reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Nam ostatnio zginął smoczek w mieszkaniu i 3 dni szukałam.. Wszystko przeszukałam.. Łącznie z odsuwaniem mebli😃rozumiem gdybyśmy mieszkali w jakimś wielkim pałacu z 10 pokojami... Mógłby wtedy zaginąć..ale na 60 m2 ?? 🤣No ale po tygodniu z delegacji wrócił tatuś i znalazł 🤣
No ale najważniejszego nie napisałaś g gdzie go znalazł?!! 😄😅

reklama
U nas od początku jest chaos podczas jedzenia, wiec przyzwyczajona jestem że Anastazja od stóp do głów jest umazana w jedzeniu, potrafie ją trzy razy przebierać.Nawet jak ją karmie np kaszką to na dwie łyżeczki lecimy bo jedną mi wyrwie i robi po swojemu albo właśnie ręce mi pakuje w owsiankę i inne produkty🤷‍♀️🤷‍♀️ ale osobiście mi to nie przeszkadza, posprząta się. Chociaż się mogę pośmiać z wyglądu dziecka 😂 (chociaż muszę pod krzesełko nabyć matę bo nie urządza mnie ciągłe mycie podłogi 😂😂)
no fakt śmiesznie to wygląda takie ubabrane😂
ja też ma dwie łyżeczki 😂
nie to że mój peronie przykładnie jadł jak dorosły ale zawsze do sobą coś tam lądowało a teraz ani moja ani jego tylko cała twarze by jadł 🤦🏻‍♀️ nie wiem czy to po skoku głupawki dostał czy co? Bo dzisiaj tak samo warzywa jadł oklady z cukini na oczach 🤪 ahhh te nasze dzieciaczki

podkład hmm ja miałam klasc taki co pod choinkę kładę żeby żywica nie kapała ale jakoś mi nie podrodze bo widzę że zasięg większy a co za różnica czy myje mate czy podłogę, więc odpuściłam 😜

Ps nie wiem czy to normalne ale już czuje święta 😂😂😂🥰🤗

Mi to nagminnie znikają jej białe skarpetki i tylko białe...później się znajdują ale chwilę to trwa...kiedyś był taki odcinek w świat wg bundych ,że ufoludki kradły mu śmierdzące białe skarpetki...tylko u mnie taka różnica , że one są czyste🤣no i żadnego obcego nie widziałam jeszcze:)
to u mnie teza że sortownik zjadł albo pralka albo suszarka 😂😂😂

U nas niestety tak samk bardzo szybko się kurzy... Strasznie mnie to denerwuje, bo potem mała śpi w tych kurzach. Nie jestem pedantką, absolutnie, ale kurz codziennie na szafkach mnie irytuje, bo niestety ale nie mam czasu codziennie latać z szmatką i wycierać wszystkie szafki, parapety, komody itp. No ale cóż, od kurzu jeszcze nikt nie umarł, więc staram się o tym nie myśleć haha, bo i tak nic z tym nie zrobię, kurzyć się będzie 😜
Kup sobie pochłaniacz kurzu.
niestety już jest wszechobecny i sami co do domu przynosimy z zewnątrz 😜

Pozdrawiamy w Halloween 😄
IMG_20211030_172353.jpg

reklama
U nas dziś tak śniadanie wyglądało. Trochę jajka zjadła i na tym koniec.
Dziś nie ma szalenstw bo mam tak zatoki zapchane że nie chce mi się nic bo głowa mi pęka 🤷‍♀️
Byle młoda nie złapała. Chociaż mąż był od niedzieli chory tak więc chyba już by od nas załapała.
Mojej apetyt się nie psuje niezależnie od wszystkiego, nie wiem jak ona to robi. Jak je sama, to wpyla jak małpka kit. A jak ją karmię łyżeczką papkami, to pluje i odwraca głowę. A z jajek lubi głównie żółtko, białko jej nie leży 🙈😂

To niech mi oddadzą łańcuszek🤣bo obiecałam i dupa:)
Jak Dobrusia miała 2 miesiące na Aliexpress zamówiłam dwie lalki Metoo. Jedną dla Dobrusi, drugą dla jej trochę starszej koleżanki. No i jak ta dziewczynka (córka mojej przyjaciółki, 5 miesięcy różnicy między dziewczynkami jest) miała pierwsze urodziny, to zrobiłam jej tort a jako dodatkowy prezent poszła ta lala. Z racji tego, że to z Aliexpress to nie mogłam kupić spersonalizowanej z imieniem, więc kupiłam naprasowanki i dla Dobrusi i dla Marysi. Pamiętam, że przyszły, pamiętam, że je oglądałam, ale przyszły przed lalkami i schowałam je w latwo dostępne miejsce, o którym na pewno będę pamiętać. Taaaa, minęły już prawie 4 lata...

Pochwalę się, zrobiłam tort, tym razem na swoje urodziny. Kakaowy biszkopt, krem ze śmietany 36, czekolady i mascarpone, plus blaty posmarowane nutellą, obsypany prażonymi orzechami laskowymi. Przegięłam, ale taki dobry, że klękajcie narody 🙈🙈 (oczywiście dla tych, co lubią czekoladę i orzechy laskowe)..

Do góry