reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

To oszczędzaj się! Niech dzidziuś rośnie zdrowo ! ❤
Dzięki dziewczyny, dobrze że moje czarne myśli się nie sprawdziły. Może już od przyszłego tyg bede na zdalnym więc będę miała możliwość odpoczynku. Jutro do pracy. Mam nadzieję że ten krwiak okaże się czymś lagodnym, bo nie była pewna, bo mam macicę dwurożna i trudno było dostać się w to miejsce, a to akurat w prawym rogu się zrobilo choć pulsuje tam, więc sama nie wie. Powiedziała że za2 tyg sprawdzimy, ciąża będzie starsza.

reklama
My też będziemy się cieszyć i z chłopca i dziewczynki ale ekonomicznie lepiej jak będzie chłopczyk bo wtedy obaj będą w jednym pokoju A w drugim najstarsza córka.
Ja rodzilam w marcu to musiałam być dwa dni w szpitalu po porodzie naturalnym A kobiety po cc 3 dni.
No tak ja i w jednej i drugiej ciąży leżałam 3 doby całe. Po cc .A w marcu to nie wiadomo było jeszcze co i jak a teraz wiem że góra 2 dni leżą na oddziale i położna jedna wizyta reszta telefonicznie

No tak ja i w jednej i drugiej ciąży leżałam 3 doby całe. Po cc .A w marcu to nie wiadomo było jeszcze co i jak a teraz wiem że góra 2 dni leżą na oddziale i położna jedna wizyta reszta telefonicznie
[/QUOTE
U nas na szczęście nie było zoltaczki. I położna była u nas w domu tylko raz przez koronawirusa. Dla mnie to lepiej bo z drugim dzieckiem to juz nie ma takiego strachu że coś robię nie tak.
Oj tak ja też tylko czekałam aż przestanie przychodzić bo nic nowego nie mówiła a ja już chciałam być sama z dziećmi 😀

Mnie obojętne co będzie parke mam w domu więc byleby zdrowe hehe 🥰🥰
Też mam parkę, chociaz nie powiem ze nie liczę na córeczkę, ta moja 11 latka juz kobietą jest 🤦‍♀️ tak szybko dojrzała. Ale ja tez w wieku chyba 12 lat dostalam miesiączki...
Dzis lekarza nie było 😂 moze to i lepiej w nastepnym tygodniu moze wiecej bedzie widac a i tak za tydzien znowu bym musiala isc

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak z tymi waszymi mdlosciami. Macie caly dzien? Tylko rano czy raczej wieczorem. Czy moze wcale. Ja mam delikatne momentami. Powiem wam ze jakby mialobyc dobrze i czula bym sie tak jak teraz, to moge co chwila w ciazy byc. Jedynie dzis to piersi mnie mocniej bolą. Mdłości, raczej w skali 10 to mam 1 czasami 2, czyli momentami mnie zemdli. A rano jak sie czujecie? Bo ja wrecz dobrze, tylko jeden raz sie zle czulam... A tak wstaje jdm jakas kanapke od razu i mała delikatna kawa rozpuszczalna z mlekiem. I nic nie odrzuca mnie od niczego. Brzuszek juz nie boli. Mam nadzieje ze poprostu dobrze znoszę ciążę 😁
Jak wasze samopoczuci? Jestem bardzo ciekawa czy dobre samopoczucie jest u wiekszosci chociaz 🙏
[/QUOTE
U mnie mdłości są rano. Więc od razu jak wstaje biorę leki, które muszę przyjmować na czczo. Czasem mam z tym problem by przełknąć. Śniadanie jem ok 9 w pracy. I zazwyczaj to co naszykuje wieczorem nie pasuje mi rano. Kanapki takie typowe z wędliną nie koniecznie wchodzą. Na obiad już mijają chociaż dziś zjadlam połowę tego co sobie naszykowałam jakoś mi nie pod pasowało.

Dzięki dziewczyny, dobrze że moje czarne myśli się nie sprawdziły. Może już od przyszłego tyg bede na zdalnym więc będę miała możliwość odpoczynku. Jutro do pracy. Mam nadzieję że ten krwiak okaże się czymś lagodnym, bo nie była pewna, bo mam macicę dwurożna i trudno było dostać się w to miejsce, a to akurat w prawym rogu się zrobilo choć pulsuje tam, więc sama nie wie. Powiedziała że za2 tyg sprawdzimy, ciąża będzie starsza.
Nie dostałaś L4? Jak moja przyjaciółka miała krwiaka to w ogóle wstawać nie mogła. Tylko leżeć lekarz jej kazał. Może każdy przypadek jest inny, ale lepiej oszczędzaj się jak się da 😊

Hej dziewczyny, odebrałam druga będę. W poniedziałek 4+3 wynosiła 119, w środę 4+5 było już 214. Rozumiem, że to prawidłowy przyrost? Progesteron 13.6 - wystarczy? :)
A mogę zapytac kiedy u Ciebie doszło do zapłodnienia?😀 chyba mamy podobnie u mnie dzisiaj 4+5 ale moje cykle długie bardzo i wiem ze w 22dc dopiero była owulacja

reklama
Jestem po wizycie. Na szczęście na chwilę obecną wszystko ok. Ale nie ma jeszcze widocznego zarodka. Lekarz twierdzi że ciąża może być poprostu młodsza i mam się nie stresować. Za tydzień kolejne usg i zobaczymy czy maluch się pokaże. Na razie jestem spokojna😉

Do góry