Najbardziej ta bezradność rodziców mnie zasmuca. Widząc że inne dziecko już uzbierało z jednej strony cieszą się z drugiej są przerażeni że oni mają mało bo niektóre zbiórki są na samym początkuTeż o tym czytałam i właśnie ostatnio zapoznałam się z historią rocznego Bartusia z tą chorobą. Influencerka Maffasion pomogła rodzinie zebrać całe 9 milionów na lek dla niego. Jak oglądałam to i tego bobaska to też ryczałam jak bóbr
Starszna choroba...
reklama
Patii26
Fanka BB :)
Szybciej czytać się nie da Tu czasu brakuje na wejście na telefonHaha Kurs szybkiego czytania Kochana
Mary2094
Ja bym najbardziej chciała aby żadne dziecko nie musiało od początku swojego życia zmagać się z chorobami. Dzieciaki na to zwyczajnie nie zasłużyły. Zasłużyły na miłość i na zdrowe doradtanie. Dla mnie to jest wielka niesprawiedliwość np. Że takiego żula nie szanuje siebie i życia i pije ile wlezie a taki maluch od początku ma pod górkę i walczyNajbardziej ta bezradność rodziców mnie zasmuca. Widząc że inne dziecko już uzbierało z jednej strony cieszą się z drugiej są przerażeni że oni mają mało bo niektóre zbiórki są na samym początku
Patii26
A ja dostała czekoladki za znalezienie pierwszego ząbkaKtóraś z dziewczyn pisala, że kto znajdzie pierwszego zęba to zgarnia jakiś prezent.
Ja się tego trzymam
No właśnie byłam ich ciekawa. My cały czas Bambo Nature ale nieraz jak nie zdążę zamówić to kupuje mała paczkę innych pieluszek. To w takim razie wypróbuję A kolor to dobrze, że taki mają bo to znaczy, że rzeczywiście nie bielone chloremA ja recenzjonuje te Ekologiczne pieluchy z Rossmanna. Jestem w szoku, mięciutkie w podobie Bambo Nature, wkład chłonny w środku ma komiczny kolor bo można cały czas myśleć że jest tam kupa ale nie śmierdzą i siusiu też w nich nie czuć. Obecnie są za 19.99 i kupie jeszcze jedną paczkę bo i tak będziemy siedzieć w pantsach, ale tak w domu pampersy mogą być.
Patii26
Moja się nie upomina o pierś dopóki sama jej nie dam Ale faktycznie mniej karmień jest jak są stałe posiłki, za to w nicy nadrabiaMam pytanko do mam karmiących piersią. Jak często wasze maluchy dopominają się o mleko odkąd rozszerzacie dietę? Czy bardzo zredukowała się ta ilość karmień na dobę?
Mnie też gardło boli od kilku dni. Ale biorę tabletki na ssanie dla kobiet karmiących.Nic nie mów na mnie też boli gardło dajesz coś więcej oprócz witaminy C?
karoo-kp
Mama Jagodzianki
To prawda, choć sama pamiętam, że miałam myśli samobójcze i rysowałam sobie cyrklem krwawe wzorki na rękach, tępymi igłami przebijałam uszy. W sumie teraz wiem, że to tez bylo samookaleczenie. A współcześnie dzieciaki mają raz, że dużo na głowie, dwa, że za dużo bodźców, a trzy presja ze strony rówieśników.U nastolatków przychodzi taki okres , że są tacy hiper nadwrażliwi na wszystko. Pracując na basenie, widziałam nie raz takie pocięte nadgarstki u nastolatków obu płci. Mój osobisty syn, na codzień pewny siebie, akceptowany chłopak, otwierał kiedyś okno, płacząc ( chyba jedyny raz w życiu), że jest nic nie wart i chce ze sobą skończyć. To są traumy dla rodzica wielkie. Nie chciał gadać, ale chciał pisać, przesiedziałam z nim wtedy pół nocy, na kartkach z bloku pisząc prowadziliśmy rozmowę.
Współczesme dzieciaki są poddane większej presji niż my byliśmy.
Dlatego też mój mąż już lekko drży na myśl o Melanii dorastaniu
Jagoda się całe szczęście nie wstydzi, ale wątpię, że będzie o tym gadać. Ja zawsze jej mówiłam, że tak jak ortopeda jest od kości, nefrolog od nerek, neurolog od nerwów itp., tak psychiatra i psycholog jest od wyleczenia bałaganu w głowie.Też się już boje. Mam nadzieję że Anastazja będzie gruboskórna za tatą.
A tak jeżeli jesteśmy w temacie depresji u młodzieży, u nas pomoc psychologiczna mocno kuleje, a faktycznie powinna być na wyciągnięcie ręki i na najwyższym poziomie na NFZ, i nikt nie powinien się dziwić że ktoś korzysta z pomocy psychologicznej. A zazwyczaj młodzież boi się że ktoś go wyśmieje bo może "czub".
Teraz coraz rzadziej to jest tabu, myślę, że to może być powod.Serio?! Za moich czasów to w sumie był wstyd by iść do psychologa bo człowieka brali za jakiegoś chorego za nie wiadomo co.
O, dobrze,że piszesz, mam w koszyku to wezmę ze dwie paczkiA ja recenzjonuje te Ekologiczne pieluchy z Rossmanna. Jestem w szoku, mięciutkie w podobie Bambo Nature, wkład chłonny w środku ma komiczny kolor bo można cały czas myśleć że jest tam kupa ale nie śmierdzą i siusiu też w nich nie czuć. Obecnie są za 19.99 i kupie jeszcze jedną paczkę bo i tak będziemy siedzieć w pantsach, ale tak w domu pampersy mogą być.
@Patii26 i w sumie Netflixa mamz powrotem, ale nie oglądam chwilowo Locke&Key, bo wpadłam po uszy w Glee. Stara baba a serial dla nastolatków
reklama
Figola3
no właśnie to zależy jaki wydźwięk mają takie opowiastki, jak tylko sentymentalne wspomnienie to ok. można podyskutować jakie to teraz różnice są. ale pewnie u Mary to się nazbierało tego i ma już dośćO moja mama generalnie super, ubóstwia małego i ma świra na jego punkcie. Niestety też lubi wspominać stare czasy, że kiedyś to się robiło tak czy srak. Głównie chodzi o dodawanie soli do potraw, cukier itp. Odpowiadam tak jak ty, że cywilizacja już poszła do przodu i od tamtego czasu dużo się zmieniło Na szczęście nie ma spięć między nami z tego powodu.