reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Mojej apetyt się nie psuje niezależnie od wszystkiego, nie wiem jak ona to robi. Jak je sama, to wpyla jak małpka kit. A jak ją karmię łyżeczką papkami, to pluje i odwraca głowę. A z jajek lubi głównie żółtko, białko jej nie leży 🙈😂

Jak Dobrusia miała 2 miesiące na Aliexpress zamówiłam dwie lalki Metoo. Jedną dla Dobrusi, drugą dla jej trochę starszej koleżanki. No i jak ta dziewczynka (córka mojej przyjaciółki, 5 miesięcy różnicy między dziewczynkami jest) miała pierwsze urodziny, to zrobiłam jej tort a jako dodatkowy prezent poszła ta lala. Z racji tego, że to z Aliexpress to nie mogłam kupić spersonalizowanej z imieniem, więc kupiłam naprasowanki i dla Dobrusi i dla Marysi. Pamiętam, że przyszły, pamiętam, że je oglądałam, ale przyszły przed lalkami i schowałam je w latwo dostępne miejsce, o którym na pewno będę pamiętać. Taaaa, minęły już prawie 4 lata...

Pochwalę się, zrobiłam tort, tym razem na swoje urodziny. Kakaowy biszkopt, krem ze śmietany 36, czekolady i mascarpone, plus blaty posmarowane nutellą, obsypany prażonymi orzechami laskowymi. Przegięłam, ale taki dobry, że klękajcie narody 🙈🙈 (oczywiście dla tych, co lubią czekoladę i orzechy laskowe)..
Omg 🤤😍 Dajesz mi tu przepis!!
No i oczywiście wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń ❤️

reklama
Ja tez już czuje święta i o dziwo mnie cieszą.To są moje drugie normalne święta, nie w pracy. Tak miałam grudzień cały wyjęty z życia bo największy ruch w handlu, a tydzień przed świętami codziennie po 12h w pracy więc święta mnie nie cieszyły, tylko w dniu wigilii siadałam przy stole i oko samo leciało. 🤷‍♀️

A właśnie, będziecie miały choinkę? Bo ja chyba zakupię taką malutką na półkę, bo boję się że Tusia na siebie zrzuci.

o nie ze wszystkiego zrezygnuje ale nie z choinki najwyżej powiedziałam Mężowi że zrobi na haku do sufitu😂
a na serio to kiedyś były choinki, były szklane bombki i lampki łatwo palące się i rodzice dali radę 😜
mówię tak bo uwielbiam wspominki mojej mamy jak i która bombkę kto zbił 😂😂😂

Ostatnia edycja:
o nie ze wszystkiego zrezygnuje ale nie z choinki najwyżej powiedziałam Mężowi że zrobi na haku do sufitu😂
a na serio to kiedyś były choinki, były szklane bombki i lampki łatwo palące się i rodzice dali radę 😜
mówię tak bo uwielbiam wspominki modelek mamy jak i która bombkę kto zbił 😂😂😂
U mnie w domu rodzinnym kot wpadł w choinkę i spadła, a bombki się pobiły, 15 minut przed kolacją wigilijną 😂😂
Ja jakoś nie ufam mojemu dziecku, widzę co robi z legowiskiem psa, tak więc choinka 180 która mamy by poleciała.

to wybieraj chociaż tortille mniejsze zło nawet ta z a'la bekonem
i powiem w sekrecie ze gdyby nie sól to frytki i ziemniaczki są bardzo dobrej jakości😜
w szczegóły nie będę się zagłębiać ale mam bliska osobę która tam pracuje i wcale nie na kasie 🤪
Uwielbiam tortille właśnie 😂 i sałatkę z kurczakiem 😃

U mnie w domu rodzinnym kot wpadł w choinkę i spadła, a bombki się pobiły, 15 minut przed kolacją wigilijną 😂😂
Ja jakoś nie ufam mojemu dziecku, widzę co robi z legowiskiem psa, tak więc choinka 180 która mamy by poleciała.
to ja przywiąż 😂 (nie no żart zrobisz jak uważasz😉)
ja wiem mały nie będzie pamiętał i tak tej choinki ale na zdj będzie miał pamiątkę 😍
ja dzisiaj patrzyłam stare zdj jak leżałam w
drewnianym wózku pod choinką bo moja siostra non stop podobno mnie tam odnosiła bo sobie ubzdurała że Jezusek a 4 latka miala wtedy wiec dziwne pomysły miała 🤣

Edit KOT rządzi zrobiłby mi wieczór ale beka😂😂😂

Ja tez już czuje święta i o dziwo mnie cieszą.To są moje drugie normalne święta, nie w pracy. Tak miałam grudzień cały wyjęty z życia bo największy ruch w handlu, a tydzień przed świętami codziennie po 12h w pracy więc święta mnie nie cieszyły, tylko w dniu wigilii siadałam przy stole i oko samo leciało. 🤷‍♀️

A właśnie, będziecie miały choinkę? Bo ja chyba zakupię taką malutką na półkę, bo boję się że Tusia na siebie zrzuci.
Ja kocham Święta Bożego Narodzenia i jest to dla mnie najpiękniejszy i najlepszy okres w całym roku ❤️ Żadne inne Święta nie mają tego cudownego klimatu, na który się tak długo czeka. Choinka, świecące lampki, wszędzie postrojone, no i świąteczne piosenki 😍 My zawsze już od 1 grudnia stroimy choinkę aby czuć te święta przez cały grudzień, stroimy mieszkanko lampeczkami i słuchamy ciągle świątecznych piosenek 🥰 Dla mnie ten okres jest magiczny i nigdy zdania nie zmienię ❤️ W wigilię oglądamy co roku Kevina sam w domu, no obowiązkowo i zawsze śmieszy tak samo 😀 Śpiewanie kolęd, oglądanie żywej stajenki, wspólna kolacja 🥰 No i moim marzeniem jest by na Święta było znów tak dużo śniegu jak za dziecka, bo to oddaje ten klimat Świąt, a dawno już nie było 😞
Także jak tylko postroimy choinkę to się tutaj pochwalę 😄

reklama

No ja też chyba jakąś małą lub sztuczną bo się boje aby nie przewrócił lub się igieł nie nażarł😂

Do góry