reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
My jak mieszkaliśmy w kawalerce to mieliśmy takiego gotowca którego tylko wyciągaliśmy z worka i taadam!! Choinka gotowa 🤣😆odrazu z bombkami i światełkami 😃no ale wtedy nie spędzaliśmy świąt w domu no i nie było miejsca na nic większego.. No ale ja już zapowiedziałam mężowi że choinka musi być albo żywa albo wogole 😆
Mój mąż to słowo "wogóle" wziąłby bardzo do serca i faktycznie wogóle by tej choinki nie było bo mu to pasuje 😂

A to co dom to obyczaj.
My rzadko jesteśmy na święta w domu. Mamy zaprzyjaźniony pensjonat w Dusznikach Zdroju i tam świętowaliśmy rok w roku ,a ostatnie 3 lata przed Melanią - Egipt Marsa Alam ( jak ja kocham klimat Afryki !)
Choinkę zawsze ubieramy w Mikołajki 6 grudnia, sztuczna, wielka, by do świąt postała.
W sumie 22 święta już razem więc takie cudowania z tym wyjazdem.
W tym roku będziemy na Pomorzu, dawno nie widziałam w Polsce świąt bez śniegu, bo w Zieleńcu zawsze był 😄
Więc tak nietypowo my.
(ale my ateiści więc kościół i Pasterka nam odpada)

Lubię Święta 🥰

Jak Ja właśnie bym chciała gdzieś wyjechać na święta albo na sylwestra. W następnym roku czas to zrealizować!

A to co dom to obyczaj.
My rzadko jesteśmy na święta w domu. Mamy zaprzyjaźniony pensjonat w Dusznikach Zdroju i tam świętowaliśmy rok w roku ,a ostatnie 3 lata przed Melanią - Egipt Marsa Alam ( jak ja kocham klimat Afryki !)
Choinkę zawsze ubieramy w Mikołajki 6 grudnia, sztuczna, wielka, by do świąt postała.
W sumie 22 święta już razem więc takie cudowania z tym wyjazdem.
W tym roku będziemy na Pomorzu, dawno nie widziałam w Polsce świąt bez śniegu, bo w Zieleńcu zawsze był 😄
Więc tak nietypowo my.
(ale my ateiści więc kościół i Pasterka nam odpada)

Lubię Święta 🥰
A dokąd na Pomorze się wybieracie? My tez ateiści, ale święta spędzamy, z tym, że bez otoczki religijnej, w domu jak jesteśmy sami to nawet opłatkiem się nie dzielimy, dzielimy u tesciów albo u mojej mamy tylko (szczerze nigdy nie lubiłam tej tradycji).

A dokąd na Pomorze się wybieracie? My tez ateiści, ale święta spędzamy, z tym, że bez otoczki religijnej, w domu jak jesteśmy sami to nawet opłatkiem się nie dzielimy, dzielimy u tesciów albo u mojej mamy tylko (szczerze nigdy nie lubiłam tej tradycji).
Do Gdańska.
A Wy karoo-kp, gdzie tak konkretniej mieszkacie?

Tez nie lubię tej tradycji bo życzenia są sztuczne. I zazwyczaj brzmią "zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy- nawzajem" 😂

O matko współczuję bólu. Mnie już dawno jajniki nie bolały, więc masakra.

A jeżeli chodzi o młodą, to stwierdzam że chyba się za bardzo w kuchni urabiam, a ona 3/4 tego nie je. Znow teraz bawi się w rzucanie psu jedzenia. Trochę banana zjadła i tak siedzimy sobie..
Martwi mnie młodej przybieranie, a raczej to że bardzo minimalnie przybiera. Wczoraj ważona ma 8,3kg.
to normalna waga w połowie jest siatki centylowej tylko się cieszyć 😂
niestety ale jak dziecko zaczyna samodzielnie próby jedzenia to tak jest bo chyba że karmisz tradycyjnie łyżka sama to wiadomo skoczy😉 ale jak dziecko uczysz samodzielności to raczej się nie naje 😂
a pozatym do 1 rż ma to być fun właśnie 😘

reklama
my też ateiści życzenia składamy wszystkim czekamy aż się podziela opłatkiem i tyle a że starszym pokoleniem używany chleba 😂
nie śpiewamy kolęd nie idziemy na pasterkę - my lubimy jechać na przedmieścia i lampki na domach oglądać 😂😂😂

Do góry