reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja mu nie zabraniam tylko utrudniam np. odstawiam krzesła gdzieś indziej albo pufy przesuwam no i w łóżeczku wogole nie urzęduje 😂 no niestety kanapy nie przesunę więc przy kanapie najwięcej próbuje, a teraz zaczął podnosić się i szafki 🤦🏻‍♀️no właśnie ją ładnie schodzi z pozycji stania bo klęka sobie i się posiada. No wiadomo to jest tak że on nie utrzyma się nie wiadomo ile czasu bo to jest 30 s czasem minuta więc na pewno musi poćwiczyć ale niestety to jest trochę męczące bo cały czas zanim chodzę. Poza tym Neurolog zaleciła żeby jak najdłużej raczkował bo właśnie to najlepiej wzmocnieni jego stawy i kręgosłup. Generalnie powiedziała że jak dziecko zaczyna w tym wieku chodzić to nie ma się z czego cieszyć🙄
A jeszcze dzisiaj cały dzień coś gęgacze🤷🏻‍♀️ nic z tego nie kumam oprócz mama😜

Ps 18.11 mamy ortopedę bo mieliśmy przyjść jak będzie raczkowal zobaczymy który spec ma rację 👍
Wiadomo ze nie powinny dzieciaki w tym wieku jeszcze chodzic i wiem tez ze raczkowanie jest mega wazne i to na tyle, ze nawet jak dziecko mimo wszystko zacznie chodzic to trzeba organizowac duzo zabaw na czworakach. Ale wspinanie sie kolo wszystkiego przy czym sie da wspiac to jeszcze nie chodzenie, a duzo dzieci w tym wieku to robi. Nie jestem specem, zapytaj swojej fizjo najlepiej i daj znac, bo moze glupoty gadam.
Moze ktos by sie jeszcze wypowiedzial w temacie, bo sama sie zaintrygowalam 😂
Nie utrudnialabym mu wspinania sie, tylko podnosilabym go na czworaki pomiedzy tym i naklaniala zabawkami by raczkowal jesli jeszcze tego nie robi.

reklama
Wiadomo ze nie powinny dzieciaki w tym wieku jeszcze chodzic i wiem tez ze raczkowanie jest mega wazne i to na tyle, ze nawet jak dziecko mimo wszystko zacznie chodzic to trzeba organizowac duzo zabaw na czworakach. Ale wspinanie sie kolo wszystkiego przy czym sie da wspiac to jeszcze nie chodzenie, a duzo dzieci w tym wieku to robi. Nie jestem specem, zapytaj swojej fizjo najlepiej i daj znac, bo moze glupoty gadam.
Nie utrudnialabym mu wspinania sie, tylko podnosilabym go na czworaki pomiedzy tym i naklaniala zabawkami by raczkowal jesli jeszcze tego nie robi.
Moja też się podnosi gdzie tylko się jej uda ale też dużo raczkuje. I nie mam zamiaru jej powstrzymywać przed tym. Widocznie już chce się podnosić a jak tylko probuje ją posadzić to ona i tak zaraz próbuje wstać. Z naturą nie wygrasz

do raczkowania na szczęście nie muszę nakłaniać zasuwa jak dziki bąk🤪
a wiesz że zapytam bo jutro idziemy na 13 sama jestem ciekawa
w sumie po tym co mówiła neurolog to jak czytaliśmy to się to pokrywa
no wiadomo że ona tylko jakoś tam szacuje w sumie to pomyliła się odnośnie raczkowania i siadania😂 stwierdziła, że mały to w...(nie mogę już używać tego słówka 😂) i powiedziała że daleka droga 🙄a jednak zaczął na złość 😂

Ps dzisiaj rozmawiałam z mama i w sumie to miałam 11 ms jak zaczęłam chodzić, Mąż 14 ms więc późno 🤷🏻‍♀️

to teraz są zajęcia online na AWF?😱
Teraz to nie wiem 😄
Ale w szczycie pandemii były, i na medycynie i na kierunkach inżynierskich.
Już się boję jacy będą przyszli specjaliści dziedzin, które wymagają praktyki.

Może jestem trochę pod prąd,ale nie bardzo mi się podoba ocenianie w szkołach i na uczelniach za tzw.chęci.
Bo potem taki architekt spartoli projekt, ale miał chęci,
Pobudują wadliwe autostrady, ale mieli chęci
Lekarz wyda błędną diagnozę, ale chęci miał dobre...

Stawiałabym raczej na konkretny efekt w tych dziedzinach.

Taka trochę prywata, skoro temat poruszony 🙂

Teraz to nie wiem 😄
Ale w szczycie pandemii były, i na medycynie i na kierunkach inżynierskich.
Już się boję jacy będą przyszli specjaliści dziedzin, które wymagają praktyki.

Może jestem trochę pod prąd,ale nie bardzo mi się podoba ocenianie w szkołach i na uczelniach za tzw.chęci.
Bo potem taki architekt spartoli projekt, ale miał chęci,
Pobudują wadliwe autostrady, ale mieli chęci
Lekarz wyda błędną diagnozę, ale chęci miał dobre...

Stawiałabym raczej na konkretny efekt w tych dziedzinach.

Taka trochę prywata, skoro temat poruszony 🙂

Ale miał dobre chęci ten ktoś, tylko to się liczy 😆

reklama
Do góry