reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
U mojego to standard, że śpi w dzień na drzemce po około 2 godz. i nocki są przespane. Wydaje mi się, że dziecko śpi po prostu tyle, ile potrzebuje. Niestety wcześniejsze wybudzenie może skutkować późniejszym marudzeniem 🤔
Moja też od czasu choroby odmawia stałych posiłków...i nie wiem czy to wina dwóch nowych zębów czy czego...wczoraj zjadła 2 łyżeczki kaszki.....3 łyżeczki zupki i owoców najwięcej bo aż 4 łyżeczki....dzień wcześniej było jeszcze gorzej!Ale ona mleka też ostatnio znowu dużo mniej :oops:
Może mu jakieś zęby idą i łyżeczka sprawia dyskomfort?
Co do drzemek to moja ma jedną od dłuższego czasu ale dłuższa...przed wczoraj prawie 3 godziny ale wczoraj tylko 1,5 !
Co do pobudek w nocy...to u nas też się zdarzają średnio co którąś noc...dzisiaj była super....ale wczoraj pobudka o 4 i do 6 zabawa a od 6 spała do po 9!
Zdecydowanie wolę taką jak dzisiaj...niby wstała po 7 ale przynajmniej noc przespana.
A o dniach nie będę się wypowiadać....nowy tydzień więc liczę na to że się jej coś zmieni bo psychicznie z mężem jesteśmy wykończeni....ale cóż przetrwać to trzeba!
U nas dziś w nocy dwie pobudki, i od rana marudzenie. Chcę spać ale chyba dziąsła jej dają czadu bo wszystko strasznie pcha do buzi..

Dziewczyny w ramach update u nas wszystko dobrze Maja wstaję gdzie popadnie pokonuje wszelkie przeszkody mówi mama tata papa bije brawo pokazuje słoneczko w książkach ogólnie trzymamy się zdrowo teraz trochę mnie tutaj mniej bo zaczęły się studia a z maleństwem nie jest łatwo wszystko ogarniać U nas już trochę świątecznie domek przystrojony choinki jeszcze nie ma ale to kwestia kilku dni.... zębów nqdal brak ale ogólnie nie ma lipyyy 🤣

Zobacz załącznik 1336788

Wasza też pokazuje na wszystko palcem? Jakiś etap się właśnie zaczął- na lampę palcem pokazuje że się świeci, albo na nasze zdjęcia ze jest mama i tata 😂 No ale u nas cały czas tylko słowo tata - nawet na mnie mówi tata 😂

zauważyłyście, że dni w listopadzie wypadają tak jak w marcu? dziś poniedziałek 15.11 i dokładnie 8 mcy temu Dominika się urodziła
Ale jaja masz racje! Dopiero jak zwróciłaś uwagę to się wszystko zgadza 😃 młoda urodziła się we wtorek 2-ego, i w listopadzie również 2-gi przypadał we wtorek. 😃

Moja też od czasu choroby odmawia stałych posiłków...i nie wiem czy to wina dwóch nowych zębów czy czego...wczoraj zjadła 2 łyżeczki kaszki.....3 łyżeczki zupki i owoców najwięcej bo aż 4 łyżeczki....dzień wcześniej było jeszcze gorzej!Ale ona mleka też ostatnio znowu dużo mniej :oops:
Co do drzemek to moja ma jedną od dłuższego czasu ale dłuższa...przed wczoraj prawie 3 godziny ale wczoraj tylko 1,5 !
Co do pobudek w nocy...to u nas też się zdarzają średnio co którąś noc...dzisiaj była super....ale wczoraj pobudka o 4 i do 6 zabawa a od 6 spała do po 9!
Zdecydowanie wolę taką jak dzisiaj...niby wstała po 7 ale przynajmniej noc przespana.
A o dniach nie będę się wypowiadać....nowy tydzień więc liczę na to że się jej coś zmieni bo psychicznie z mężem jesteśmy wykończeni....ale cóż przetrwać to trzeba!
Wytrwałości Kochana oby przyszły lepsze dni✊
zauważyłyście, że dni w listopadzie wypadają tak jak w marcu? dziś poniedziałek 15.11 i dokładnie 8 mcy temu Dominika się urodziła
Tak też to zauważyłam, nam jutro stuknie 8😁pomyślności na kolejne miesiące 😉

Pośmiejmy się razem 😂

Załączniki

• Screenshot_20211115-103648_Instagram.jpg
    Screenshot_20211115-103648_Instagram.jpg
    190,1 KB · Wyświetleń: 70
Z sinsay nie pomogę zraziłam się

Moja też cuduje z mlekiem 🙈, ale to chyba zęby.. bo piluje okrutnie po dziaslach.

reklama
Do góry