reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja mam inhalator sanity. Jest mały i chyba w miare cichy, ale trzeba pamiętać, że tak czy siak to zwyczajne kompresory i będą dudniły 😜 tydzień temu mój mały dostał po raz pierwszy w swojej pół rocznej karierze gorączki takiej chorobowej. 38 z hakiem-mierzone w pupie rtęciowym termometrem. Stwierdziłam, że nie mam pojęcia czym się współcześnie dzieci leczy, a mama ma wiedzę sprzed 30 lat, więc pojechałam do pediatry z prośbą, by mi malucha obejrzała i wypisała na kartce leki bez recepty, które można stosować zanim się pójdzie do lekarza. Pediatrze powiedziałam, że wiem, że to dopiero początek infekcji i temperatura dopiero dosłownie jest godzinę czasu i zapewne nic mu w płucach nie wysłucha ani w gardle nie znajdzie, ale ja bardziej po poradę i listę zakupów przyszłam 😁
Polecam takie rozwiązanie dla pierwszorazowych mam przy pierwszej chorobie dziecka 😁 daje to jakiś spokój ducha i nie zastanawiasz się czy jechać do lekarza czy jeszcze nie, czy czekać na coś, robić coś.
Ja też mimo wszystko zawsze wolę pokazać takiego malucha pediatrze. Właśnie tak jak piszesz- czuje się wtedy jakaś spokojniejsza.

reklama
Jeju 🤩 Dziewczyny, u nas dziś zaczęło się gaworzenie. Melania czysto i wyraźnie od popołudnia gada w kółko mamamamama...
Jak to słodko brzmi! Wcześniej stękała, jekała, prychała , gruchała. Dużo i głośno. Ale teraz tak pięknie: mamamama....
❤❤❤
to u nas już tak z miesiąc temu słyszałam "mama" i myślałam, że tak po prostu jej wyszło, ale teraz już częściej słyszę😍

Ja nie czekam na nic na dobrą sprawę. Podchodzę do tego ze co zrobi to zrobi, chyba że by się okazało że czegoś nie może zrobic to bym się martwiła. Jedynie bym chciała żeby może częściej gaworzyła (chyba że będzie mruk jak tata).
heheheehe no niedługo to usłyszysz milion razy w ciągu dnia "a co to jest?":D

heheheehe no niedługo to usłyszysz milion razy w ciągu dnia "a co to jest?"
No chciałabym żeby się rozkręciła z gadaniem bo bez kitu jeden dzień milczy a na drugi dzień nawija.
Pokazuję butki z merynosa, dopiero doszły.
Był kiedyś temat o obuwianiu niemowlaków.
Ładne buciki (Ps. Też mamy tę żyrafę z ikei 😃 jeszcze misiu który kosztował 5zł z ikei robi furorę 😂)

Może będzie Wam tam jednak dobrze. Pięknie sobie zaaranżuj. Zawsze to nie blok. Tak jak u mnie ( 3 piętro bez windy)
My na 1 obecnie mieszkamy piętrze, windy też tu u nas brak. Mam zamiar sobie właśnie po swojemu wszystko zaaranżować. Tyle że będzie trzeba uczyć teściów pukania bo obecni lokatorzy nauczyli ich wchodzenia bez jakiejkolwiek zapowiedzi. Albo zrobię tak jak kumpela mi podpowiedziała ponieważ tak znajomy zrobił który mieszkał z teściami, usłyszał że teściowa idzie po schodach to się rozebrał do naga 😂 w 5 sekund już potrafiła pukać

Oj tak, dzieci lubią dzieci... W sensie młodsze lubią starsze 😂 w drugą stronę niekoniecznie to działa 🤔
mój Bartek tak się śmieje na widok starszej córki, głowa mu chodzi we wszystkich kierunkach jak na nią patrzy a jak już ona się z nim zacznie bawić to śmieje się w głos. Dzisiaj mogłam mu nawet obciąć paznokcie jak mu siostra zabawki pokazywała 😁💪
lubią nawet takie bardzo starsze:) moja też wodzi wzrokiem za starszakami, rzadko ich widzi, to jest to coś nowego dla niej w ciągu dnia, interesującego. ale często chodzę z małą do starszej córki do pokoju, oooooo jak wchodzimy to totalna cisza, rozgląda się, kładę ją na łóżku córki i jest przeszczęśliwa

reklama
Tak racja😃oprócz ostatniego😜
nasz ma z nami zostać do końca życia bo co my będziemy robić sami, umrzemy z nudów 🤣🤣🤣😉
A jak tam u Was rozszerzenie diety ile Majka Ci zjada? Bo mój to nie jest fanem stałego jedzenia 🤭
poczekaj do czasu jak będzie nastolatkiem:D chętnie się go pozbędziesz z domu;) ale nie generalizuję, bo oczywiście zdarzają się spokojne nastolatki

Do góry