Tu nie chodzi o to że 6+2 oznacza 7 tydzień, bo tak nie jest. Wg lekarza to 6 tydzień, bo się liczą skończone a nie rozpoczęte. Już to pisałam, ale powtórzę jak czytacie o tym co się dzieje w trakcie danego tyg wtedy czytacie 7tydzien, ponieważ jest w trakcie. A jeśli chcecie wiedzieć jaki etap maleństwo ma za sobą to czytacie 6 tydzień.Ja licze tak jak moi ginekolodzy. Jak mam 6+ ileś tam to dla mnie 6 tydzień. Nie siódmy. Nie rozumiem takiego liczennia że 6+2 to siódmy tydzień. Przecież ciąża to 40 tygodni a nie 41. I w szpitalu i ginekolodzy do których chodziłam podawali dokładne tygodnie, a nie na wyrost. Rodziłam 40t+2 dni. Nikt nie mówił że w 41
reklama
Marvelka89
Fanka BB :)
Kwestia podejscia i chy a nie bedziemy sie sprzeczac kto jak sobie mowi raczej lekarzy i tak swoje wiedza a ja mysle swoje i koniec ale szanuje inne podejscieTu nie chodzi o to że 6+2 oznacza 7 tydzień, bo tak nie jest. Wg lekarza to 6 tydzień, bo się liczą skończone a nie rozpoczęte. Już to pisałam, ale powtórzę jak czytacie o tym co się dzieje w trakcie danego tyg wtedy czytacie 7tydzien, ponieważ jest w trakcie. A jeśli chcecie wiedzieć jaki etap maleństwo ma za sobą to czytacie 6 tydzień.
Dlatego ja bezpiecznie pozostaje przy tym jak mój ginekolog i szpital w którym rodzę do tego podchodzi [emoji846] w sumie dla mnie to wszystko jedno jak nazywam te tygodnie, to im ma się wszystko zgadzać, więc nazywam jak oni [emoji846]
inka9012
Zaciekawiona BB
Dziewczyny tak siedziałam i przeglądałam stare zdjęcia usg jak byłam w ciąży z dziewczynami. I zastanawia mnie jedna rzecz.. MIANOWICIE..
Pierwsza Ciąża 1 usg zarodek 8mm i wyszło lekarzowi 7tc 3d
Druga Ciąża 1 usg zarodek 11mm i wyszło lekarzowi 7tc 1d
Wychodzi, że w drugiej ciąży zarodek był większy 3mm a ciąża wg wieku wychodziła młodsza.. Ja już nic nie rozumiem
Czy takie rozbieżności zależą od sprzętu usg? Podkreślę że dwie ciąże były prowadzone u innych lekarzy..
Pierwsza Ciąża 1 usg zarodek 8mm i wyszło lekarzowi 7tc 3d
Druga Ciąża 1 usg zarodek 11mm i wyszło lekarzowi 7tc 1d
Wychodzi, że w drugiej ciąży zarodek był większy 3mm a ciąża wg wieku wychodziła młodsza.. Ja już nic nie rozumiem
Czy takie rozbieżności zależą od sprzętu usg? Podkreślę że dwie ciąże były prowadzone u innych lekarzy..
MamaR
Ja mam przeczucie na drugiego chłopaka ale jak będzie druga dziewczynka to też będę się cieszyć. Zastanawiam się czy nie zaczekać z poznaniem płci do porodu choć chyba wolałabym mówić do brzucha po imieniu od początku (Poznania plci).
Mój wujek dziś zapytał mojej mamy czy jestem w ciąży bo na jego oko tak i mu potwierdziła Czyli już cała rodzina będzie wiedzieć. Oby wszystko było dobrze z dzidziusiem. Mojej mamie też odkrył ciążę jak chodziła z moim bratem a jeszcze nikomu nie mówiła.
Mój wujek dziś zapytał mojej mamy czy jestem w ciąży bo na jego oko tak i mu potwierdziła Czyli już cała rodzina będzie wiedzieć. Oby wszystko było dobrze z dzidziusiem. Mojej mamie też odkrył ciążę jak chodziła z moim bratem a jeszcze nikomu nie mówiła.
Vingag
Mi jest totalnie obojętnie, co będzie, chłopiec czy dziewczynka, mam już syna 10lat i teraz wezmę, co da los. A tak w ogóle, to trochę sie uspokoiłam, bo totalnie zapomniałam, że w poprzedniej straconej ciąży lekarz zauważył u mnie nadzerke. Powiedział, że może powodować lekkie plamienia, ale nie stanowi zagrożenia. Nawet byłam z plamieniem u niego, to sprawdzil, że pochodzi ono właśnie z nadzerki i żeby mnie uspokoić, pokazał mi to na kamerze. Dlatego mniej panikuje odnośnie wczorajszego plamienia, mam nadzieję że to znowu nadzerka daje o sobie znać i tyle
Hej pozwólcie ze dołączę do Was, mam nadzieje, ze tu zostanę po jutrzejszej wizycie. Cykle miałam zazwyczaj 35 dniowe, 3 lipca (3 dni przed terminem miesiączki wyszedł mi pozytywny test) i poszłam na betę (32,2), 3 dni potem w dniu planowanej miesiączki beta wyszła 300,1, w tym dniu byłam u lekarza ale nic nie zobaczyła jedynie grube endometrium. Kazała mi przyjść 20.07 na usg a przed nim zrobić betę, zrobiłam w piątek i wyszło ponad 13 tysięcy, jutro będzie 6t+6 - myślicie ze będzie już coś widzieć na tym usg??
MamaR
Witaj w marcowkach !! Na pewno będzie już widać byc może nawet serduszko będzie. Daj jutro znać. To Twoja pierwsza ciąża?Hej pozwólcie ze dołączę do Was, mam nadzieje, ze tu zostanę po jutrzejszej wizycie. Cykle miałam zazwyczaj 35 dniowe, 3 lipca (3 dni przed terminem miesiączki wyszedł mi pozytywny test) i poszłam na betę (32,2), 3 dni potem w dniu planowanej miesiączki beta wyszła 300,1, w tym dniu byłam u lekarza ale nic nie zobaczyła jedynie grube endometrium. Kazała mi przyjść 20.07 na usg a przed nim zrobić betę, zrobiłam w piątek i wyszło ponad 13 tysięcy, jutro będzie 6t+6 - myślicie ze będzie już coś widzieć na tym usg??
tak, pierwsza chciałabym już to serduszko usłyszeć i świruje a gdzie tam do jutra hahahWitaj w marcowkach !! Na pewno będzie już widać byc może nawet serduszko będzie. Daj jutro znać. To Twoja pierwsza ciąża?
reklama
Ja miałam wstręt do mięsa w obu ciążach i córy ale brzuch miałam inny raz miałam oponę a drugi spiczasty a też mówią że to ma wpływMy zawsze z mężem mówiliśmy że chcemy dwie córeczki jedną mamy i ona marzy właśnie o siostrzyczce jak byłam z nią w ciąży nie mogłam patrzeć na mięso a teraz gdy tylko oczy otworze myślę o jakimś mięsku chyba będzie brat