reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
U mojego to standard, że śpi w dzień na drzemce po około 2 godz. i nocki są przespane. Wydaje mi się, że dziecko śpi po prostu tyle, ile potrzebuje. Niestety wcześniejsze wybudzenie może skutkować późniejszym marudzeniem 🤔
Moja też od czasu choroby odmawia stałych posiłków...i nie wiem czy to wina dwóch nowych zębów czy czego...wczoraj zjadła 2 łyżeczki kaszki.....3 łyżeczki zupki i owoców najwięcej bo aż 4 łyżeczki....dzień wcześniej było jeszcze gorzej!Ale ona mleka też ostatnio znowu dużo mniej :oops:
Może mu jakieś zęby idą i łyżeczka sprawia dyskomfort?
Co do drzemek to moja ma jedną od dłuższego czasu ale dłuższa...przed wczoraj prawie 3 godziny ale wczoraj tylko 1,5 !
Co do pobudek w nocy...to u nas też się zdarzają średnio co którąś noc...dzisiaj była super....ale wczoraj pobudka o 4 i do 6 zabawa a od 6 spała do po 9!
Zdecydowanie wolę taką jak dzisiaj...niby wstała po 7 ale przynajmniej noc przespana.
A o dniach nie będę się wypowiadać....nowy tydzień więc liczę na to że się jej coś zmieni bo psychicznie z mężem jesteśmy wykończeni....ale cóż przetrwać to trzeba!
U nas dziś w nocy dwie pobudki, i od rana marudzenie. Chcę spać ale chyba dziąsła jej dają czadu bo wszystko strasznie pcha do buzi..

Dziewczyny w ramach update u nas wszystko dobrze Maja wstaję gdzie popadnie pokonuje wszelkie przeszkody mówi mama tata papa bije brawo pokazuje słoneczko w książkach ogólnie trzymamy się zdrowo teraz trochę mnie tutaj mniej bo zaczęły się studia a z maleństwem nie jest łatwo wszystko ogarniać U nas już trochę świątecznie domek przystrojony choinki jeszcze nie ma ale to kwestia kilku dni.... zębów nqdal brak ale ogólnie nie ma lipyyy 🤣

Zobacz załącznik 1336788

Wasza też pokazuje na wszystko palcem? Jakiś etap się właśnie zaczął- na lampę palcem pokazuje że się świeci, albo na nasze zdjęcia ze jest mama i tata 😂 No ale u nas cały czas tylko słowo tata - nawet na mnie mówi tata 😂

zauważyłyście, że dni w listopadzie wypadają tak jak w marcu? dziś poniedziałek 15.11 i dokładnie 8 mcy temu Dominika się urodziła
Ale jaja masz racje! Dopiero jak zwróciłaś uwagę to się wszystko zgadza 😃 młoda urodziła się we wtorek 2-ego, i w listopadzie również 2-gi przypadał we wtorek. 😃

Moja też od czasu choroby odmawia stałych posiłków...i nie wiem czy to wina dwóch nowych zębów czy czego...wczoraj zjadła 2 łyżeczki kaszki.....3 łyżeczki zupki i owoców najwięcej bo aż 4 łyżeczki....dzień wcześniej było jeszcze gorzej!Ale ona mleka też ostatnio znowu dużo mniej :oops:
Co do drzemek to moja ma jedną od dłuższego czasu ale dłuższa...przed wczoraj prawie 3 godziny ale wczoraj tylko 1,5 !
Co do pobudek w nocy...to u nas też się zdarzają średnio co którąś noc...dzisiaj była super....ale wczoraj pobudka o 4 i do 6 zabawa a od 6 spała do po 9!
Zdecydowanie wolę taką jak dzisiaj...niby wstała po 7 ale przynajmniej noc przespana.
A o dniach nie będę się wypowiadać....nowy tydzień więc liczę na to że się jej coś zmieni bo psychicznie z mężem jesteśmy wykończeni....ale cóż przetrwać to trzeba!
Wytrwałości Kochana oby przyszły lepsze dni✊
zauważyłyście, że dni w listopadzie wypadają tak jak w marcu? dziś poniedziałek 15.11 i dokładnie 8 mcy temu Dominika się urodziła
Tak też to zauważyłam, nam jutro stuknie 8😁pomyślności na kolejne miesiące 😉

Pośmiejmy się razem 😂

Załączniki

• Screenshot_20211115-103648_Instagram.jpg
    Screenshot_20211115-103648_Instagram.jpg
    190,1 KB · Wyświetleń: 68
Z sinsay nie pomogę zraziłam się

Moja też cuduje z mlekiem 🙈, ale to chyba zęby.. bo piluje okrutnie po dziaslach.

reklama
Do góry