reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Kupiłam Emilce te długie chrupki kukurydziane i dzisiaj mąż dał jej pierwszy raz... i za chwilę musiał zabierać bo cały by sobie do buzi wpakowała 😂 odgryzała po kawałku i nie połykała tylko pakowała w policzki 😂 a taką miała frajdę z chrupania że aż rączkę wyciągała do chrupka i piszczała jak jej zabieraliśmy 😀 tak się ubawiliśmy przy tym :D bałam się że się przykleją do podniebienia i będzie miała znowu odruch wymiotny, ale o dziwo nic takiego nie było.
My będziemy mieć w tym roku żywą choinkę wysoką na ponad 2 metry, bo to pierwsze święta w nowym domu i taka nam się zmieści, ale jeszcze ani pół bańki nie mam ani łańcucha, bo wcześniej u rodziców mieszkaliśmy.

Kurcze mojej to do raczkowania wcale zachęcać nie trzeba 😅
Zasuwa aż miło 🌪
sądzę, że żadnego dziecka nie trzeba zachęcać:) to jest naturalny rozwój dziecka. ja jestem przeciwko tym wszystkim elektronicznym zabawkom, oczywiście starsze dzieci miały jakieś z urodzin albo od Mikołaja i na pewno do Domi też jakieś się przyplączą:p ale sama nie kupuję

A jak to będzie z tą zmianą czasu to nie wiem....bo jak teraz chodzi spać około 19 ze względu na jedną drzemkę w ciągu dnia to jutro przed 18 mam ją położyć?:oops:
To jak mi w poniedziałek wstanie po 5 to widok 5 na telefonie aby wstawać nie brzmi optymistycznie🤣
Więc dziewczynom którym dziecko wstaje około 5 wskaże 4....masakra!!!
no i to różnie może się trafić:) moja wstaje o 6, a po zmianie czasu wstała o 7...czyli o 8 starego czasu hhahahahah co nigdy jej się nie zdarzyło, żeby wstała ok 8.:D

A to co dom to obyczaj.
My rzadko jesteśmy na święta w domu. Mamy zaprzyjaźniony pensjonat w Dusznikach Zdroju i tam świętowaliśmy rok w roku ,a ostatnie 3 lata przed Melanią - Egipt Marsa Alam ( jak ja kocham klimat Afryki !)
Choinkę zawsze ubieramy w Mikołajki 6 grudnia, sztuczna, wielka, by do świąt postała.
W sumie 22 święta już razem więc takie cudowania z tym wyjazdem.
W tym roku będziemy na Pomorzu, dawno nie widziałam w Polsce świąt bez śniegu, bo w Zieleńcu zawsze był 😄
Więc tak nietypowo my.
(ale my ateiści więc kościół i Pasterka nam odpada)

Lubię Święta 🥰
Ja bym tez chętnie spędziła święta na wyjeździe ale niestety nikt w mojej rodzinie nie chciał się na to zdecydować a sama to nie chciałam wyjeżdżać 😅😉
Kochana, my tak samo 😱 Na szczęście przed 6 znów poszliśmy spać na prawie 2 godz jeszcze więc w miarę.....
Ooo u nas dokładnie tak samo o 6 na szczęście poległ a ja razem z nim i do 8 ej😁więc też się w miarę wyspalam
A ja kocham te tradycje, kolędy lecą od rana do wieczora i głęboko wierzę w Boga.
Do kościoła na msze czy pasterkę nie chodzę, chyba ,że mam taką potrzebę.

Fajnie ,że jesteśmy tak różne 😍✌❤
Ja tez lubie te tradycje i czuje że teraz nabiorą innego wymiaru żeby pokazać to mojemu dziecku i bardzo się na to cieszę, w Boga tez wierzę i chodzę do kościoła cały rok ale ludzie przychodzący do kościoła tylko w święta podnoszą mi ciśnienie bo nie cierpię tego ścisku i tłoku którego normalnie w ciągu roku nie ma🤭😉

reklama
Do góry