Cały czas mam po kontrola będę obserwować . Jest rozpalona. To pojadę po inhalator w takim razie i będę działaćJak to mówią - katar leczony trwa tydzień, nieleczony 7 dni. Nie zostaje nic innego niż nawilżać, odciągać, inhalować. Jeśli masz nawilżać taki domowy to też bym podłączyła, no i ja przy katarze kładę małą na poduszce, żeby wysoko spała (za to ja wtedy nie śpię, żeby sobie krzywdy nie zrobiła)
37 to nie gorączka, w ciągu dnia nawet temperatura może się zmieniać i takie wahania są normalne. Jeśli będzie wzrastać dalej to bym się niepokoiła.
reklama
dziewczyny kupiłam małemu dywan, ale miał zabawy jak szalony położyłam go w samej pieluszce i padł na nim teraz a mieliśmy iść na spacer no nic przykryłam kocykiem bo ubrac nie da rady
polecam o taki Lorena Canals Dywan Bawełniany Happy Moon, Mr Wonderful & Lorena Canals 120 X 160 CM
one są po 720 zł a ja kupiłam na Link do: Mamissima - zabawki, akcesoria dla dzieci i rodziców. za 380 zł był ostatni. można je prać w pralce i są ręcznie robione.
polecam o taki Lorena Canals Dywan Bawełniany Happy Moon, Mr Wonderful & Lorena Canals 120 X 160 CM
one są po 720 zł a ja kupiłam na Link do: Mamissima - zabawki, akcesoria dla dzieci i rodziców. za 380 zł był ostatni. można je prać w pralce i są ręcznie robione.
Załączniki
Mary2094
Fanka BB :)
Ładny ten dywanik. Bardzo bym chciała kupić malutkiej jak będziemy urządzać jej pokoik, ale to jeszcze dobre z pół roku mam nadzieję że od następnego miesiąca dostaniemy od szwagra zielone światło że on się wyprowadzać będzie a my będziemy mogli myśleć o wyprowadzce i remonciedziewczyny kupiłam małemu dywan, ale miał zabawy jak szalony położyłam go w samej pieluszce i padł na nim teraz a mieliśmy iść na spacer no nic przykryłam kocykiem bo ubrac nie da rady
ale to gdzie się wprowadzacie?Ładny ten dywanik. Bardzo bym chciała kupić malutkiej jak będziemy urządzać jej pokoik, ale to jeszcze dobre z pół roku mam nadzieję że od następnego miesiąca dostaniemy od szwagra zielone światło że on się wyprowadzać będzie a my będziemy mogli myśleć o wyprowadzce i remoncie
Już nawilżacz odpalony . Jak wstanie ubiorę ją i pójdę na spacer. Mam taką dostawkę i ona cały czas jest pochylona tak że główkę ma wyżej. Martwiłam się czy jechac do lekarza jak się zachować
pod łóżeczko, ze strony głowy podłóż po 2-3 książki pod nogi łóżeczka będzie sam spływał albo pod materac kocyk lub poduszkę dziecięca na wysokości głowy (ale jak wiercipięta polecam książki)
nawilż pokój i małej nosek sola fizjo to jest mega ważne
i idzcie na spacer a w tym czasie przewietrz mieszkanie
jak nie pomaga spróbowałabym 'gałganka Aliny'
Możesz robić inhalacje. Mój jak raz miał katar to pediatra zalecił inhalacje z soli fizjologicznej oczywiście inhalatorem z maseczką, to naprawdę pomaga. A po tym najlepiej woda morska do noska i za 5 min odciągnąć jeszcze.Jak pomóc przy Katarze do tej pory jak coś zalegało odciągałam i było ok a dzisiaj noc nieprzespana budziła się co chwila tak jej katar przeszkadza . Jak pomoc jej w spaniu, nos w nocy odtykany miała kilka razy. Gorączki brak
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Jak czujesz, że jest rozpalona, to może termometr do chrzanu? Mój ostatnio pokazywał 36,6-37, a ja czuję, że mała gorąca, miałam stary rtęciowy, zmierzyłam w odbycie, a tam 38,5. Liczę, że realnie było 38 ale mimo wszystko to już jest gorączka.Cały czas mam po kontrola będę obserwować . Jest rozpalona. To pojadę po inhalator w takim razie i będę działać
I mąż kupił nowy, ten pokazuje ok.
Jeśli się martwisz, to jedź. Ja bym dobę- dwie poobserwowała zwłaszcza temperaturę. Poza tym jak na tak wczesnym etapie infekcji pojedziesz, to powiedzą Ci pewnie, że poza katarem nic nie ma, bo pewnie nic jeszcze nie zdążyło się rozwinąć.Już nawilżacz odpalony . Jak wstanie ubiorę ją i pójdę na spacer. Mam taką dostawkę i ona cały czas jest pochylona tak że główkę ma wyżej. Martwiłam się czy jechac do lekarza jak się zachować
Dziewczyny, a macie jakieś fajne inhalatory? Ja mam cholernie głośny i wielki, strasznie mnie wkurza. Kupowaliśmy jak wychodziliśmy z Dobrusią ze szpitala po rsv, był tylko ten więc wyboru nie było. Chyba bym zmieniła.
Mary2094
Do teściów na piętro domu. Teściowie schodzą po szwagrze na dół. (BAAAAAARDZO NIE CHCE ISĆ TAM MIESZKAĆ LECZ NIE MAM WYBORU, M się uparł).ale to gdzie się wprowadzacie?
Mary2094
Nie wiem jak jeszcze działa bo kupiliśmy na wszelki wypadek jak mała się urodzila :Jak czujesz, że jest rozpalona, to może termometr do chrzanu? Mój ostatnio pokazywał 36,6-37, a ja czuję, że mała gorąca, miałam stary rtęciowy, zmierzyłam w odbycie, a tam 38,5. Liczę, że realnie było 38 ale mimo wszystko to już jest gorączka.
I mąż kupił nowy, ten pokazuje ok.
Jeśli się martwisz, to jedź. Ja bym dobę- dwie poobserwowała zwłaszcza temperaturę. Poza tym jak na tak wczesnym etapie infekcji pojedziesz, to powiedzą Ci pewnie, że poza katarem nic nie ma, bo pewnie nic jeszcze nie zdążyło się rozwinąć.
Dziewczyny, a macie jakieś fajne inhalatory? Ja mam cholernie głośny i wielki, strasznie mnie wkurza. Kupowaliśmy jak wychodziliśmy z Dobrusią ze szpitala po rsv, był tylko ten więc wyboru nie było. Chyba bym zmieniła.
Zobacz ofertę: Link do: INHALATOR DLA DZIECI I NIEMOWLĄT MEDEL Family Plus Pobierz aplikację Allegro - najlepsze ceny, największy wybór, darmowe dostawy. Link do: Aplikacje mobilne
reklama
Ja mam inhalator sanity. Jest mały i chyba w miare cichy, ale trzeba pamiętać, że tak czy siak to zwyczajne kompresory i będą dudniły tydzień temu mój mały dostał po raz pierwszy w swojej pół rocznej karierze gorączki takiej chorobowej. 38 z hakiem-mierzone w pupie rtęciowym termometrem. Stwierdziłam, że nie mam pojęcia czym się współcześnie dzieci leczy, a mama ma wiedzę sprzed 30 lat, więc pojechałam do pediatry z prośbą, by mi malucha obejrzała i wypisała na kartce leki bez recepty, które można stosować zanim się pójdzie do lekarza. Pediatrze powiedziałam, że wiem, że to dopiero początek infekcji i temperatura dopiero dosłownie jest godzinę czasu i zapewne nic mu w płucach nie wysłucha ani w gardle nie znajdzie, ale ja bardziej po poradę i listę zakupów przyszłam
Polecam takie rozwiązanie dla pierwszorazowych mam przy pierwszej chorobie dziecka daje to jakiś spokój ducha i nie zastanawiasz się czy jechać do lekarza czy jeszcze nie, czy czekać na coś, robić coś.
Polecam takie rozwiązanie dla pierwszorazowych mam przy pierwszej chorobie dziecka daje to jakiś spokój ducha i nie zastanawiasz się czy jechać do lekarza czy jeszcze nie, czy czekać na coś, robić coś.