reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Jak tam dziewczyny wasze nocki? U nas dziś masakra. Mała budziła się kilkanaście razy z płaczem, na cycku wisiała po 40 minut, raz się wybudziła i płakała prawie godzinę wyginając się ode mnie, dopiero za którymś razem jak wzięłam ją na ręce i położyłam sobie na brzuchu to się wyciszyła i zasnęła. Nie wiem co to było, ale jak nie byłam wyspana tak nie jestem dalej 🥴

reklama
Jak tam dziewczyny wasze nocki? U nas dziś masakra. Mała budziła się kilkanaście razy z płaczem, na cycku wisiała po 40 minut, raz się wybudziła i płakała prawie godzinę wyginając się ode mnie, dopiero za którymś razem jak wzięłam ją na ręce i położyłam sobie na brzuchu to się wyciszyła i zasnęła. Nie wiem co to było, ale jak nie byłam wyspana tak nie jestem dalej 🥴
Jasiek zasnął o 20. Obudził się o 1,zjadl mleko i zasnął. Potem obudził się o 4 i musiałam go wziąć do łóżka bo nie chciał zasnąć.. Później o 6 pobudka, mleczko i spaliśmy do 8. Ale jesteśmy u moich rodziców więc on też tu trochę inaczej śpi..

U nas od 1,30 do 4,30... płacz z przerwami na spanie

Nie wiem co to była za noc u nas podobnie, miałam wrażenie że co mi się oko przymkło to już młoda się budziła spowrotem na cyca. Ale odsypiałysmy te nockę do 9 rano. W nocy jeszcze mi się w głowie kręciło od tego wstawania I się przewaliłam z młodą na męża, no ale nic jej nie zrobiłam.

U mnie spoko o 19.30 poszedł spać i spał do 2.40 wjechało mleko 140 ml (ale to na moje życzenie bo nie dałam mi o 23 na śpiocha tak słodko spał że nie miałam sumienia😍)
potem wstał 7.50
kaszka z dynia oczywiście sam i marne ilości bo z 70g
też o 10 mleko 140 ml i poszedł spać 😱
chwilo trwaj!

Ps u was to ewidentnie skok bo kalendarz rozwojowy na to wskazuje 😜więc minie ale współczuję bo nie ostatnie kilka dni było koszmarne 🥴

reklama
U nas od 1,30 do 4,30... płacz z przerwami na spanie
Nie wiem co to była za noc u nas podobnie, miałam wrażenie że co mi się oko przymkło to już młoda się budziła spowrotem na cyca. Ale odsypiałysmy te nockę do 9 rano. W nocy jeszcze mi się w głowie kręciło od tego wstawania I się przewaliłam z młodą na męża, no ale nic jej nie zrobiłam.
Ja dziś w nocy trzy razy próbowałam odłożyć go do łóżeczka bo niby na rękach spał ale w lozeczku odrazu wstawał 🥴i poddałam się.. Wzięłam go do łóżka i zasnął odrazu
Loo matko u nas to samo....pobudka po 3...i spać nie chciała do do 6...każda próba odłożenia do łóżeczka kończyła się płaczem:(
A jak się już udało to za 20 min znowu wielki płacz:(
Ale jak zasnęła około 7 to wstała po 9 ...tylko taki plus tego:)
A na macie też nie chce...tylko rączki rączki i rączki:(
Ciężkie dni mamy...

Do góry