reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
To prawda, choć sama pamiętam, że miałam myśli samobójcze i rysowałam sobie cyrklem krwawe wzorki na rękach, tępymi igłami przebijałam uszy. W sumie teraz wiem, że to tez bylo samookaleczenie. A współcześnie dzieciaki mają raz, że dużo na głowie, dwa, że za dużo bodźców, a trzy presja ze strony rówieśników.

Jagoda się całe szczęście nie wstydzi, ale wątpię, że będzie o tym gadać. Ja zawsze jej mówiłam, że tak jak ortopeda jest od kości, nefrolog od nerek, neurolog od nerwów itp., tak psychiatra i psycholog jest od wyleczenia bałaganu w głowie.

Teraz coraz rzadziej to jest tabu, myślę, że to może być powod.

O, dobrze,że piszesz, mam w koszyku to wezmę ze dwie paczki ❤️

@Patii26 i w sumie Netflixa mamz powrotem, ale nie oglądam chwilowo Locke&Key, bo wpadłam po uszy w Glee. Stara baba a serial dla nastolatków 🙈😂😂
Hahaha, no ja osobiście lubię filmy dla nastolatków 😁 Glee akurat po opisie mi się pasuje 🤪
Jakie to są tabletki to pojadę sobie kupić. Ogólnie cały dzień w maseczce chodzę już twarz mam sparowaną.
Jak uśpię małą to Ci napisze bo nie pamiętam, ale są fajne, bo od razu łagodzą ból.
Ja bym na Twoim miejscu nie chodziła w maseczce, tylko sobie szkodzisz. Ciągłe chodzenie w maseczce może spowodować problemy z układem oddechowym. Przecież nie masz anginy ani grypy. Poza tym tak czy siak, jak mała ma się zarazić to się zarazi. A w Twoim mleku ma Twoje przeciwciała 😉
Patii wstawiła sesję z siódemka. My dziś trzymamy 8.
Melania cała mamusia 🥰 Słodka 😊

Ostatnia edycja:
Ale uroczy kawaler ❤❤ ale jeszcze w miarę pozuje 😃 bo mój mąż robił dziś zdjęcia to Nastka tyłem się obracała i taki był finał 😃
Aż strach pomyśleć co będzie dalej skoro już nie chcą współpracować 😃 Jasiek dał sobie zrobić zdjęcie tylko dlatego że pozwoliłam mu chwilę pomemlać kartke😁

Prawda. Jeszcze dziś mama do mnie zadzwoniła i z pytaniem co je - mówię że pulpeta. To stwierdziła że się udusi. Stwierdziłam że nie mam czasu z nią rozmawiać i jak oddzwaniała już nie odebrałam. Jak mam słuchać złotych rad to podziękuję. A pulpetami się nie udusiła, bardziej dziś się bałam jak jadła gofra bo myślałam że nim sobie krzywdę zrobi, ale załączył się jej odruch wymiotny i sama wypluła.
I bardzo dobrze zrobiłaś po co nerwy sobie psuć😀moja próbowała dzisiaj chrupka kukurydzianego i dała sobie świetnie radę 🙂 i jutro wchodzą placki z dyni😀

Hahaha, no ja osobiście lubię filmy is eriake dla nastolatków 😁 Glee akurat po opisie mi się pasuje 🤪

Jak uśpię małą to Ci napisze bo nie pamiętam, ale są fajne, bo od razu łagodzą ból.
Ja bym na Twoim miejscu nie chodziła w maseczce, tylko sobie szkodzisz. Ciągłe chodzenie w maseczce może spowodować problemy z układem oddechowym. Przecież nie masz anginy ani grypy. Poza tym tak czy siak, jak mała ma się zarazić to się zarazi. A w Twoim mleku ma Twoje przeciwciała 😉

Melania cała mamusia 🥰 Słodka 😊

Masz rację. A ja jak ten debil za przeproszeniem cały dzień w tym łażę i raczej sobie nie pomagam. 👍👍 Gardło mnie tak boli ogółem jakbym miała ciężką zgagę. Mąż miał to samo.

Aż strach pomyśleć co będzie dalej skoro już nie chcą współpracować 😃 Jasiek dał sobie zrobić zdjęcie tylko dlatego że pozwoliłam mu chwilę pomemlać kartke😁
Anastazja dzisiaj jak chciałam zrobić jej ładne zdjęcia, no nie da rady 😂😂

Załączniki

• 20211027_143720.jpg
    20211027_143720.jpg
    804,9 KB · Wyświetleń: 76
  • 20211027_171754.jpg
    20211027_171754.jpg
    963,5 KB · Wyświetleń: 75
Rany padam na twarz po dzisiejszym dniu mały spał u siebie wczoraj chodzę jak wrak🥴
na bank totalnie nie wyspana 🙁M też
po jęczeniach co godzinę zgarnęliśmy go przed g. 4🥴 a w ciągu dnia tylko 1 drzemka godzinna na spacerze bo już myślałam, że zacznę włosy sobie rwać więc siup go do wózka i out!
Dzisiaj mnie totalnie rozwalił jestem przerażona cały dzień polował na włączanie odkurzacza ja się odwracam odkurzacz chodzi a on go gryzie w końcu zaczęłam zabraniać o matko:o
a jeszcze w połowie brania tabletek anty dostałam okres ja to mam pecha😡 taki pisk, wrzask i darcie się że byłam w totalnym szoku🤯więc zostawiłam go na macie leżał plackiem na plecach i poszłam obok do kuchni (mając go na oku) to po chwili przywędrował za mną usiadł patrzył i płakał i tylko mama mama😓) no przytuliłam go i zaczęłam tłumaczyć, że odkurzacz musi pospać itd to ten znowu do odkurzacza.
I nie chodzi o ten pieprz.... odkurzacz tylko jego zachowanie a przecież on jest taki maleńki 😥

OMG nie wiem załamka na bank robię coś źle!

reklama
Jesteśmy w domu! Ale niestety flegma ciezko mu się odkleja, wiec mamy jeszcze robic inhalacje z mucosolvanu, az mu wszystko sie odksztusi i przez 5 dni przyjmowac antybiotyk. Tydzien unikac wychodzenia na zewnatrz a najlepiej miesiac unikac spotkan z innymi ludzmi w szczegolnosci z dziecmi, w szczegolnosci z przedszkolno-żlobkowymi dziecmi.

Do góry