reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
To prawda, choć sama pamiętam, że miałam myśli samobójcze i rysowałam sobie cyrklem krwawe wzorki na rękach, tępymi igłami przebijałam uszy. W sumie teraz wiem, że to tez bylo samookaleczenie. A współcześnie dzieciaki mają raz, że dużo na głowie, dwa, że za dużo bodźców, a trzy presja ze strony rówieśników.

Jagoda się całe szczęście nie wstydzi, ale wątpię, że będzie o tym gadać. Ja zawsze jej mówiłam, że tak jak ortopeda jest od kości, nefrolog od nerek, neurolog od nerwów itp., tak psychiatra i psycholog jest od wyleczenia bałaganu w głowie.

Teraz coraz rzadziej to jest tabu, myślę, że to może być powod.

O, dobrze,że piszesz, mam w koszyku to wezmę ze dwie paczki ❤️

@Patii26 i w sumie Netflixa mamz powrotem, ale nie oglądam chwilowo Locke&Key, bo wpadłam po uszy w Glee. Stara baba a serial dla nastolatków 🙈😂😂
Hahaha, no ja osobiście lubię filmy dla nastolatków 😁 Glee akurat po opisie mi się pasuje 🤪
Jakie to są tabletki to pojadę sobie kupić. Ogólnie cały dzień w maseczce chodzę już twarz mam sparowaną.
Jak uśpię małą to Ci napisze bo nie pamiętam, ale są fajne, bo od razu łagodzą ból.
Ja bym na Twoim miejscu nie chodziła w maseczce, tylko sobie szkodzisz. Ciągłe chodzenie w maseczce może spowodować problemy z układem oddechowym. Przecież nie masz anginy ani grypy. Poza tym tak czy siak, jak mała ma się zarazić to się zarazi. A w Twoim mleku ma Twoje przeciwciała 😉
Patii wstawiła sesję z siódemka. My dziś trzymamy 8.
Melania cała mamusia 🥰 Słodka 😊

Ostatnia edycja:
Ale uroczy kawaler ❤❤ ale jeszcze w miarę pozuje 😃 bo mój mąż robił dziś zdjęcia to Nastka tyłem się obracała i taki był finał 😃
Aż strach pomyśleć co będzie dalej skoro już nie chcą współpracować 😃 Jasiek dał sobie zrobić zdjęcie tylko dlatego że pozwoliłam mu chwilę pomemlać kartke😁

Prawda. Jeszcze dziś mama do mnie zadzwoniła i z pytaniem co je - mówię że pulpeta. To stwierdziła że się udusi. Stwierdziłam że nie mam czasu z nią rozmawiać i jak oddzwaniała już nie odebrałam. Jak mam słuchać złotych rad to podziękuję. A pulpetami się nie udusiła, bardziej dziś się bałam jak jadła gofra bo myślałam że nim sobie krzywdę zrobi, ale załączył się jej odruch wymiotny i sama wypluła.
I bardzo dobrze zrobiłaś po co nerwy sobie psuć😀moja próbowała dzisiaj chrupka kukurydzianego i dała sobie świetnie radę 🙂 i jutro wchodzą placki z dyni😀

Hahaha, no ja osobiście lubię filmy is eriake dla nastolatków 😁 Glee akurat po opisie mi się pasuje 🤪

Jak uśpię małą to Ci napisze bo nie pamiętam, ale są fajne, bo od razu łagodzą ból.
Ja bym na Twoim miejscu nie chodziła w maseczce, tylko sobie szkodzisz. Ciągłe chodzenie w maseczce może spowodować problemy z układem oddechowym. Przecież nie masz anginy ani grypy. Poza tym tak czy siak, jak mała ma się zarazić to się zarazi. A w Twoim mleku ma Twoje przeciwciała 😉

Melania cała mamusia 🥰 Słodka 😊

Masz rację. A ja jak ten debil za przeproszeniem cały dzień w tym łażę i raczej sobie nie pomagam. 👍👍 Gardło mnie tak boli ogółem jakbym miała ciężką zgagę. Mąż miał to samo.

Aż strach pomyśleć co będzie dalej skoro już nie chcą współpracować 😃 Jasiek dał sobie zrobić zdjęcie tylko dlatego że pozwoliłam mu chwilę pomemlać kartke😁
Anastazja dzisiaj jak chciałam zrobić jej ładne zdjęcia, no nie da rady 😂😂

Załączniki

• 20211027_143720.jpg
    20211027_143720.jpg
    804,9 KB · Wyświetleń: 70
  • 20211027_171754.jpg
    20211027_171754.jpg
    963,5 KB · Wyświetleń: 69
Rany padam na twarz po dzisiejszym dniu mały spał u siebie wczoraj chodzę jak wrak🥴
na bank totalnie nie wyspana 🙁M też
po jęczeniach co godzinę zgarnęliśmy go przed g. 4🥴 a w ciągu dnia tylko 1 drzemka godzinna na spacerze bo już myślałam, że zacznę włosy sobie rwać więc siup go do wózka i out!
Dzisiaj mnie totalnie rozwalił jestem przerażona cały dzień polował na włączanie odkurzacza ja się odwracam odkurzacz chodzi a on go gryzie w końcu zaczęłam zabraniać o matko:o
a jeszcze w połowie brania tabletek anty dostałam okres ja to mam pecha😡 taki pisk, wrzask i darcie się że byłam w totalnym szoku🤯więc zostawiłam go na macie leżał plackiem na plecach i poszłam obok do kuchni (mając go na oku) to po chwili przywędrował za mną usiadł patrzył i płakał i tylko mama mama😓) no przytuliłam go i zaczęłam tłumaczyć, że odkurzacz musi pospać itd to ten znowu do odkurzacza.
I nie chodzi o ten pieprz.... odkurzacz tylko jego zachowanie a przecież on jest taki maleńki 😥

OMG nie wiem załamka na bank robię coś źle!

reklama
Jesteśmy w domu! Ale niestety flegma ciezko mu się odkleja, wiec mamy jeszcze robic inhalacje z mucosolvanu, az mu wszystko sie odksztusi i przez 5 dni przyjmowac antybiotyk. Tydzien unikac wychodzenia na zewnatrz a najlepiej miesiac unikac spotkan z innymi ludzmi w szczegolnosci z dziecmi, w szczegolnosci z przedszkolno-żlobkowymi dziecmi.

Do góry