reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Moja tak robi i uważam, że po prostu nie jest jeszcze gotowa, jedzenie jej nie smakuje. I tak drugi tydzień dwa dni próbujemy, a potem tydzień jej odpuszczam. No ewidentnie widzę, że nie chce, a łyżeczkę wyrywa na zasadzie do zabawy.
Dokładnie, to widać czy dziecko chce już jeść czy tylko bawić się łyżeczka.
Moja dzisiaj wciela 3/4 słoiczka jabłko🍎, banan 🍌 i zboża🌾 ze smakiem 💪
Jeszcze poprawimy i sloiczek pęknie 🤗

Dokładnie, to widać czy dziecko chce już jeść czy tylko bawić się łyżeczka.
Moja dzisiaj wciela 3/4 słoiczka jabłko🍎, banan 🍌 i zboża🌾 ze smakiem 💪
Jeszcze poprawimy i sloiczek pęknie 🤗
Słoiczek albo mała pęknie 🤣🙈 a serio to zazdraszczam trochę.
No się nie mogę doczekać, u nas wypychanie wszystkiego językiem. Na szczęście mleko w cyckach jest więc mała głodna na bank nie jest 🤣

Mój nie ma problemów z zasypianiem. Zawsze jest rutyna- kąpiel, karmienie, przytulanie. Potem odkładam go do łóżeczka w śpiworku, pogłaszczę po główce, pocałuję po czym on zasypia. Myślę, że ważna jest tu właśnie rutyna aby codziennie przed spaniem było podobnie. A może za mało w dzień Ci śpi, że wieczorem taka pobudzona albo odwrotnie, np. za późno ma drzemkę?
Z reguly jest to samo kąpiel jemy i spac ale czasami widze ze nie chce spac to jeszcze się bawi i wtedy się przewala .

reklama
Tez przeszłam przeszłam słoiczki, mąż mnie zaczął wyzywać ze więcej roboty niż to warte dla kilku łyżeczek. Jak zaczniemy blw to spowrotem zacznę jej robić jedzonko. Ogółem posadzona w krzesełku siedzi
My jemy w bujaczku ale tez już czekam aż siądzie sama i będzie mogła sama jeść rączkami 🙂

Do góry