam na jakiejś stronie po tym jak czytałam jaka głupie robię dokarmiając kaszką na noc budził się bo miał mega obciążony żołądek utkwiło mi w pamięci zdanie czy ty po kebabie spałabyś słodko 😬 raczej nie!

Współczuję z tym spaniem, to można się zamęczyć. U nas też wesoło, młoda popyla absolutnie wszędzie. Jeszcze niezbyt szybko ale jednak już trzeba mieć oczy dookoła głowy. Plus w ciągu tego tygodnia zaczęła wstawać przy wszystkim. Przez przeszkody też przełazi więc już zwiniętego wałka na łóżku nie zostawię, dzisiaj prawie mi świrgnęła przez barierkę na łóżku. Chyba zostanie mi ją przetransportować do łóżeczka przynajmniej na pierwszą część nocy zwłaszcza na czas kąpieli mojej. Co do prysznica to już od jakiegoś czasu ją prysznicuję, ale częściej nalewam wodę do wanienki i ją sadzam, na razie tak nie wstaje (jeszcze). Za to regres w jedzeniu trwa, poza cyckiem nie chce jeść, odwraca głowę, czasami coś pociumka ale niewiele i niechętnie, nie ma znaczenia, czy w krzesełku, czy na kolanach. A przepraszam, kupiłam jej z helpy chrupki pomidorowe i jeszcze jakieś groszkowe (ale nie helpa, coś bio, nie pamiętam dokładnie) i te je chętnie. I ugrillowaną cukinię, ale przecież nie będę jej ciągle cukinią karmić 🥴🥴
ooo to u Was też nieźle 💪 nie popełniaj tego błędu co ja zostawiłam go na chwilę dzisiaj i śmieci zaczął wyrzucać ze śmietnika włącznie z fusami kawy☹️ matka zmywala naczynia a kosz z tyłu wyspy 😡
z ta Cukinia dlaczego nie 😂 lepsze to niż chrupki bez wartości odżywczych ale nie to żeby mój nie jadł oczywiście że wszami w pierwszej kolejności a z jedzeniem też u nad jakiś regres wszystko rękoma je chociaż nie wiem czy wcieranie w ręce można nazwać jedzeniem dzisiaj kaszkę helpa z różdżką szpinakową co całe ręce wysmarował plus twarz oczu, uszy🙄
Może to nowość na rynku jakaś a ja nic o tym nie wiem😂😂😂
ahh dzisiaj absolutnie brak czasu mój stoi wszędzie dosłownie nawet przy lodówce a jak otwarta o jeny mógłby tam zamieszkać 🤣
w sumie to nie pod budowałaś z tym prysznicem chyba będę próbować dalej ale może kupię jakiś antypoślizgowy dywanik😜

nie no to było odsypianie normalnie to on pół h to tylko na spacerze śpi 😜
ta noc już rewelacyjna wstał o g. 6 ale totalnie zmieniłam od wczoraj posiłki
g. 6 mleko + dosypianie
g. 8 kaszka
g. 11 mleko
g. 13 mleko + spacer zew drzemka
g. 15 obiad + drzemka
g. 17 Jogurt lub owoc
g. 19 kąpiel (co 2 dzień)
g. 19.30 mleko + spanie

i dzisiaj wyłom muszę zrobić bo za mało mleka zjadł bo z sb/ndz zjadł mi o drugiej nad ranem więc do karmie go na śpiocha o g. 22/23
Zobaczymy dawno się tak nie wyspaliśmy z ndz/pn spał mi od 20-6 w swoim łóżeczku 😜
inny dzisiaj się powtórzyło 🤗

Ps a harmonogram znalazłam na jakiejś stronie po tym jak czytałam jaka głupie robię dokarmiając kaszką na noc budził się bo miał mega obciążony żołądek utkwiło mi w pamięci zdanie czy ty po kebabie spałabyś słodko 😬 raczej nie!
My jemy identycznie 🙂nawet o podobnych porach 😁 ja dziś wyspałam się jak nigdy bo obudził się ok. 6 ale wypił mleko i poszedł spać dalej. Wstaliśmy o 8.. Dla mnie godzina idealna 🤩bo jak wstajemy o 6 to ten dzień jest dla mnie za długi.. Wtedy o 19 już jestem padnięta

Moja też od czasu choroby odmawia stałych posiłków...i nie wiem czy to wina dwóch nowych zębów czy czego...wczoraj zjadła 2 łyżeczki kaszki.....3 łyżeczki zupki i owoców najwięcej bo aż 4 łyżeczki....dzień wcześniej było jeszcze gorzej!Ale ona mleka też ostatnio znowu dużo mniej :oops:
Może mu jakieś zęby idą i łyżeczka sprawia dyskomfort?
Co do drzemek to moja ma jedną od dłuższego czasu ale dłuższa...przed wczoraj prawie 3 godziny ale wczoraj tylko 1,5 !
Co do pobudek w nocy...to u nas też się zdarzają średnio co którąś noc...dzisiaj była super....ale wczoraj pobudka o 4 i do 6 zabawa a od 6 spała do po 9!
Zdecydowanie wolę taką jak dzisiaj...niby wstała po 7 ale przynajmniej noc przespana.
A o dniach nie będę się wypowiadać....nowy tydzień więc liczę na to że się jej coś zmieni bo psychicznie z mężem jesteśmy wykończeni....ale cóż przetrwać to trzeba!
o to u Was podobnie my wczoraj znaleźliśmy czas dla siebie w nocy i powiem Ci Kochana ten tydzień odrazu inaczej patrzę 😍 czasem potrzeba resetu bo się wszystko wiesza 😂
a tak na poważnie zastanawiam się jeszcze bo nigdy regres ma z konsystencja i chyba się wybiorę do neurologopedy może mu coś doskwiera albo tak jak mówisz przez te cholerne 4🙄 a już nie wiem osiwieć idzie!

ooo to u Was też nieźle 💪 nie popełniaj tego błędu co ja zostawiłam go na chwilę dzisiaj i śmieci zaczął wyrzucać ze śmietnika włącznie z fusami kawy☹️ matka zmywala naczynia a kosz z tyłu wyspy 😡
z ta Cukinia dlaczego nie 😂 lepsze to niż chrupki bez wartości odżywczych ale nie to żeby mój nie jadł oczywiście że wszami w pierwszej kolejności a z jedzeniem też u nad jakiś regres wszystko rękoma je chociaż nie wiem czy wcieranie w ręce można nazwać jedzeniem dzisiaj kaszkę helpa z różdżką szpinakową co całe ręce wysmarował plus twarz oczu, uszy🙄
Może to nowość na rynku jakaś a ja nic o tym nie wiem😂😂😂
ahh dzisiaj absolutnie brak czasu mój stoi wszędzie dosłownie nawet przy lodówce a jak otwarta o jeny mógłby tam zamieszkać 🤣
w sumie to nie pod budowałaś z tym prysznicem chyba będę próbować dalej ale może kupię jakiś antypoślizgowy dywanik😜
Mój uwielbia zaglądać do pralki a jak zobaczy że otwieram zmywarkę to pędzi ile sił w nogach i rękach 😀

prawda, przed kupnem na allegro trzeba najpierw zobaczyć u wujka google.
Primark - fajny pomysł, zawsze ludki będą tam kupować, ale powiem szczerze, byłam raz w primark w Berlinie i nie urzekł mnie, tandetne rzeczy, ale może akurat to co potrzebowałam to nie było z czego wybierać
Ja sobie kurtkę zamówiłam taka puchową pudrowy róż na jesien rany zarabista i można ją złożyć i do worka włożyć 👍
+piżamę po domu taka futrzastą
no wiadromo jakością to nie powala, ceny niskie a ja starszym skąpcem jestem jeśli chodzi o wydatki na siebie 😜

My jemy identycznie 🙂nawet o podobnych porach 😁 ja dziś wyspałam się jak nigdy bo obudził się ok. 6 ale wypił mleko i poszedł spać dalej. Wstaliśmy o 8.. Dla mnie godzina idealna 🤩bo jak wstajemy o 6 to ten dzień jest dla mnie za długi.. Wtedy o 19 już jestem padnięta
no to powiem Ci że żałuję iż tak późno o tym przeczytałam zobaczymy jak będzie cały tydzień wyglądał wtedy będzie można mówić o sukcesie 😂
my do trzymaliśmy się reżimu co 3 h jedzenie i stałe 2 razy po mleku odczekane pół h ale ewidentnie się to już nie sprawdzało ☹️

reklama
Dosłownie zmowily się te nasze dzieciaczki z zabkowaniem 🙄, niech im szybko ulzy 🙏
Ja już wypatruje zębów chyba od ponad tygodnia, bo strasznie się ciągle ślini i wkłada wszystko do buzi a nic nie widać. Plus język wywala na wierzch ciągle i tam nim jeździ po tych dziąsłach. Kumpela mnie pocieszyła że u jej młodego tak było przez 2 tygodnie i nagle jednocześnie 4 wychodziły..

Do góry