reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Moja to samo, identycznie, śliniak zajada zapamiętale, łyżkę ogląda z uwagą, ale warzywka będę... co do jednego.
Jakby usiadła tak jak Nastka 😃 miałabym chociaż wolne ręce do tego karmienia jej.
A skąd macie podnóżek do tego krzesełka?
Był już temat pamiętam, ale nie chce mi się przekopywać wstecz.
karmienie na kolanach to średnio wygodne 🤔 jak nie macie leżaczka to może uszykuj jej miejsce na kanapie, albo w wózku. kiedyś pytałam mamę jak się karmiło niemowlaki, bo przecież te 40 lat temu nie było leżaczków i innych wynalazków, to mówiła, ze właśnie w wózku albo na kanapie

reklama
Jak czujesz, że jest rozpalona, to może termometr do chrzanu? Mój ostatnio pokazywał 36,6-37, a ja czuję, że mała gorąca, miałam stary rtęciowy, zmierzyłam w odbycie, a tam 38,5. Liczę, że realnie było 38 ale mimo wszystko to już jest gorączka.
I mąż kupił nowy, ten pokazuje ok.

Jeśli się martwisz, to jedź. Ja bym dobę- dwie poobserwowała zwłaszcza temperaturę. Poza tym jak na tak wczesnym etapie infekcji pojedziesz, to powiedzą Ci pewnie, że poza katarem nic nie ma, bo pewnie nic jeszcze nie zdążyło się rozwinąć.

Dziewczyny, a macie jakieś fajne inhalatory? Ja mam cholernie głośny i wielki, strasznie mnie wkurza. Kupowaliśmy jak wychodziliśmy z Dobrusią ze szpitala po rsv, był tylko ten więc wyboru nie było. Chyba bym zmieniła.
Umówiłam się do pediatry . Na 17 mam zobaczę co mi powie. Niech ją zbada i może temperaturę zmierzy. Bo płacze strasznie, teraz dopiero zasnęła. Jak nosze to i nawet się uśmiechnie. Ale lepiej zobaczyć co i jak niż potem żałować.

moja sąsiadka wprowadziła BLW jak mały miał 7 ms teraz ma 10 ms i je kanapki już oczywiście bez skórki takie dla niego, pije wodę normalnie z kubka i normalnie butelki, gada jak nie powiem co, no i jeszcze to co jej zależało jest gotowy na żłobek tam się cackają z dziećmi niestety!
ja nie mogę się przemóc, że się zakrztusi wiem że to tylko moja psycha bo badania mówią, że ryzyko takie samo jak przy papkach 🙄
my spróbowaliśmy kilka dni temu ogórka pokroiłam i wszamał a tego co za dużo dziabnął wypluł więc w sumie pół ogórka wszamił😂
no i martwi mnie jeszcze, że warzywa, owoce w słoiczkach są przebadane wszem a te z targowiska, sklepu hmmm pozostawia to wiele do życzenia🙄
tak, blw prowadzi do tego, że maluch szybko nauczy się sam jeść i to będzie super sprawa, naprawdę. przy starszakach nie było jeszcze czegoś takiego, ale pamiętam, że na roczek, jedno i drugie pięknie jadło kawałek tortu łyżeczką. ja po prostu nie ograniczałam malucha, chcieli jeść łyżeczką czy widelcem to dawałam, pokazywałam jak jeść, byłam blisko i "pomagałam" i szybko się nauczyli. to tak jak np. z placem zabaw, można zabronić maluchowi wchodzić na liny, ściankę bo spadnie, ale można tez pokazać jak to zrobić, żeby wejść i zejść bezpiecznie :)

lubią nawet takie bardzo starsze:) moja też wodzi wzrokiem za starszakami, rzadko ich widzi, to jest to coś nowego dla niej w ciągu dnia, interesującego. ale często chodzę z małą do starszej córki do pokoju, oooooo jak wchodzimy to totalna cisza, rozgląda się, kładę ją na łóżku córki i jest przeszczęśliwa
U nas to niebezpieczne dla Melanii, zaniosłam ją żeby się z bratem pobawiła i zobaczcie co wymyślił 😆
Ale ogólnie brat jest fajny i zajmuje się nią też inaczej 🙂

karmienie na kolanach to średnio wygodne 🤔 jak nie macie leżaczka to może uszykuj jej miejsce na kanapie, albo w wózku. kiedyś pytałam mamę jak się karmiło niemowlaki, bo przecież te 40 lat temu nie było leżaczków i innych wynalazków, to mówiła, ze właśnie w wózku albo na kanapie
Podwieczorek spróbowałam dać w leżaczku i bez śliniaka, tylko papier mialam w pogotowiu.
Byla teraz zainteresowana jedzeniem, ale wypluwała z kwaśną miną.
Ona chyba po prostu jest niegotowa lub nie smakują jej warzywa : ziemniak, marchew, dynia, pasternak, brokuł. Tyle w dwa tygodnie próbowałyśmy.

Myślę, że z czasem załapie. Tak jak mówi karoo- kp

Jak czujesz, że jest rozpalona, to może termometr do chrzanu? Mój ostatnio pokazywał 36,6-37, a ja czuję, że mała gorąca, miałam stary rtęciowy, zmierzyłam w odbycie, a tam 38,5. Liczę, że realnie było 38 ale mimo wszystko to już jest gorączka.
I mąż kupił nowy, ten pokazuje ok.

Jeśli się martwisz, to jedź. Ja bym dobę- dwie poobserwowała zwłaszcza temperaturę. Poza tym jak na tak wczesnym etapie infekcji pojedziesz, to powiedzą Ci pewnie, że poza katarem nic nie ma, bo pewnie nic jeszcze nie zdążyło się rozwinąć.

Dziewczyny, a macie jakieś fajne inhalatory? Ja mam cholernie głośny i wielki, strasznie mnie wkurza. Kupowaliśmy jak wychodziliśmy z Dobrusią ze szpitala po rsv, był tylko ten więc wyboru nie było. Chyba bym zmieniła.
Faktycznie w odbycie 37,6 na czole 37 😔

reklama
Do góry